Boala sau manipulare

Mama mea face crize de isterie din motive neantemeiate. Nu accepta faptul ca nu poate sa ne controleze pe mine, fiica ei (32 ani) si pe tatal meu. Nu poate sa conceapa ca eu nu seman cu ea si ca ma inteleg foarte bine cu tatal meu. Imi e foarte greu sa va povestesc toate aspectele acestei povesti. Ideea este ca dupa o discutie cu o vecina, in care tatal meu nu s-a bagat, considerand ca femeia nu a zis nimic jignitor, a incercat sa se sinucida (eu cred ca a fost doar o scena ca sa ne sperie) luand cateva pastile de calmare/somn, (8 pastile) cand tatal meu era in casa. La cateva luni si-a adus aminte de cearta, s-au certat din nou si ea a plecat sa dea divort dupa 36 ani de casnicie. Pe drum i s-a facut rau si a ajuns la spitalul de psihiatrie. Noi am aflat dupa 2 zile, timp in care am cautat-o neancetat anuntand politia si toti cunoscutii. Dupa doua zile ne-a sunat sa ne spuna unde e, refuzand sa o faca mai devreme, pe motiv ca nu a vrut si ca nu s-a gandit ca noi suntem disperati.
Dupa doua saptamani in spital a venit acasa...buimacita din cauza tratamentului si a starii de neliniste. Doctorul a spus ca nu este bolnava, ci doar este foarte rea si nu concepe sa avem noi alte pareri.
Dupa o luna a facut o alta criza de nebunie/isterie...dupa ce lucrurile se mai linistisera si ea nu mai era in centrul atentiei. Nu pot sa relatez toata povestea, caci este fara sfarsit...dar as vrea sa stiu daca puteti sa va dati seama daca este boala sau doar joaca teatru.
Eu voi avea un bebe in doua luni, vreau sa stiu daca pot sa-l las cu ea...daca nu exista vre-un pericol in cazul in care ramane singura cu copilul. Si daca exista, cum ii voi spune eu ei ca nu poate sa stea cu el...
Stiu ca cer cam mult dar sunt disperata si nu mai stiu ce sa fac.

Este bine sa va consultati inca cu un medic in privinta dumneaei.
Cat priveste copilul, este bine cred sa evitati sa il lasati singur cu mama, fara a-i da explicatii dumneaei. dar cel mai bine va poate lamuri un medic bun din orasul dumneavoastra.
Numai bine!

Daca mai aveti sfaturi pentru mine sau solutii va rog sa nu ezitati sa le impartashiti cu mine...sunt cam disperata.

Imi pare rau sa aud ca ai avut probleme atat de mari...sper ca tu si baietelul tau sunteto bine si sanatosi acum.
Iti multumesc din nou pentru sfaturi...si numai bine.

Ideea e ca doctorul a zis ca nu are nimic...doar ca vrea sa ne controleze...si buimacita a fost din cauza sedativelor care i s-au dat ca sa doarma...
E posibil sa aiba si probleme pshihice, dar noi nu putem sa facem nimic daca ea nu recunoaste si nu vrea sa se trateze.
Oricum situatia e complicata...nu stiu ce o sa ma fac cu ea. Imi e greu sa o spun, dar as vrea sa plec undeva departe de ea...De tatal meu imi pare rau, care sufera si nu se mai intelege cu ea...complicat...

Poate ai dreptate in ceea ce o priveste pe mama mea, insa discutii si comunicare cu toti membrii familiei au fost de nenumarate ori...fara nici un rezultat.
Oricum decand am nascut s-a schimbat fata de mine...nu mai am nici timpul si nici dispozitia necesara sa o mai infrunt...o las sa zica si sa creada ce vrea...
Multumesc inca o data si sper din tot sufletul sa nu se ajunga la scleroza in placi...caci atunci va fi chinul de pe lume...
O zi buna sa aveti...

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
- 5Ma obsedeaza ca nu fac nimic, imi este greu sa fac unele lucruri pe de alta parte.
- 4jocul de sansa patologic
- 6Ma ajuta careva?
- 4Cumnatul meu a innebunit? rog urgent sfat psihiatru
- 3Oare sunt nebun?
- 9sindromul adunatorului de gunoaie
- 5Complexata de felul cum arat
- 4tulburare afectiva, sinucidere
- 19Va rog ajutati-ma sunt in pragul sinuciderii
- 7Nehotarirea
- 11nascuta in corpul gresit sau am probleme mintale
- 5probleme in casnicie de cand sunt insarcinata
- 7Depresie, ganduri sinucigase
- 5Tulburare psihica
- 25Caut un sfat pentru a rezolva conflictele din familie
- 2Recomandare terapeut Brasov (pericol de suicid)
- 36Suicid
- 2Tulburare de personalitate instabil-emotionala de tip impulsiv
- 23Mă simt vinovată pentru sinuciderea prietenului
Mai multe informații despre: Tulburarile de personalitate Sinuciderea Isteria probleme familiale