Buna, îmi doresc o familie nu sa trăiesc ca nimeni pe lume, va rog sa îmi dați un sfat

18-10-2022
CristinaM26
Nu este medic/terapeut
CristinaM26
Am o relație de aproximativ 6 ani și ceva ce merge spre 7 ani de-acum, relația Nostra nu a fost una tocmai plină de iubire și de romantism am 26 de ani el are 29 e genul de persoana foarte închisă, nu ese afara din casa și la cumpărături când mergem uneori amandoi ma fugărește prin magazine sa termine cât mai repede sa ajungă acasă, am trecut prin prea multe părinți lui nu ma accepta deloc, in atâția ani i-am văzut doar de 2 ori, a doua oară când am fost in casa la ei am fost jignita de către o ruda dea lui și din păcate ca de obicei el nu a luat măsuri ma făcut sa ma simt foarte prost, părinți mei cu părinți lui nu se cunosc deloc nici la un telefon nu au vorbit vreodată, eu cu el am luat o casa adică am contribuit amandoi la casa dar..casa e pe numele lui când am adus in discuție sa facem acte pe casa sa ma trec și eu ca bine înțeles am contribuit cu foarte mulți bani a început sa ma înjure, in relația asta am avut doar de suferit jignita și lovită uneori, de ceva timp am cunoscut in băiat simplu de la țara un băiat care nu e ca toți ceilalți sa consume sa fumeze și altele, nu bea nu fumează are niște părinți super de treaba oameni simpli de la țara, ma asculta îmi asculta probleme și ma înțelege e lângă mine mereu chiar și de la distanță, ii place de mine foarte mult și mie îmi place ca e ceia ce am căutat eu, a apărut chiar într-un moment din viața când aveam nevoie sa discut cu cineva ținând cont ca băiatul cu care sunt nu ma asculta niciodată îmi zice doar asta este, bă se face ca nu ma aude, se înfunda numai in telefon jocuri si seriale, aaa si vorbește cu ai lui pe ascuns întodeauna e genu de persoana care nu vorbește niciodată in fata mea despre ceva, a trimis foarte mulți bani la casa aia care am luat-o la comun dar e pe numele lui, el asculta doar de mama lui si atât Menționez ca nu dorește căsătorie si familie !! Nu vrea copii nu își dorește crede ca un copil e o nenorocire si își Închide viața, eu îmi doresc o familie nu sa trăiesc ca nimeni pe lume, va rog sa îmi dați un sfat sau orice ! Va mulțumesc mult de tot
6 comentarii
0
18-10-2022, ora 21:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Raspunsul vi l-a dat viata. Vi s-a oferit o noua relatie. Lasati trecutul in urma si daca nu va despagubeste pentru casa, intentati-i proces. Lasati avocatii sa se ocupe.
0
19-10-2022, ora 19:43
CristinaM26
Nu este medic/terapeut
CristinaM26
Va mulțumesc din suflet pentru sfat!
0
20-10-2022, ora 14:47
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Înțeleg că aveți nevoie de o confirmare din partea noastră că aveți dreptate să lăsați în urmă vechea relație. Dacă este așa cum spuneți, cum de ați rezistat 6 ani în relație? Sau v-a fost teamă de singurătate și ați așteptat să apară cineva așa cum vă doriți ca să renunțați la relație? E important să faceți o analiză a ce așteptări aveți de la o relație și să aveți curajul să vă opuneți la ce nu vă convine și să discutați în detaliu cu partenerul ce așteptări aveți, ce vă deranjează, ce puteți oferi și să puneți limite comportamentelor ce vă deranjează. Aveți în vedere că la început orice relație e lapte și miere dar niciodată nu trebuie lăsată garda jos și e nevoie ca ambii parteneri să pună umărul la consolidarea relației.
În 6 ani oamenii evoluează pe toate planurile, se vede că evoluția s-a produs diferit și în loc să se cristalizeze relația ați ajuns să nu vă mai înțelegeți. Mă întreb și vă întreb pe dumneavoastră, dacă nu ați fi găsit pe cineva care să vă asculte și să vă fie alături ați fi ieșit din relație? Pentru că e foarte important să știți ce vă doriți dar și să acționați atunci când lucrurile nu merg în direcția dorită.
0
20-10-2022, ora 21:27
CristinaM26
Nu este medic/terapeut
CristinaM26
Va mulțumesc pentru răspuns, da am discutat de multe ori adică am încercat de foarte multe ori sa discut din pacate nu ajunge nicăieri discuția îmi spune mereu las-o așa, sau este timp, atâta tot discuția nu ajunge nicăieri pe parcursu anilor a devenit schimbarea cât mai vizibila, nu logodna, nu dorința de familie îmi spune ca este timp și prin cuvintele astea eu nustiu ce sa înțeleg, eu îmi doresc o familie evident la ani mei, el nu are aceleași gânduri el nu dorește așa ceva el crede ca își Închide viața, a doua problema părinți lui nu tine cont de părerile mele absolut deloc nu se consulta cu mine in niciun de-l decât cu părinți lui eu cu părinți lu nu vorbesc, dacă vorbesc cu mama lui de 2 ori pe an câte un scurt mesaj dacă o sun îmi da ocupat și apoi spune ca ma suna ia și poate trece luni de zile, părinți lu nu se cunosc cu părinți mei deloc nici măcar nu au vorbit măcar la un telefon niciodată, eu prin asta ce trebuie sa deduc…..
0
20-10-2022, ora 22:18
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă tu consideri ca nu e omul potrivit pentru tine, incheie relația, dar nu intra imediat in alta relatie pentru ca initial poate fi un pansament pentru vindecarea ranilor provocate de o relatie disfunctională si mai târziu sa constați ca nu e ceea ce- ți trebuie. De obicei cauți ce nu gasesti in relatia actuală, dar pe parcurs poti descoperi alte lucruri si mai dezamagitoare. De aceea e nevoie sa-ti dai un timp folosit exclusiv pentru tine.
0
05-07-2023, ora 13:46
Ionut289
Nu este medic/terapeut
Ionut289
Sincer si eu sunt de parere ca ar trebuii sa pui stop relatiei. Este ceva toxic si fara viitor, trec anii pe langa tine fara rost :D. Punct si dai o sansa baiatului de la tara .succes, banii se fac la loc daca ve ti fi in doi :D
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul