Buna,

18-10-2015
Ev3
Nu este medic/terapeut
Ev3
Nici nu ştiu cum sa încep..
In momentul asta mi se pare ca am pierdut totul aşa devreme si nici măcar eu nu ştiu cum sa reactionez..
O sa încep cu începutul..
Am 20 de ani si acum o săptămana am descoperit nişte 'bubiţe' mici in zona genitală si o altfel de secretie. Nu am stat prea mult pe gânduri când mi-am făcut programarea la ginecolog care mi-a spus ca sunt de fapt nişte negi (codilomatoza vulvoperiviana-daca nu ma înşel) si vaginită mixtă. Si mi-a dat tratament, si l-am luat, si au dispărut (adică mai rămâne sa se cicatrizeze zona) după trei zile de codlyne, semn bun..spune domnul doctor. Bun, n-am înţeles eu mare lucru cum sta treaba cu asta si cu virusul care o sa il am toată viaţa si cu faptul ca pana la 30 de ani organismul meu ar putea sa învingă virusul si când am intrat si am văzut ce se întâmpla cu mine m-am speriat îngrozitor. Coincidenta face ca prietena si colega mea de apartament si camera sa aibă aceeaşi problema de care eu habar n-aveam aşa ca nu aveam motiv de îngrijorare. Si foloseam acelaşi prosop, aceeaşi baie, s-a întâmplat chiar sa folosim acelaşi epilator, aceleaşi haine.. Eram mereu împreuna si mi se părea ceva normal sa împărţim totul. Greşeala de care am sa trag toată viaţa, se pare..
Din câte ştiu eu, ea si-a făcut de curând testul l Papanicolau care nu i-a ieşit prea bine, deci sa înţeleg ca ce are ea acum, am si eu?!
Mi-am început viaţa sexuală acum 8 luni si am avut doi parteneri si trei contacte sexuale. Primul bărbat din viaţa mea era la handbal si din câte ştiu lor li se fac analize periodice iar cu cel de al doilea s-a întâmplat o singura data, oricum e suficient..
Nu vreau sa dau vina pe colega mea de apartament pentru toate lucruri urate care mi se întâmpla acum doar ca e prea mare coincidenta.
Întrebările mele sunt:
Ce viaţa normala mai pot avea eu ?
Pot sa transmit mai departe virusul?
Mai pot avea copii?
6 comentarii
0
18-10-2015, ora 22:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Exista peste 150 de tulpini de virus HPV.

Daca prietenei nu i-a iesit testul PAP bun s-ar putea ca ea sa fi luat o tulpina cancerigena.
Tulpinile care produc negi nu sunt cancerigene.

Ce puteti sa faceti ?
Sa ardeti negii de cate ori va ies pina nu mai ies.
Asta nu inseamna ca a disparut virusul. Inseamna ca sunteti purtator sanatos de virus. Si da, il veti da mai departe. Se pare ca la persoanele tinere pina in 30 de ani organismul poate incineraré virusul. Dar sigur nu puteti stii decat daca va faceti testul Genotiparea HPV pentru a verifica daca mai sunteti contaminata.
Asta e intre 350-700 lei si nu se compenseaza.

Nu stiu daca ati luat de la prietena dv sau de la unul din cei 2 baieti.
Ati folosit prosopul prietenei in zona íntima ?
Pe de alta parte baietii puteau fi purtatori sanatosi si sa fi luat de la ei.
Problema e ca niciunul dintre ei nu cred ca ar recunoaste sau sa se duca sa isi faca analiza care costa atat de scump. Nu ii intereseaza chiar daca mai infecteaza alte fete.

Mergeti la Plafar si cumparati-va ce credeti ca puteti inghiti sa va intariti sistemul de imunitate. Astfel incat sa faceti organismul sa lupte impotriva virusului.

Copii puteti avea dar daca in momentul in care veti fi insarcinata veti avea negi, e mai bine sa recurgeti la cezariana. S-au nascut copii plini de negi pe fata.

Atentie !

Virusul HPV se ia si prin contact sexual cu prezervativ, doar prin simpla frecare a zonelor genitale. Chiar daca partenerul nu mai are negi, I-a ramas virusul si il contaminati.
0
18-10-2015, ora 22:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati ca de acum inainte sa va stergeti in zona genitale cu hartie igienica sau prosop de bucatarie de hartie. Nu folositi prosopul din zona genitala pe restul corpului. Pot aparea veruci pe picioare, pe piept, gat, spate, sani, buze, ochi, si chiar in gura (prin sex oral).

Spalati cada inainte de a face dush si dupa dush. Daca apar pe picioare sunt foarte durerosi.

Vedeti filmul pe Youtube Sexul in afara casatoriei are un pret. Cea mai mare parte e despre virusul HPV.

Daca v-ati sters cu prosopul prietenei in zona inghinala si pt ca ati avut 2 parteneri care nu erau virgini, faceti testul PAP anual.
0
18-10-2015, ora 22:54
Ev3
Nu este medic/terapeut
Ev3
Am vrut sa fac testul Pap si testul Hpv chiar acum dar ginecologul mi-a spus ca nu trebuie sa grăbim. Am văzut pe YouTube un filmuleţ despre hpv in care se spunea ca i femeie care are acum virusul, anul viitor poate sa nu mai existe. Si daca îţi apar codiloame nu faci cancer..
Ce şansa am sa ma vindec complet?
0
18-10-2015, ora 23:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Asta iti ziceam.
Esti tinara. Corpul poate lupta cu virusul si sa il elimine daca iti intaresti imunitatea.
Condiloamele sunt uratele si stresante ca tre sa le arzi de cate ori revin, dar NU sunt cancerigene.
Ai multe sanse sa te vindeci dar trebuie sa stai calma, ridica-ti sistemul imunitar si arde minunile de cate ori apar.
Fara sex oral, sex anal, petting ca se iau.

Mergi la control ginecologic periodic.

Nu imi place ca testul PAP a iesit nu tocmai bine pt prietena ta. Dar si ea e tanara si organismul ei poate sa distruga virusul.
0
18-10-2015, ora 23:08
Ev3
Nu este medic/terapeut
Ev3
Se iau chiar daca sunt tratate ?
0
19-10-2015, ora 18:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da. Pentru ca tratezi condiloamele. Nu exista tratament pentru virus.
Vad ca nu ai vazut filmul Sexul in afara casatoriei are un pret... Nu esti interésata de subiect ?

P.S.: nu face sex oral si sex anal.

Citeste articolul Virusul HPV (human papilomma virus) sau viata sub sabia lui Damocles pe site-ul dereglat.wordpress.com

Ai acolo la final linkuri foarte bune de pe site-uri straine, 12 pagini cu poze de tipuri de negi genitali pe site-úl italian. My-personal trainer.it

Ai film cu o fata care a facut cancer bucal de la virusul HPV.

L-ai trimis pe partenerul tau sa isi faca test sa vada daca e infectat ? Va infecta si pe altele chiar daca nu are negi. Oricat de sportiv ar fi nimeni nu ii face aceasta analiza. Tu insati ai luat virusul de la persoana sanatoasa adica fara negi dar purtatoare de virus.

Sa stii ca exista doua variante. Din experienta iti spun. Unii scapa si elimina virusul, unii ard negi si la 80 de ani. Articolele de pe net vei vedea ca sunt impartite. Unii doctori afirma ca nu iese niciodata din organism, chiar daca trec verucile, altii ca la unele femei tinere e eliminat.

Adevarul e la mijloc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.