Caderea parului

23-07-2007
AdyP
Nu este medic/terapeut
AdyP
As vrea sa va rog sa imi dati niste sfaturi privind o problema pe care o am de aproape un an.
Ma deranjeaza foarte mult cadere parului, consider eu ca in volum mare mai ales in ultima perioada. Cred ca am gasit si cauza dar nu sunt sigur: dupa o vizita la un prieten i-am folosit piaptanul si mi-am dat seama ca e problema ca am vazut matreata prin par, eu nu am avut pana acum. Dupa cum spune el are probleme cu rinichii daca nu ma insel si din acest motiv are parul foarte gras, acum 5 ani il avea asa de gras ca i stralucea si era foarte uleios parca s-ar fi dat cu gel. El are calvitie foarte mare, atat el cat si fratele lui si tatal lui. Dupa vreo 2 saptamani am vazut ca atunci cand imi dau cu mana prin par imi raman fire de par cu radacina. Dupa aproape un an de zile incepe si la mine sa se vada locuri unde a cazut parul. Folosesc gel zilnic si folosesc de ani de zile si nu cred ca aceasta este cauza. In prezent daca imi umezesc mana si trec cu ea prin par mi se umple de fire de par cu radacina. Cred ca este important sa remarc faptul ca radacina este foarte mica, trebuie sa te uiti foarte atent pentru ca sa o observi. Si dupa parerea mea parul pare uscat, lipsit de culoare, deteriorat. Nu stiu daca este vreo coincidenta sau nu dar am impresia ca imi cad si din gene, asta pentru ca observ des ori langa ochi, ori pe mana gene cu radacina. Trebuie sa mentionez ca mananc 1 data maxim de 2 ori pe zi din lipsa de pofta de mancare dar asta de vreo 5 luni si nu cred ca aceasta e cauza mai ales ca la 1, 75 m pe care-i am in inaltime am 70 Kg, nu cred ca din cauza mancarii este problema. Sunt foarte afectat de acest lucru si am folosit diferite tratamente: sampon cu urzica, mancam oua impreuna cu coaja, sampon avon, vitamine, vitamina B separat, mananc de mai bine de un an numai paine neagra, am folosit Revalid si altele.
Nu stiu daca cauza caderii parului este si cauza problemelor cu dantura. In ultima perioada mi se cariaza foarte repede dantura chiar daca ma spal zilnic pe dinti.
Vreau sa va rog sa imi spuneti daca problema acesta mi-a aparut din momentul in care am folosit pieptenul de la prieten sau am alta problema si as vrea sa va rog sa imi prescrieti un tratament daca se poate.
Va multumesc si astept cu nerabdare raspuns de la dumneavoastra.
7 comentarii
0
31-10-2007, ora 00:00
pata gheorghe
Nu este medic/terapeut
pata gheorghe
ce sa aiba pieptenele cu dintii ca doar nu suntem in alba ca zapada.tu trebuie sa mergi sa iti faci analizele, ca asa cu o simpla descriere nu te poate diagnostica nimeni.succes
0
08-05-2008, ora 00:00
Candy_17
Nu este medic/terapeut
Candy_17
Cred ca nu e vb de pieptene aici, e mai mult vb de calciu si de cantitatealui in organism.dar totusi ar fi mai bine sa-ti faci niste analize si nu amana, ca pe urma iti va parea rau.
0
14-05-2011, ora 20:37
Bran Elena
Nu este medic/terapeut
Bran Elena
Buna seara.am o problema foarte mare, acum 2 ani si jumatate am pierdut o sarcina mare de 6 luni.de atunci sanii mei curg atunci cand presez asupra lor.nu am avut problema din cauza aceasta, ma gandeam ca ete normal din cauza sarcinii pierdute. Insa, acum 1 an de zile am inceput sa folosesc anticonceptionale desorell si tot in perioada aceea a inceput sa imi cada parul f rau, , apoi am inceput sa ma tratez in problema sanilor, mi-a iesit prolactina marita si am urmat un tratament, dar in continuare si sanii imi curg si parul imi cade f rau, mai am f putin par, iar in jurul tamplelor aproape am chelit, de curand am facut niste analize TSH, T3, T4, R.RPR, TPHA, care au iesit f bn, numai fierul a iesit 20( interval de referinta 50.4-170.2) si capactitatea totala de legarea a fierului 502( interval de referinta 250-450), nu stiu cat de corecte sunte deoarece le-am facut in timpul administrarii u anticonceptionale, am sa le repet totusi deoarece acum le-am intrerupt.deci intrebarea mea finala, credeti ca din aceasta cauza ( pierderea sarcinii, prolactina marita, ) imi cade asa rau parul?va multumesc!
0
01-09-2014, ora 23:55
RStefan
Nu este medic/terapeut
RStefan
salut AdyP,

Ma confrunt si eu cam cu aceleasi probleme legate de par.Doar ca eu nu am foarte multa matreata in schimb de la o vreme a inceput sa se ingrase scalp-ul foarte tare. am fost pe la vreo 3-4 dermatologi dar s-au dovedit a fi incompetenti asa ca mai bine ma documentez pe pe forum-urile online. Vroiam sa te intreb daca ai gasit o solutie intre timp.

multumesc,
Stefan
0
21-11-2014, ora 10:37
paulagelu
Nu este medic/terapeut
paulagelu
Se poate incerca si o cura cu Follixin. Intr-o perioda si mie imi cadea parul destul de mult, dar dupa cura cu produsul asta situatia s-a imbunatatit si parul nu mi-a mai cazut!
0
03-12-2014, ora 14:18
pamelar
Nu este medic/terapeut
pamelar
Paula cat timp ai facut cura cu suplimentul acela? Si mai interesant ar fi daca ne-ai spune dupa cat timp ai observat primele rezultate cu acest produs? Cred ca si uleiul de ricin poate sa contribuie la stoparea caderii parului.
0
30-01-2015, ora 15:21
anda-andreea
Nu este medic/terapeut
anda-andreea
Buna, iti recomand sa mergi si sa consulti un medic dermatolog, (imi cadea parul foarte mult si era foarte uscat) eu am folosit la recomandarea medicului (crema capilara Iboderm (reinnoieste si regenereaza celulele iar in acelasi timp hidrateaza si calmeaza) impreuna cu samponul Dermopel+ lotiunea tonica Fancy si vitaminele Minoelemnts. Eu traiesc in Spania de 20 de ani dar recent m-am intors acasa si am intrat intr-o farmacie si le-am gasit si la noi in tara, sunt mai ieftine aici decat in Spania.
Poti sa incerci si asa, rezultatul este foarte bun.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Îndreptarea permanentă a părului
  • Căderea părului
  • MIT: Căderea părului se intensifică iarna
  • De ce chimioterapia produce căderea părului?
  • De ce testosteronul influențează pilozitatea?
  • A fost identificată cauza genetică a albirii părului și a calviției
  • Cât de mult păr e normal să cadă pe zi?
  • Substanțele care pot face ca parfumul șamponului să reziste mai mult timp pe păr
  • Tratamente pentru păr făcute acasă
  •