Caderea parului - cum se poate prevenii?

28-08-2009
un_simplu_calator
Nu este medic/terapeut
un_simplu_calator
Ma intereseaza cum pot evita caderea excesiva a parului? Stiu ca la un ciclu normal zilnic cat cateva zeci daca nu sute de fire de par insa la mine am impresia ca imi cad cam multe fire de par.

Am inteles ca exista niste pastile care impiedica lucrul asta dar am zis sa nu ma arunc si sa intreb intai.

So, cum se poate preveni caderea parului?
7 comentarii
0
28-08-2009, ora 10:23
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Medicamente chimice care impiedica caderea parului nu exista. Exista insa remedii homeopate
care vindeca aceasta afectiune. Consultati un medic homeopat cu experienta.
0
10-02-2013, ora 21:46
carlitosbest
Nu este medic/terapeut
carlitosbest
Un tratament foarte bun impotriva alopeciei androgenetice:
-finasterid 1mg/zi
-saw palmetto extract 1cp/zi
-epilobium 1 cp/zi
-biotina 5mg/zi 2 saptamani cu pauze de 2 saptmani
-LLLT(low laser light therapy). sunt in comert perii laser (laser comb) care accelereaza cresterea parului.
Succes!
0
13-02-2013, ora 13:42
bluestar16
Nu este medic/terapeut
bluestar16
Parul meu a inceput sa cada foarte rau in urma cu 10 ani in urma unei diete de slabire extrem de drastice. De atunci chiar daca mi am revenit la o greutate normala, parul meu tot a continuat sa cada intr un mod fulgerator. Am pierdut 3 sferuri din podoaba capilara cu care eram extrem de mandra.In prima faza mi a cazut uniform, ca mai apoi sa mi se rareasca in parti si sa fac mici zone fara par.am incercat diverse tratamenete, pastile, sampoane, tratamente si masti naturiste, toate fara nici un rezultata...parul meu se rarea din ce in ce mai mult. Chiar am incetat sa ma mai vopsesc, de 5 ani nu am mai pus strop de vopsea in par...la fel fara nici un rezultatat.Colac peste pupaza, dupa ce ca imi cadea parul, mi s a subtiat si de colorat in mod vizibil si firul de par..ca sa nu mai spun ca mi s a despicat in ultimul hal...si firele cele noi care mi cresc se dspica in prostie..nu stiu ce sa mai fac...Anul trecut am urmat pt a 2 oara tratamentul cu capsule FORCAPIL...Eram disperata..imi cadea parul la baie cu pumnul de infundam scurgerea..la uscare..lasam patura d epar pe covosr iar in timpul zilei nu mai spun.."naparleam" peste tot unde ma duceam..era chiar jenanat..am sesizat ina dupa prima saptamana o schimbare..si dupa 3 luni..pot spune ca la spalare imi cad in jur de 5-6 fire..cred..faza e ca nu le mai vad prin cada sau in scurgere.la uscare..max 20 de fire..in timpul zilei...am ajuns sa nu le mai constat..presupun ca nu imi mai cad la fel de multe..ce sa mai...am revenit la un ritm normal..sau cel putin asa cred.nici nu mai stiu ce inseamna sa ai un par normal..cu o cadere normala.au trecut 5-6 luni de cand am incetata tratamentul cu FORCAPIL si parul meu se mentine la fel..singura problema care o mai am e ca mi se despica foarte rau..dar asta e o alta problema care trebuia tratata in alt mod..ingrijire adecvata, tuns regulat, produse speciale..Eu una am fost extrem de multumita ! Precizez ca nu am luat in greutate.Sper ca post ul meu sa ii ajute pe cei care trec prin aceeasi problema ca si mine.Succes!
0
26-02-2013, ora 14:02
Anamaria1313
Nu este medic/terapeut
Anamaria1313
Buna ziua,
Am sa va spun povestioara mea cat mai scurt sa intelegeti problema.
In urma unui control de rutina la ginecolog, am fost depistata cu HPV16, mi s-a recomandat sa fac o operatie"conizatie" pe care am facut-o in martie 2012, la recomandarea medicului am facut 3 doze din vaccinul "Silgard" unul in martie 2012, urmatorul in mai si ultimul in septembrie pentru a preveni reapartia HPV-ului.
Dupa al 2-lea vaccin tin sa mentionez ca a inceput sa imi cada parul enorm de mult, am mers la nenumarati dermatologi, am facut toate analizele recomandate insa in organism mi s-a spus ca nu au gasit nimic in neregula si totusi parul imi cade in continuare.
Parerea mea este ca "vinovat" de caderea parului este vaccinul, daca imi puteti da un sfat, ce anume sa folosesc pentru a mai estompa caderea acestuia va rog sa imi spuneti.
Am incercat tot felul de pastile, sampoane, tratamente cu fiole, pe care din pacate am dat o gramada de bani si nici un rezultat.
va multumesc frumos
0
31-10-2013, ora 13:32
marian90
Nu este medic/terapeut
marian90
Buna ziua!
Caderea parului e o problema destul de neplacuta care lasata netratata in final poate duce la pierderea unui procent insemnat din podoaba capilara. Si eu m-am confruntat cu aceasta problema dar din fericire am folosit produsul care trebuie si mi-am rezolvat problema. Suplimentul Follixin si-a facut bine efectul, iar eu in 3 luni am oprit complet caderea parului.
Sper sa nu mai revina aceasta problema, deoarece e extrem de enervanta!
0
08-11-2013, ora 11:00
iulia_princess2000@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
iulia_princess2000@yahoo.com
buna ziua si eu am o problema cu caderea parului in exces.tin sa zic ca e de speriat cat de mult par imi cade la spalare si nu numai.cine imi poate zice ce tratament as putea folosii sa nu imi mai cada parul?
0
27-10-2014, ora 12:56
magdabo
Nu este medic/terapeut
magdabo
Pentru stoparea caderii parului exista pe internet foarte multe produse care pot ajuta la ameliorare a acestei afectiuni. Sincer nu cred ca exista un produs care sa stopeze total caderea parului:)
Pe internet am gasit mai multe marci despre care lumea spune ca ar fi eficiente(Follixin, Nanogen, Fullfix).

Eu nu am folosit pana acum nici un produs din astea trei, dar daca o sa am probleme stiu ce am de facut:)

O zi frumoasa sa aveti!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Unghiile și părul continuă să crească după moarte
  • Modificările părului în sarcină, post-partum și menopauză
  • Vitamine pentru un păr sănătos
  • Oamenii de știință au identificat gena implicată în albirea părului
  • Felul în care oamenii și-au pierdut părul corporal
  •