Cafeaua

22-09-2022
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Vreau sa incep sa beau cafea sau cappuccino căci sedarea data de neurolepticul pe care îl iau seara(quetiapina) mă face moleșit și obosit a doua zi chiar aproape toată ziua deși e o doză de 50-100 mg
Și cu cafea mai reduc sedarea și obțin și o concentrare mai buna, știu că nu prea e recomandat persoanelor cu tratament psihotrop dar sunt nevoit că nimic altceva nu își face efectul pe energie dacă quetiapina iar în ultimele luni nici nu amai luat tocmai din cauza asta..Evident fac injecție cu Rispolept și sunt acoperit plus Fevarin că quetiapina asta e doar doza fara ptr a adormi.Am înlocuit iar quetiapina cu benzi ptr somn dar că sa nu devin dependent de benzo trebuie să iau din nou quetiapina și ptr asta îmi trebuie cafea.
Pot sa beau o ceașcă mica de cafea in fiecare zi și la ce riscuri mă supun și cafeaua în general am auzit că îmbunătățește sănătatea e adevărat?Părerile și t împărțite între medici.
Voi beti cafea? Câtă pe zi?
Sa mă apuc de băut cafea?
Alta modalitate de a nu fi un zbor toată ziua de la seroquelul luat seara chiar nu știu poate puteți să îmi spuneți voi, nici cu vitamine nu merge.
Ce părere aveți de cafea?Majoritatea cercetătorilor spun spun că e sănătoasă că poate prelungi viața voi ce credeți și ce experiente aveți cu cafeaua?
.
Mulțumesc!
Sănătate numai bine.
4 comentarii
2
23-09-2022, ora 10:32
360
Nu este medic/terapeut
360
sincer, nu iti poate da nimeni sfaturi in privinta asta pt ca tu stii cel mai bine care e starea ta. cafeaua la persoanele anxioase face mai mult rau, iar perioada cat sta in corp cafeaua este de vreo 12 ore aproximativ. ceea ce inseamna ca iti poate afecta si calitatea somnului. tin minte ca ai zis ca ai incercat ceai verde si ai avut probleme.
1
24-09-2022, ora 15:09
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Tu bei cafea?Cum e?
2
24-09-2022, ora 16:47
360
Nu este medic/terapeut
360
eu am perioade cand cafeaua ma duce intr-o oarecare extrema de ma simt foarte activat, si am zile cand ma simt ok. depinde de cat sport fac si cat de obosit sunt. in zilele cand sunt obosit evit sa beau cafea tocmai pt ca mi-e teama ca o dau in extrema de care ziceam. de obicei beau cafea cand ma simt pasiv si numai daca sunt odihnit.

din observatiile mele cafeaua imi creeaza un stres..mie cel putin. iar daca sunt prea odihnit si nu pot functiona din acest motiv, atunci beau cam 100-150 ml cafea... iar concentratia mica (facuta la expresor)

la bautorii ocazional de cafea, ea isi face efectul mai puternic decat la bautorii obisnuiti, iar de aceea sunt mai cumpatat
1
16-12-2022, ora 00:15
anonim186
Nu este medic/terapeut
anonim186
Depinde de persoana, eu o folosesc tocmai pentru ce vrei tu, diminetile si is ok.

Unii zic ca le da o stare de agitatie excesiva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul