Cancer tiroidian anaplastic-urgent

28-06-2010
strumfita73
Nu este medic/terapeut
strumfita73
Buna ziua,
Mama mea are 79 ani si a fost operata in 13 mai avand un nodul tiroidian insotit de raguseala. Dupa operatie ni s a spus ca este cancer tiroidian nediferentiat - cu inlaturarea totala a tiroidei si rezectie nerv drept al laringelui - cancer extins.
I sa prescris eutirox si radiatii.Dupa 10 sedinte de radiatii a inceput sa aiva dureri mari la gat dificulati la inghitire iar zona unde a fost operata i sa intarit.Ma am este si asmatica si a inceput tratament cu Miofilin si Seretaid.Va rog imi spuneti la ce ar trebui sa ma astept si cum as putea sa o ajut sa treaca peste suferinta evitans sa i spunem diagnosticul. Desi am citit ca este un cancer cu evoultie rapida si am rugat sa ni se spuna o durata aproximativa nu am primit nici un raspuns.
Multumesc
3 comentarii
0
27-10-2010, ora 19:33
brun3tzik
Nu este medic/terapeut
brun3tzik
Buna! Cum se simte mama ta? Cum a rezistat la raze? Si tatal meu a fost operat de curand cu acelasi diagnostic urmand sa faca chimioterapie si radioterapie.
0
28-10-2010, ora 09:49
strumfita73
Nu este medic/terapeut
strumfita73
Buna,
A facut o singura tura de radioterapie. Prin operatie am inteles ca s a " curatat " destul de mult laringele iar tiroida a fost scoasa.Asteptam... Daca aflati informatii mai multe despre acest tip de cancer va rog sa imi spuneti si mie.
Multumesc
0
29-10-2010, ora 14:02
brun3tzik
Nu este medic/terapeut
brun3tzik
Buna! Din cate raze a fost constituita prima tura de radioterapie? Noi am fost ieri la Institutul Oncologic Bucuresti si nu am reusit sa intram la niciun medic oncolog, era foarte multa lumea, si noi nici nu suntem din Bucuresti :( urmeaza sa vedem unde mai putem face aceste raze.

Tata in urma operatiei s-a ales si cu canula traheala, deoarece era un pic extins pe trahee si esofag. Si noi asteptam, timpul va decide multe, sa speram ca va fi bine totusi :(

In rest, mama ta cum se simte? E optimista? Tata s-a cam demoralizat :(

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: