Candidoza sau HIV?

25-07-2019
Marywall
Nu este medic/terapeut
Marywall
Acum un an am intretinut sex vaginal protejat si sex oral neprotejat cu un fost al carui trecut sexual imi este necunoscut. In prezent am 20 de ani. Pe la 13-14 ani am mai avut un episod de candidoza, care aparent s-a manifestat si anul acesta in aprilie, iunie si acum. Sa fie oare un semn HIV faptul ca tot revine candidoza? Pe durata acestui an nu am avut niciun alt simptom, decat o raceala si tuse care au trecut mai greu pe perioada de iarna... sunt foarte nelinistita.
10 comentarii
0
26-07-2019, ora 02:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca vreti sa aflati faceti test hiv. E 50 de lei si primiti raspunsul in maxim 24-48 de ore.
Pentru candida recurenta, folositi ovule naturiste Propolicium.
0
26-07-2019, ora 10:10
Marywall
Nu este medic/terapeut
Marywall
Dar credeti ca e posibil sa contactez hiv prin sexul oral neprotejat si asta sa fie cauza candidozei?... Imi fac foarte multe griji, dar alt simptom nu am avut pe durata intregului an... sa zicem raceala aceea din iarna mai rezistenta dar atat. Ce parere aveti de autotestele HIV de la farmacie?
0
26-07-2019, ora 11:54
Dr. Dumitru Florin
Dermatovenerologie, Bucuresti
Dr. Dumitru Florin
HIV se poate contacta prin orice tip de act sexual neprotejat ( vaginal, oral, anal).
Pentru a scapa de griji cel mai bine ar fi faceti un test HIV intr-o clinica sau laborator medical.
0
26-07-2019, ora 21:36
Marywall
Nu este medic/terapeut
Marywall
Multumesc pentru raspuns! Sincer.. ultima oara candidoza a aparut dupa ce am fost la binecunoscuta piscina therme... unde mi a venit si menstruatia si am continuat sa stau la sauna.. Deci mediul era propice unei infectii cu o ciuperca. in a 3-a zi de menstruatie au aparut mancarimile, deci la 3 zile dupa piscina... se poate sa fi tratat superficial infectia lunile trecute. Am inteles ca o groaza de femei se confrunta cu candidoza si totusi eu nu am avut niciodata contacte sexuale vaginale neprotejate... Chiar nu as vrea sa pun raul inainte. Alt simptom HIV nu am avut, si doar gandul acesta ma infioara... Sunt o persoana foarte paranoica si nu am curaj sa ma duc sa fac testul... chiar credeti ca e imperios necesar daca toate contactele vaginale au fost cu prezervativ? Tinand cont si de datele de mai sus cu vizita la piscina... plus ca utilizez intr adevar toaletele publice, chiar daca nu ma asez pe colac.
0
26-07-2019, ora 21:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Faceti testul pentru linistea dv.
0
26-07-2019, ora 22:04
Marywall
Nu este medic/terapeut
Marywall
Si de mentionat ca lunile trecute cand a revenit candidoza noi am continuat sa intretinem relatii sexuale fara prezervativ... deci probabil am dat-o de la unul la altul. Chiar mi-e foarte teama sa fac testul, mai ales ca nu am intretinut relatii sexuale cu persoane care se drogheaza intravenos sau care s-ar risca sa ia vreo boala, cred si eu...
0
27-07-2019, ora 10:27
Marywall
Nu este medic/terapeut
Marywall
Mai nou am si limba alba... niste pete albe doar pe limba care se duc la periajul dentar...
0
27-07-2019, ora 17:21
Dr. Dumitru Florin
Dr. Dumitru Florin
Posibil sa aveti si o candidoza orala; se poate face un examen micologic pentru confirmare.
Nu ar trebui sa va fie teama sa faceti un test, indiferent ca este HIV sau alta analiza.
Este de preferat decat sa fiti mereu ingrijorata iar teama de o anumita afectiune sa se transforme intr-o angoasa.
0
27-07-2019, ora 21:56
Marywall
Nu este medic/terapeut
Marywall
Multumesc pentru raspuns! Dar eu e posibil sa iau mereu raul inainte... Spuneti-mi sincer. Candidozele recurente(in decurs de 6 luni-3 infectii, deoarece nu am folosit prezervativ pe perioada infectiei) si candidozele bucale sunt neaparat simptome HIV?... v-am zis, din cate stiu, persoana respectiva nu sufera de nicio afectiune si nu cred ca era atat de inconstient sa se expuna la vreun risc.
0
28-07-2019, ora 22:37
Dr. Dumitru Florin
Dr. Dumitru Florin
Candidoza recurenta nu apare doar in infectia HIV. Sunt multe alte cauze, mult mai frecvente, care pot fi cauza recidivelor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Candidoza vaginală recurentă - opțiuni de tratament și sfaturi utile
  • Un tratament mai eficient pentru candidoza vaginală
  •