Canini strambi - aparat dentar sau extractie?

43 comentarii 1 2
0
05-07-2011, ora 13:49
liana83
Nu este medic/terapeut
liana83
buna ziua!
am si eu nevoie de o informatie.
acum 6 luni mi-am pus aparat dentar pe arcada de sus, dintii se indreapta foarte bine, dar problema mea este ca as dori sa raman insarcinata si as vrea sa stiu daca apartul dentar afecteaza in oarecare masura aceasta cauza.
va multumesc!
0
06-07-2011, ora 21:00
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Nu.
0
15-07-2011, ora 16:34
silviumarian
Nu este medic/terapeut
silviumarian
Am o intrebare!Azi mi-am extras un canin!
1.era cariat pana la gingie si acoperit intr-o oarecare masura cu o ruptura dintr-o parte in interior
2ma durea cartilajul de langa nas la atingere
rezultat:dupa extragere radacina avea la capatul ei o pungulita maricica de puroi!
Este bine ce am facut sau sse putea si altfel.
Vreau sa aflu ca daca doctorul a facut greseala asta il schimb!
0
15-07-2011, ora 18:26
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Daca situatia a fost asa cum o descrieti, atunci solutia aleasa este corecta.
0
15-07-2011, ora 19:49
silviumarian
Nu este medic/terapeut
silviumarian
Este exact cum am descris-o.Si nu imi vine sa cred ca poate sa aiba radacina atat de groasa!Va multumesc!
0
25-08-2011, ora 11:59
anneanna
Nu este medic/terapeut
anneanna
Pentru laurabratu95 : cum iti este cu aparatul? Vreau si eu sa imi pun la Dentomar dar as dori mai multe informatii despre aceasta clinica.
0
21-09-2011, ora 17:40
valyj
Nu este medic/terapeut
valyj
O rugaminte...unul din incisivii mei laterali a crescut stramb, apoi in timp...a ajuns in spatele incisivilor centrali, din fata. Astazi, mi-a fost extras acesta, destul de greu din cate am observat, si mi-a zis ca a avut radacinile peste unul din cei din fata si a trebuit rotit. Acum insa ma doare caninul care era si el aproape de cel extras, si se misca...e posibil sa fi fost deranjat de extractia celui din spate si sa il pierd pe acesta? Multumesc frumos
0
11-11-2011, ora 20:53
ramoniqa
Nu este medic/terapeut
ramoniqa
Buna ziua,
Am 24 de ani si la varsta de 19 ani am avut o infectie la una din masele de pe arcada inferioara.La acel moment doamna doctor a considerat ca este mai bine sa imi extraga maseaua, deoarece infectia nu a scazut nici macar dupa 1 saptamana de tratament cu antibiotice.Deoarece am avut radacina foarte puternica doamna doctor a fortat pe maxilar si acesta mi s-a deplasat, observandu-se o diferenta mare a barbiei mele.
Dupa cateva luni am consultat un medic ortodont (deoarece aveam si caninii suprapusi peste incisivi) si mi-am pus un aparat fix cu bracketi metalici pe care l-am purtat aproape 3 ani.
Doamna doctor ortodont mi-a spus ca o a mi se regleze si deplasarea de maxilar. Toate bune si frumoase...dintii sunt aliniati perfecti, doar ca maxilarul este tot deplasat, si mie mi se pare ca parca din ce in ce mai mult.
Se poate face ceva sa mi se indrepte?.Exista vreun alt aparat ce-l pot purta sau trebuie operatie?
0
02-12-2011, ora 13:56
elida1975
Nu este medic/terapeut
elida1975
bun gasit,
am o fetita de 1 an si 6 luni si are 8 dinti, care cu greu au iesit cand avea 11 luni. Nu stiu de ce toti dintisorii i s-au innegrit ca si cum ar fi cariati ? Ce sfat imi puteti da, va rog ?
0
04-12-2011, ora 04:32
irina_v2009
Nu este medic/terapeut
irina_v2009
elida daca te hotarasti sa consulti un pedodont bun, ti-l recomand pe cel la care l-am dus pe fiul meu. este un specialist foarte bun si a stiut cum sa se faca placuta, astfel ca de cate ori a trebuit s-o vizitam copilul a mers de placere, fara pic de teama.

eu cred ca este foarte important ca pe langa competentele medicale, dentistul sa stie cum sa se comporte cu un copil pt ca risti sa se sperie si sa ramana toata viata cu frica de dentist (cunoasc foarte multe persoane adulte, care prefera sa indurere durerea de masele decat sa mearga la stomatolog si cand ajung, daca ajung, singura varianta de tratare pe care o mai au este extractia :(

revenind, recomandarea mea este dr Despina Miciulica de la Imperial Dent. (acum sunt 3 clinici una la piata Alba iulia, Delfinului si la pta Victoriei). daca vrei sa-ti faci o parere mai detaliata uita-te aici : http://www.imperialdent.ro/
0
10-06-2014, ora 21:17
Nickolas
Nu este medic/terapeut
Nickolas
Buna seara ! Am o intrebare pentru dumneavoastra, am 22 de ani si am caninul din partea dreapta crescut peste ceilalti, afectandu-mi gingia, aceasta fiind usor vanata, medicul stomatolog mi-a spus sa il scoatem fiindca nu o sa ramana spatiul gol prea mare, dar din cate vad pe forum aici, nu este recomandat, ce imi sugerati ?
0
11-06-2014, ora 08:20
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! "'Spatiul gol nu prea mare" nu cred ca o sa fie ceva de care sa fiti multumit, apoi respectivul coleg va slefui dintii vecini sa "umple cu ceva" spatiul, caci loc de implant probabil nu o sa fie... sau oricum va fi nevoie de aparat ca sa ii miscati controlat pe cei alaturati. Parerea mea este sa cereti si parerea unui ortodont, sunt sanse sa se rezolve mult mai temeinic problema.
0
14-02-2015, ora 22:34
marius_catalin84
Nu este medic/terapeut
marius_catalin84
Buna seara!
Ma numesc Marius, am 31 de ani si cateva probleme cu dintii;caninii superiori sunt crescuti anapoda fata de pozitia lor anatomica fireasca, practic sunt iesiti cam la 45 de grade fata de normal, iar in spatele caninului din partea dreapta am premolarul crescut in spatele său.
De aceea va intreb daca imi pot indrepta dintii folosind aparatul dentar, avand in vedere ca am purtat asa in copilarie;mentionez ca incisivii superiori sunt incalecaţi
Adaugă un comentariu / răspuns
43 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum îngrijesc aparatul dentar fix?
  • Copilul meu are nevoie de aparat dentar?
  • Osteita alveolară (alveolita postextracțională)
  • Aparatele dentare favorizează apariția cariilor?
  • De ce doare locul extracției?
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •