Care este urmatorul pas in ruptura de menisc?

13-01-2014
popescucristi
Nu este medic/terapeut
popescucristi
Buna seara, numele meu este Cristi, am 37 de ani si sufar de o ruptura de menisc de gradul 3, cu care m-am pricopsit in urma unei cazaturi. Sufar de obezitate de gradul doi, am mentionat asta pentru ca stiu ca este important. Ruptura de menisc a fost diagnosticata prin RMN, iar intrebarea mea este urmatoarea, o pot duce mai departe fara operatie sau trebuie neaparat sa ajung la bisturiu? Astept raspunsul dvs.
1 comentarii
0
13-01-2014, ora 23:40
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Ortopedie si traumatologie, Bucharest
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Buna ziua. In general ruptura de menisc, chiar daca nu est de gradul 3, produce cresterea coeficientului de frecare in articulatia genunchiului si s-a demonstrat prin numeroase studii ca in timp apare artroza (distrugerea cartilajului articular) in compartimentul in care meniscul este lezat. In cazul dstra, din cauza obezitatii, acest proces este mai rapid fata de o persoana normoponderala, de aceea va sfatuiesc sa nu neglijati aceasta leziune. Se trateaza doar chirurgical, artroscopic, avand o perioada de recuperare scurta. Numai bine!

Dr. Andrei Ioan Bogdan
medic ortoped
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ruptura de menisc - primul ajutor
  •