Care sunt simptomele unei rupturi de LIA?

09-01-2014
mihaienache
Nu este medic/terapeut
mihaienache
In urma cu doua saptamani, am avut o cazatura groaznica la fotbal, si am simtit o durere mare la genunchiul drept. De atunci, ma doare, il tin in fasa si pun gheata. E umflat si nu stiu ce sa fac, imi e frica sa merg la doctor. Poate fi ceva grav la menisc? Va rog sa imi dati un sfat in privinta asta.
5 comentarii
0
09-01-2014, ora 22:47
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Ortopedie si traumatologie, Bucharest
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Buna ziua. Va sfatuiesc sa va adresati medicului ortoped in vederea unui examen clinic amanuntit. Astfel medicul dstra o se orienteze asupra diagnosticului si o sa va indrume asupra unor investigatii paraclinice: ecografie sau RMN. Ulterior, cand dagnosticul o sa fie clar, o sa primiti un tratament corect si complet. Pana atunci puneti gheata, fasa elastica, folositi un antiinflamator local. Numai bine.

Dr. Andrei Ioan Bogdan
medic ortoped
0
09-01-2014, ora 22:51
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Ortopedie si traumatologie, Bucharest
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Ruptura ligamentului incrucisat poate fi mascata de o musculatura a coapsei foarte bine dezvoltata. Principalul stabilizator al genunchiului este musculatura coapsei, apoi ligamentele incrucisate si meniscul intern. Principalul simptom al rupturii LIA este instabilitatea genunchiului la diferite activitati. Mergeti la medic si faceti un RMN. Succes!
0
09-01-2014, ora 22:53
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Nu toate se rezolva cu gheata asta daca nu este spritz.
Cel mai bine pt tine si piciorul tau este sa mergi la doctor ca sar putea sa renunti la fotbal.
Asa am patit si eu in 1999 la mineriada PE LA ORA 03.00 am cazut pe genunchi care atrosnit tare si un asistent mia zis ca a doua zi cand ajung acasa sami pun gheata, piciorul se umflase deja am pus gheata si pe la 12 nu mai puteam sta pe el am suportat asa si am mers in continuare la munca si pe la 16.00 nam mai rezistat si am mers la urgenta unde odctorul de garda mia zis citez: NU ESTI SANATOS CINE TIA ZIS SA PUI GHEATA? DACA MAI STATEAI ASA POATE AJUNGEIA LA AMPUTARE.
0
01-09-2014, ora 21:25
analoredana
Nu este medic/terapeut
analoredana
Buna ziua. Numele meu este Ana si am 59 ani. In urma unei mişcări bruşte cu mana dreapta, in urma cu 5 luni am căpătat o durere la umărul drept. Am mers la medic si am făcut un RMN. După rezultatul RMN-ului domnul doctor chirurg de profesie mi-a recomandat operaţia. Răspunsul RMN este amplu:
RM umar drept: tendon supraspinos cu ruptura a peste 50% din grosime fara atrofie musculara asociata in momentul examinarii; tendon infraspinos si subscapular cu anomalii de semnal in segmentul sau distal, sugerând tendinoza/mici rupturi fibrilare, fara ruptura completa sau atrofie musculara asociata; artroza acromic-claviculara cu osteofite care deformează conturul superior al tendonului supraspinos, sugerând impingement subacomial; fara semne evidente de ruptură a labrumului; mica hidartroză scapulo-umerala, extinsa si la nivelul recesului subscapularului; obliterarea grăsimii intervalului rotatorilor, sugerând modificări de capsulita adeziva; tendonul lung al bicepsului brahial simţual in şanţul bicipital; bursita sub acromio subdeltoidiana;
Concluzii:
Ruptura parţială semnificativa a tendonului supraspinos, pe fond degenerativ, fara atrofie musculara.
Tendinoza/rupturi fibrilare ale tendoanelor infraspinos si subscapular.
Mica hidartroză scapulo-umerala.
Modificări sugerând capsulita adeziva.
Artroza acromio-claviculara cu probabil impingement subacromial.
Bursita subacromio-subdeltoidiana.

Va rog din suflet sa mi spuneţi daca se reface tendonul aşa de la sine, ce medicamente sau unguente sa folosesc si daca se poate evita operaţia. Acum mana o pot folosi, nu o pot forţa sa o mut către spate ca ma doare; către fata o folosesc.
Mulţumesc anticipat pentru răspuns!
0
08-09-2014, ora 20:39
Dr. Tarek Nazer
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Tarek Nazer
Buna ziua
rezultatul de RMN mai mult sugereaza modificari degenerative generale si rupturi de coafa rotatorie acute.
In Anglia unde am practicat ortopedie timp de 5 ani, persoanele cu varsta peste 50 de ani cu ruptura partiala sau totala de supraspinos cu schimbari degenerative generale nu se opereau si se practica tratament conservativ prin infiltratii reptate intraarticulare si tin sa spun ca mai mult decat 80% aveau rezultate foarte bune.
la dumnavoastra cel mai probabil durerile provin mai mult de la capsulita adeziva.
eu va recomand sa incercati mai intai tratamentul conservativ.
pentru o evaluare completa si tratament va invit la consultatie.
o zi buna
Dr Tarek Nazer
Medic specialist ortopedie si traumatolgie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: