Casnicie destramata

18-02-2019
Alina Valentina Marin
Nu este medic/terapeut
Alina Valentina Marin
Buna seara, am nevoie de sfaturi va rog. Cu sotul meu am fost intr-o relatie de 2 ani timp in care cu familia lui m-am inteles destul de bine. Noi ne iubeam extrem de mult si eram foarte legati emotional unul de celalalt. Am decis impreuna sa ne casatorim. Dupa casatorie mama lui s-a schimbat incetul cu incetul, facandu-l sa ma minta si sa imi ascunda anumite lucruri. Din aceasta cauza noi incepusem sa ne certam si sa vedenim mai distanti. Vazand asta, i-am spus mamei lui sa il lase in pace sa nu se mai bage pentru ca ne face sa ne certam. De atunci, mama lui a devenit extrem de rea, ma barfea apropiatilor si imi injura familia si in acelasi timp influentanddu-i pe parintii ei, bunicii sotului meu, impotriva mea. Dupa nunta, nevrand certuri, sotul meu s-a mutat la mine. Din acel moment din pacate in mintea mea s-a format o rivalitate intre mine si familia lui destul de puternica. Eu vrand sa inceteze relatia cu ei, stiu ca nu este in regula dar ma afecteaza enorm prezenta lor si faptul ca ma jignesc, am devenit iritata cand il vedeam ca ia legatura cu ei sau se duce in vizita. Din cauza asta sunt nenumarate certuri, minciuni din partea lui in legatura cu ei, ne-am schimbat amandoi din cauza asta. Pana la urma as fi putut trece peste asta si as fi acceptat sa tina legatura cu familia lui. Dar am gasit la un moment dar poze cu el nud, vrand sa le trimita cuiva, si conturi pe siteuri de videochat si de intalniri. Mama lui il incurajeaza sa faca asta zicandu-i ca este alegerea lui si ca si ea la randul ei a facut asta. Asta m-a facut sa prind o ura groaznica pentru familia lui si certurile s-au indesit extrem de tare si devin violente. Eu nu suport ca el sa pastreze legatura cu ei iar el nu poate fara ei. Ne batem cap in cap. Nu poate alege cu cine sa ramana caci eu nu il pot vedea alaturi de ei niciodata. Ce pot face, sa ii accept familia, asa cum este, stiind ca ma jignesc si il influenteaza negativ sau sa ii dau drumul sa fie liber alaturi de ei, fara mine? Faptul ca a facut acele poze si ca nu poate renunta la familia lui din iubire pentru mine, imi arata ca nu ma iubeste si imi este teama sa nu se repete minciunile si infidelitatile.
8 comentarii
1
21-02-2019, ora 15:29
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
E o mare greșeală să încerci să-l desparți de familia lui. Părinții nu ni-i alegem, îi respectăm așa cum sunt. Nu-i vorbi de rău în fața lui și nu-i cere să aleagă între ei și tine, că ai să pierzi. Încearcă și comportă-te cu el normal, faceți planuri de viitor, gândiți-vă la ce e mai bine pentru voi.
Chiar dacă ei te ponegresc în fața lui, cu timpul se va convinge că nu au dreptate, pentru că fiind lângă tine contează mai mult cum te comporți cu el decât ce-i spun alții.
Nu mai răspunde provocărilor din partea familiei lui și cu timpul vei observa că rivalitățile se vor diminua.
Gândește-te că nu ești la concurență cu ei, că și unii și alții iubiți aceeași persoană, care suferă văzând că nu vă înțelegeți. O femeie care iubește vrea ca bărbatul de lângă ea să se simtă bine. Fii înțeleaptă și lucrurile se vor rezolva!
1
21-02-2019, ora 22:02
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Alina Valentina Marin a scris:"Din cauza asta sunt nenumarate certuri, minciuni din partea lui in legatura cu ei, ne-am schimbat amandoi din cauza asta. Pana la urma as fi putut trece peste asta si as fi acceptat sa tina legatura cu familia lui. Dar am gasit la un moment dar poze cu el nud, vrand sa le trimita cuiva, si conturi pe siteuri de videochat si de intalniri. Mama lui il incurajeaza sa faca asta zicandu-i ca este alegerea lui si ca si ea la randul ei a facut asta. Asta m-a facut sa prind o ura groaznica pentru familia lui si certurile s-au indesit extrem de tare si devin violente."

Chestia asta relatata mai sus este o mare problema, ptr care nu puteti sta impasibila ca s-ar drege situatia asa usor. Aveti dreptate, un om cu o gandire asa stramba, cum este soacra, care gandeste ceva de genul: "uite eu m-am dat cu capul de zid si e bine, fa si tu la fel." Sotul mergand pe gandirea asta, sunt toate sansele ca mariajul sa esueze in cel mai scurt timp. Intradevar cunosc puterea de influenta a unui parinte asupra unui fiu fiica. Si de asemenea stiu situatii cand au fost certuri mari, de exemplu sotia ia spus clar sotului sa nu mai asculte de" indicatiile" soacrei. Ma rog certturi mari care puteau duce la divort. Adica IN PRIMUL RAND sotii au o obligatie unul fata de altul, copii si apoi fata de parinti. Cu pozele nud si conturile respective casatoria se poate termina scurt.
Sansa lui e ca va intalnit pe dvs, care sa il aduce-ti pe o cale a normalitati daca veti reusi. Adica casatoria e o jertfa. Am terminat cu site-uri de intalniri si alte lucruri si il iubesc pe cel de langa. Calea pe care il incurajeaza mama lui e periculoasa, duce la divort, BTS si marea problema ce faci dupa 50 de ani? Ca acuma gasesti pe altcineva.
Dumnezeu sa va ajute!
0
22-02-2019, ora 08:34
Alina Valentina Marin
Nu este medic/terapeut
Alina Valentina Marin
Va multumesc pentru raspuns, acest lucru ma macina si pe mine. Acum familia mea este si ea impotriva casniciei noastre si sunt eu in situatia de a alege, fiind obligata de acestia. Nu mai stiu ce sa mai fac.
0
24-02-2019, ora 20:54
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Avand in vedere ca ati facut un legamant in fata lui Dumnezeu, trebuie sa mai incercati sa il indreptati catre o cale a familiei. Sa pune-ti o limita de genul, sa spune-ti :"Daca te incurci cu cineva sa stii ca aia nu mai e casnicie." "Sa stii ca am sa suport atat, cat nu vei calca stramb, cand ai calcat stramb s-a incheiat!"
Nasii ce zic de comportamentul lui? Adica nasii in situatii dinastea trebuie sa aibe si ei un cuvant de spus, daca le cereti ajutorul. Deci parerea mea e ca indiferent de presiunea celor apropiati SA II MAI DATI O SANSA DE INDREPTARE si daca omul o ia razna, candva va tine minte "Sotia mea a avut rabdare cu mine o vreme, si imi tot spunea saraca: vezi-ti de familia ta! "
0
24-02-2019, ora 21:15
Alina Valentina Marin
Nu este medic/terapeut
Alina Valentina Marin
Nasii m-au sfatuit sa ii mai dau o ultima sansa. Parintii mei nu au fost de acord asa ca acum din pacate a trebui sa parasim locuinta.
0
24-02-2019, ora 21:41
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Asa ca sa pastram Adevarul, sa stiti ca raportat la o casnicie, sunt mai importanti si mai IMPARTIALI nasii decat parintii. Parintii pot fi partinitori.
0
24-02-2019, ora 22:18
Alina Valentina Marin
Nu este medic/terapeut
Alina Valentina Marin
Am observat acest lucru. Cineva din afara, sa spunem, vede lucrurile mai clar decat parintii care orice ar fi, favorizeaza copilul lor.
0
04-03-2019, ora 14:35
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Important e Alina sa-ti doresti tu sa dai o sansa casniciei voastre. E mai putin important ce spun altii, pentru ca nu ei o sa traiasca impreuna cu sotul tau. In tot cazul, daca ai decis sa incercati sa ramaneti impreuna, e esential sa stabiliti anumite limite in interactiunea voastra, asa incat neplacerile sa nu se mai repete. Un terapeut de cuplu va poate ajuta sa stabiliti aceste noi reguli ale interactiunii in cuplu.
Dr Rares Ignat
Terapie de cuplu - Sexologie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul