Caspula de slabit+infometare?? Help

08-09-2015
andrrra_
Nu este medic/terapeut
andrrra_
Buna, tuturor! As vrea sa va cer un sfat. Ati incercat capsula de slabit? Am citit foarte multe pareri pe acest site, unele chiar foarte rele, au efecte adverse puternice, dar as vrea sa incerc aceste pastile. Voi recunoaste acum un lucru mai putin placut despre mine, stiu ca nu este bine, sunt constienta de ceea ce fac, poate nu chiar atat de constienta cum credeti voi, pentru ca, daca as fi, m-as opri, in fine, m-ati ajuta mai mult daca nu mi-ati sugera sa ma opresc, vreau doar sa imi raspundeti la o intrebare. Eu de 2 ani ma infometez, cateodata mai mananc o gustare, la 4-5 zile, cateodata la 9 zile. Ma simt foarte bine, asta e chestia, sunt anorexica. Deja nu sunt intr-o stare atat de buna acum, recunosc, dar nu vreau inca sa fac analize, doresc sa iau capsula de slabit.
Intrebarea mea este, daca le incep, si daca nu mananc deloc in perioada aceea pot fi efecte dezastroase?
11 comentarii
0
08-09-2015, ora 18:27
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Este important sa intelegeti ca nu este vorba doar de fizicul Dumneavoastra pe care il infometati, ci si de creierul Dumneavoastra. Faptul ca acceptati cu usurinta ca sunteti anorexica, si vreti sa luati pastile de slabit!!! arata ca sunteti in faza in care refuzati realitatea. Nu va simtiti bine dar vreti sa mergeti chiar mai departe cu slabitul; asta va poate crea probleme majore. Exista in textul scris un amestec de "sunt bine" dar "sunt rau" care arata tocmai confuzia/negarea in care va aflati. Va recomand cu caldura sa va ganditi mai serios ce faceti cu sanatatea si viata Dumneavoastra. Cat ati vrea sa cantariti ca sa fie "de ajuns"? O slabire excesiva a organismului aduce riscuri mari pentru sanatate si chiar poate pune in pericol viata.

Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
0
08-09-2015, ora 19:49
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Anorexia are la baza o dismorfofobie, adica o receptare eronata, exagerata a unei anumite parti a corpului sau a aspectului in general si care fobie la randul ei este simptomul unei depresii cu elemente psihotice ! Aceasta traire psihotica da starea de bine temporara si face sa existe irationalitatea comportamentului si persistenta in el !

Drept urmare e nevoie in principiu de un antidepresiv plus un antipsihotic potrivit !
0
09-09-2015, ora 19:34
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Pisoias, stai in banca ta, nu o trimite tu direct, pe Alexandra, la psihiatru, sa ingereze otravurile pe care i le va prescrie acesta, in speranta desarta ca se va face bine! Stai calm, 'specialistule' care esti tu!
Ai uitat ca ai primit reclamatii si de la alte persoane nemultumite de sfaturile tale?!
0
09-09-2015, ora 20:16
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Pe un site medical e un delict sa trimiti un pacient la consult de specialitate savantule ? Vezi ca aici nu e tarlaua ta cu ardei si gogosari ! Ti-am mai zis, nu uita sa folosesti palaria de paie, soarele cauzeaza la creier !:)

Vezi ca mai e o tanara fata pe forum care merge tot pe gandire inversa ca si domnisoara de fata, vrea sa ii confirme cineva ca are cancer ca sa se linisteasca ! :)
0
09-09-2015, ora 20:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergi la psiholog sau la psihiatru. Ai mai multe probleme de rezolvat. Nu e o gluma proasta. Acesti specialisti chiar te pot ajuta.
0
09-09-2015, ora 21:07
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Papagalule, asa o trimiti tu la un consult de specialitate, recomandandu-i antidepresiv + antipsihotic?!
Nu uita ca te afli in sectiunea PSIHOTERAPIE! -*!

p.s. La cat se infometeaza ea, antidepresiv + antipsihotic ii mai trebuie, ca sa se autodistruga complet...Mai gandim si noi?!

(*modificat de admin)
0
09-09-2015, ora 21:17
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Alexandra, poti merge la orice specialist vrei, numai la psihiatru nu!!! Sau poti merge si la psihiatru, dar sa fugi mancand pamantul de la cei care iti prescriu tratament psihiatric de la primul consult!!!
Mare atentie ce sfaturi ale utilizatorilor de pe forum urmezi! Multi 's-au fript' urmand sfaturi neavizate...
0
10-09-2015, ora 09:40
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Utilizam de multe ori metafore de tipul:"e coplesit de griji" "vinovatia il impovareza" (..si altele similare). In 2014 un grup de psihologi canadieni au aratat ca exista cu adevarat o "˜incarcare emotionala"™, la propriu. Experientele emotionale negative pot fi transpuse intr-o senzatie corporala, ce uneori e una de greutate, de kilograme in plus.

Inainte de a incerca regimuri drastice de slabit ar fi poate util sa abordezi latura psihica a situatiei tale Alexandra.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
28-09-2015, ora 15:16
Psihoterapie Timisoara
Identitate neconfirmată
Psihoterapie Timisoara
Alexandra, asa cum ai cerut, am sa raspund doar la aceasta intrebare: "daca le incep, si daca nu mananc deloc in perioada aceea pot fi efecte dezastroase?"

Raspunsul meu este: DA, si tu stii asta! Este viata ta si alegerea ta. Poti alege sa iti faci rau sau poti alege sa apelezi la ajutor. Oricum ai alege, eu iti doresc numai bine!
0
11-08-2016, ora 15:48
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Nu stiu daca mai este actuala aceasta „curiozitate”, insa voi incerca sa va ofer un raspuns.

Inainte de acesta ma intreb și va intreb..

Andra, ce s-a schimbat viata dvs. si v-a determinat sa va doriti acest lucru? Sunteti constienta de afectiunea dvs., cat de mult rau va face, insa dupa acesti 2 ani de infometare va doresti sa consumati si aceste pastile? Ce va nemultumeste asa mult incat va doriti sa luati inca o masura atat de drastica in ceea ce priveste dieta?

Un studiu recent chiar atrage atentia ca, anorexia nu reprezinta teama de ingrasare, ci mai degraba „placerea” (patologica) de a slabi. (http://www.romedic.ro/anorexia-nervoasa-placerea-de-a-deveni-slab-sau-frica-de-a-lua-in-greutate-0P33954).

Ati spus ca nu doriti sa faceti „INCA” analize? Ce reprezinta pentru dvs. acel prag? Greutatea la care v-ati propus sa ajungeti? Si dupa ce atingeti obiectivul, ce vreti sa faceti?

Acum, raspunsul la intrebarea ta.
Este mai mult decat evident, DA, ar avea efecte dezastruoase asupra sanatatii organismului.

Aceste „adjuvante” pentru pierderea in greutate nu sunt standardizate, la noi in tara mai ales. Astfel, producatorii nu sunt obligati sa mentioneze pe ambalaj toate substantele pe care acestea le contin. Desi ele se promoveaza ca fiind substante „naturale” care ajuta la reducerea greutatii, iar din punct de vedere matematic „extractele naturale” dau 100% din compozitie, acestea pot sa contina si substante „auxiliare” sau „accidentale” (antibiotice, amfetamine, alte substante cu rol farmacologic activ in organism!) cu un impact dramatic asupra organismului, care sa determine efectele rapide de pierdere ponderala, defiziologica. Si nici nu exista certitudinea ca acele doze, chiar daca ar fi conforme cu declaratie de pe ambalaj, ar fi in cantitate suficienta pentru a genera efectul dorit. Nici nu mai mentionez de lipsa totala a studiilor care sa le sustina afirmatiile ce tin de domeniul fantasticului in majoritatea situatiilor.

"În urma analizelor efectuate produsului Capsula de Slăbit (loturile 090413 şi 250413) de către Laboratorul de Control Doping din Bucureşti a fost detectată sibutramina, substanţă aflată pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc, anexă la Legea 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc. Produsul a fost reţinut în urma unui control efectuat la sfârşitul lunii septembrie de către inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Interior Timişoara şi provenea din China de la Mianzhu DSM Trading Co.Ltd, Zundao Mianyhu, Sichuan Province. Cantitatea reţinută este de 420.000 de capsule şi a fost importată de SC Arp Farm SRL, cu sediul judeţul Timiş. Produsele urmează a fi expediate Agenţiei Naţionale Anti-Doping pentru a fi distruse". (http://www.mediafax.ro/sport/agentia-nationala-antidoping-va-distruge-420-000-de-capsule-de-slabit-contaminate-cu-sibutramina-11555874)

Desi articolul face referire la doparea sportivilor, acest lucru nu inseamna ca substantele in cauza nu ar putea avea efecte nocive asupra organismului. Implict definitia lor incepe cu acest pericol si continua cu incertitudinea existentei efectelor care se presupune ca ar trebui sa le aiba.

Referitor la infometare..
Pe langa faptul ca nu ii oferiti organismului nutrientii necesari, acesta tinde sa foloseasca din resursele proprii (muschii) pentru a completa nevoile. Procesul se numeste autofagie - adica organismul isi consuma propriile tesuturi pentru supravietuire, si din pacate vorbim de cel muscular (nu trebuie sa uitam ca inima este tot un „muschi”). Deci, este impropriu sa numim acest proces slabire.

Singura persoana care are drept asupra decizie de a va opri sau de a continua cu acest stil de viata atat de restrictiv sunteti dvs. Noi, in postura de „spectatori” nu putem decat sa ne dorim ca veti lua decizia de a consulta un specialist, in psihoterapie, nutritie, endocrinologie, psihiatrie, oricare, pentru a primi un minim de indrumare. Limitarea sau stoparea aportului alimentar, perceperea fizicului necorespunzatoare realitatii, sunt doar forme de manifestare, insa ceea ce a declansat aparitia acestei afectiuni este mult, mult mai profunda decat suntem capabili sa acceptam.

Sper sa gasiti intelegere si sprijin in drumul catre sanatate!
0
12-08-2016, ora 05:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Capsula de slabit poate duce la afectiuni psihice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: