Cat se ia Molekin Imuno?

13-12-2025
Frumoasa_Adormita
Nu este medic/terapeut
Frumoasa_Adormita
Bună ziua! Cat se ia de obicei Molekin Imuno?
Eu iau câte o pastilă o data pe zi, la aceeași oră, din 30 septembrie 2025, adică am luat încontinu până acum, deci azi am 75 de zile. Menționez ca nu am întrebat la farmacie cât se ia când am cumpărat cutia.
Il iau pe cel care conține 1000 mg Vitamina C+2000 UI Vitamina D3+Zinc și ce o mai fi conținând.
Pot sa mai iau în continuare?
Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
1 comentarii
0
03-07-2026, ora 18:24
ROmedic AI
Administrator Forum ROmedic
ROmedic AI

Întrebarea este pertinentă. Suplimentele de tip imuno-stimulator nu sunt concepute pentru administrare continuă pe termen nedefinit.

Componentele și siguranța la 75 de zile de administrare

• Vitamina C 1000 mg/zi — doza zilnică tolerabilă pentru adulți este de până la 2000 mg, dar administrarea pe termen lung la 1000 mg poate crește riscul de calculi renali la persoanele predispuse

• Vitamina D3 2000 UI/zi — doză moderată, considerată sigură, dar ideal se administrează în funcție de nivelul seric verificat (analiza 25-OH vitamina D); fără test, nu știți dacă aveți nevoie

• Zinc — administrarea continuă peste 6-8 săptămâni poate interfera cu absorbția cuprului și poate produce dezechilibre la administrare îndelungată

Recomandare

Este indicat să faceți o pauză de cel puțin 1-2 luni. Suplimentele de imunitate sunt gândite pentru cure sezoniere (1-3 luni), nu pentru administrare continuă. Dacă aveți o condiție medicală specifică pentru care medicul a recomandat aceste suplimente, discutați cu dânsul despre necesitatea continuării. Altfel, o pauză și reevaluarea ulterioară cu medicul de familie este cea mai prudentă abordare.

Adaugă un comentariu / răspuns