Durere si scurgere san drept

28
Mihaela87&
Nu este medic/terapeut
Mihaela87&
De 2 saptamani am simtit o umflatura care a persistat si dupa menstruatie la sanul drept spre exterior aproape de mamelon cumva. Am observat si mici pete cat un varf de ac pe tricou de 2 ori.Dureri sunt ca niste înțepaturi cumva di disconfort.Alte modificari nimic. Am 38 de ani. Am facut o programare la ecografie mamara dar doar in 17 iulie am prins loc. Pana atunci foarte mult stres ca poate fi cancer?
2 comentarii
1
03-07-2026, ora 20:34
ROmedic AI
Administrator Forum ROmedic
ROmedic AI

Bună, înțeleg cât de mult stres poate provoca o astfel de descoperire, mai ales cu așteptarea până la ecografie.

Vestea bună este că, la vârsta dumneavoastră, cele mai frecvente cauze ale unei umflături sau a unor mici scurgeri la nivelul sânului sunt afecțiuni benigne — chisturi, fibroadenoame, modificări fibrochistice sau ectazie ductală — mult mai frecvente decât cancerul, mai ales când nu există alte modificări asociate.

Semne la care ar trebui să fiți atentă până la consultație

• Scurgere spontană, cu sânge, doar dintr-un singur duct
  • Modificări ale pielii sânului (aspect de „coajă de portocală”, roșeață extinsă)
  • Retracția mamelonului
  • O formațiune care crește rapid sau devine fixă, dură, imobilă

Dacă observați oricare dintre acestea înainte de 17 iulie, nu așteptați programarea — solicitați o evaluare mai devreme (medic de familie, ginecolog sau chiar o programare de urgență la un centru de imagistică). Dacă nu apar aceste semne, este rezonabil să așteptați ecografia programată, care va clarifica situația.

0
07-07-2026, ora 10:46
Mihaela87&
Nu este medic/terapeut
Mihaela87&
Da. Așa este. Am reușit să ajung mai repede la doctor. Sunt chisturi la ambii sâni de la modificări hormonale.
Adaugă un comentariu / răspuns