cauterizare dupa ce mi-a rupt alunita | Forumul Medical ROmedic

cauterizare dupa ce mi-a rupt alunita

14-09-2011
ionellaaa
Nu este medic/terapeut
ionellaaa
Buna seara!

1) In urma cu 2 saptamani mi-am rupt o aluna. Am fost la dermatolog si mi-a scos-o dupa care mi-a cauterizat zona. Mi-a spus ca a cauterizat destul de profund. Azi (14 sept) am fost sa schimb pansamentul si cand l-a desprins de plaga a inceput sa sangereze putin si la marginea plagii unde a prins coaja era o zona in care era sange coagulat sub piele. E normal? Asistenta care mi-a schimbat pansamentul mi-a spus ca e din cauza faptului ca a inceput sa se revascularizeze zona..

2) Am schimbat pansamentul zilnic si dupa o sapt si cateva zile am vrut sa incep sa-l pansez mai rar. Cel mai mult am stat 36 h si cand m-am dus sa il schimb era cam lipit de plaga asa ca am revenit la pansatul 1/zi. Ar putea fi asta una din cauzele sangerarii?

3) Pana cand ar trebui sa pansez zona aceea si ce as putea sa iau ca sa se vindece mai repede?
4 comentarii
0
16-09-2011, ora 18:30
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Folosete la pansat Baneocin Sau Actovegin crema.panseaza la 2 zile...daca pansamentul e lipit de rana nu-l dezlipi " pe uscat " caci va sangera si vei strica toata "munca "de cicatrizare a pielii, tot efortul tegumentului de a se se reface va fi partial compromis.cumpara de la farmacie Cloramina si pune intr-o sticla de 2 litri cu apa fiarta si racita 6 comprimate [ piseaza-le intai, caci se dizolva greu ].Cand ai ajuns la pansamentul lipit, nu insisti, torni solutia cu Cloramina [ agiti intai ] si apoi acesta se va desprinde usor, fara a lua cu el straturile de dedesupt...Unde ai avut alunita ?
0
16-09-2011, ora 20:17
ionellaaa
Nu este medic/terapeut
ionellaaa
Am avut-o pe antebrat. In ultimele doua saptamani am fost zilnic la camera de garda unde m-au pansat asistentele. Au folosit apa oxigenata atunci cand era lipit pansamentul de rana apoi curatau cu cloramina, dateau cu Baneocin si apoi pansamentul.
Am vrut sa merg azi la doctora care mi-a cauterizat dar nu am gasit-o si cum nu aveam alta optiune am rugat-o pe o asistenta de acolo sa se uite si sa-mi spuna parerea ei. A prins o crusta galbuie care am inteles ca nu ar trebui sa fie acolo pentru ca se poate infecta sub ea. A incercat sa o desprinda dar nu a putut chiar daca a incercat sa o mai inmoaie. In final mi-a pus un pansament cu un gel si mi-a spus sa revin maine ( 17 sept ) sa incerce sa scoata crusta aia..
0
17-09-2011, ora 12:05
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu ar trebui sa te panseze asistenta ci medicul de familie la doua zile.nu ai nici o infectie, acea crusta galbena este tesut de cicatrizare si nu trebuie indepartat.e rosu de jur imprejurul zonei cicatrizate ? se scurge de sub acea crusta un lichid galben, asemanator puroiului ? simti caldura, fierbinte in acel loc ? Trebuie lasat sa se formeze tot acel tesut galben care se va transforma in crusta...nici aceasta nu trebuie indepartata..se va desprinde singura, odata cu pansamentele si va lasa loc unui tegument nou..Daca ai un medic de familie cu experienta mergi la el la pansat sau te pansezi tu acasa dupa cum ai vazut si o data pe saptamana mergi sa te vada si medicul care te-a operat.Chiar daca era infectie, asistenta nu trebuie sa se apuce singura de capul ei sa-ti curete rana, trebuie sa vada intai medicul care este situatia in acel loc.
0
02-02-2012, ora 17:26
Larissa Alexandra
Nu este medic/terapeut
Larissa Alexandra
Doamna doctor Balcan Anisoara, ce trebuie facut daca s-a infectat o operatie de scoatere a unei alunite? Mentionez ca alunita era pe spate, in parte de sus langa umar.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • AluniÈ›ele
  • Melanomul se dezvoltă mai degrabă din aluniÈ›e noi, decât din cele existente deja
  • AluniÈ›ele È™i petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  • Legătura dintre numărul de aluniÈ›e È™i cancerul de piele
  • Mit: dacă rupi o aluniță faci cancer - adevărat sau fals?
  • Nev congenital (aluniță din naÈ™tere) de mari dimensiuni - ce trebuie făcut
  • AluniÈ›e cu risc - când e indicat să mergem la dermatolog
  •