cauza cearcanelor

25-01-2008
grismile
Nu este medic/terapeut
grismile
Va rog, daca stie cineva care este cauza aparitiei cearcanelor, in afara de insomnii. De asemenea as vrea sa aflu ce produse naturiste m-ar putea ajuta in aceasta problema. Multumesc.
1 comentarii
0
25-01-2008, ora 00:00
soothe
Identitate neconfirmată
soothe
Ochii sunt "ferestrele sufletului" si oglinda sanatatii noastre fizice. Ochii unei fiinte omenesti ascund multe secrete. Practicienii de Medicina Chineza spun ca ochii sunt in primul rand legati de energia Ficatului ("Ficatul se manifesta in ochi"). O defectuoasa functionare a ficatului produce dureri sau intepaturi (senzatie de nisip) in ochi, se inrosesc cand acesta face efort, creeaza in jurul ochilor binecunoscutele cearcane, sau nu pot suporta lumina. Emotiile, stresul, suferinta si varsta inaintata au un impact deosebit asupra functionarii ficatului si implicit asupra starii ochilor.

Se spune ca ochii unei persoane sanatoase pot face fata oricaror situatii: lumina orbitoare, frig, vant sau chiar taiatul cepei fara a lacrima• Daca ochii clipesc prea des, este semnul unui dezechilibru interior, de obicei la nivelul Ficatului. Consumul exagerat de dulciuri, grasimi, carne, si alcool duc implicit la obosirea si slabirea ochilor.

Deoarece Ficatul are o stransa legatura cu energia Rinichilor (asa cum lemnul depinde de apa) ochii depind la randul lor de buna functionare a Rinichilor. De exemplu, afectiunile Rinichilor au ca unul din semnele importante, pungile sub ochi. Excesele sexuale, lipsa de odihna si somn duc de asemenea la aparitia ceracanelor.

Slabirea energiei Rinichilor este insotita de doua sau mai multe dintre simptomele urmatoare, cum ar fi dureri de spate si de genunchi, oboseala, urinare frecventa, tulburari menstruale/infertilitate, a celor legate de ejaculare/impotenta, pierderea parului sau incaruntire prematura, tiutit in urechi sau tulburari de auz.

Avand in vedere cele de mai sus, inlaturarea cearcanelor prin metode cosmetice, doar cu comprese din ceaiuri, fie ele din plante, reprezinta remedii locale, doar de scurta durata, de suprafata sau pentru cazuri de urgenta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar cearcănele?
  • Pielea inteligentă care reduce ridurile și cearcănele
  •