Ce as putea lua pentru depresie/anxietate? | Forumul Medical ROmedic

Ce as putea lua pentru depresie/anxietate?

07-03-2018
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Am incercat toate antidepresivele dea lungul timpului si nu pot tolera efectele adverse.Am luat asa:toate SSRI->niste efecte adverse destul de urate, parca eram beat, nu puteam sa-mi fixez privirea, din cele triciclice Anafranil care mi-a facut foarte rau, mai rau ca SSRI, Valdoxan care m-a lasat fara ganduri cu toate ca ma simteam bine cu el a aparut golul ala mental, Trittco->insomnie si nas infundat rau, Zulin->oboseala mare, nu am incercat insa Elontril pt ca nu se gaseste in farmacii.Am incercat si Spitomin dar fara rezultat si Gabapentin din cauza caruia am intrat intr-o panica imensa.Ce as mai putea incerca?Am tulburare schizo afectiva pentru care deja iau Aryzalera.
24 comentarii
0
07-03-2018, ora 17:04
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Exact schizo-afectiva am (sau aveam) si eu. Si iau Cipralex si Olanzapina.
Pentru anxietate poti lua Anxiar.
0
07-03-2018, ora 17:12
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Din pacate nu pot lua benzo, mi-au facut mult rau in timp, am luat Bromazepam si Anxiar 2 ani si am ajuns la anhedonie din cauza lor.
0
07-03-2018, ora 18:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ SoundZ

Intra pe subiectele mele si cauta Lista medicamentelor alopate antidepresive din Romania. Sunt acolo peste 20 de medicamente. Vezi daca gasesti ceva ce nu ai luat.
Multa sanatate iti doresc!
1
07-03-2018, ora 19:04
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Va dati seama cat de exacta e stiinta asta a psihiatriei daca trebuie sa incerci peste 20 de feluri de medicamente ca sa-l gasesti pe cel bun. :)))
0
07-03-2018, ora 19:09
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
@clara nu cred ca pot lua vreun antidepresiv din lista aceea, dupa cum am scris multe din ele deja le-am incercat si cel mai potrivit ar fi fost Valdoxan daca nu aveam golul acela mental.Multa sanatate iti doresc si eu.
@martin sa nu intram in detalii :))) ca daca zic cate am patit de la pastilele astea...
1
07-03-2018, ora 21:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Problema e ca anxietatea pe care o ai sa fie de la Aryzalera.
0
07-03-2018, ora 21:27
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
@clara
Si eu cred la fel ca anxietatea mea e de la Aryzalera.Chiar ma gandeam sa-i cer medicului meu alt antipsihotic pt ca spre ex cand am luat Invega nu am avut anxietate deloc dar de la Invega imi batea inima foarte tare si am renuntat dar ma gandeam sa incerc si Rispen.
0
07-03-2018, ora 22:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Injectia cu Rispolept stiu ca merge foarte bine la baieti.
0
08-03-2018, ora 06:42
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Buna dimineata! Ai schizofrenie afectiva? Asta o spui tu sau o spune medicul?
Medicul este om ca si tine. Se poate insela, sa stii. Nu este psiholog pentru a stii cum gandeste omul de fel si de ce reactioneaza intr-un anumit mod. El doar te asculta cand ii prezinti niste simptome si iti spune un diagnostic in functie de ce a ''bifat'' din cele spuse de tine. Iti prescrie niste medicamente, care, in prezent, sunt destul de nesigure, in sens ca nu se stie, cu exactitate cam cat de bine de echilibreaza.
Parerea mea este ca ar trebui sa cauti cauza problemelor tale emotionale, care, banuiesc ca sunt de mai mult timp la activ. Iei totul de la origine. Rezolvi rand pe rand cu ajutorul unui specialist psiholog care iti poate analiza gandirea si te poate indruma sa iei cele mai bune decizii pentru tine. Toti avem nevoie de ajutor. Asta nu consta in medicatie. Oamenii au nevoie sa se ajute intre ei prin consiliere. Nu suntem un caz special sa ne tratam medicamentos de parca am avea o boala necunoscuta si contagioasa. Consider ca atunci cand iti administrezi medicamente, ar fi cazul sa discuti si cu un psihoterapeut. Medicamentele se iau cand iti doresti sa urmezi psihoterapie si doar asa poti sau cand esti considerat o problema sociala si urmeaza sa intri intr-un program de reabilitate/recuperare, atunci, da, medicatie este absolut necesara.
0
08-03-2018, ora 14:52
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Diagnosticul asta e pus de o doctora de la Obreja.Nu stiu daca psihoterapia ma poate ajuta in vreun fel, pana la urma si psihologul e tot om, nu-mi ia boala cu mana.Am fost odata la psiholog si nu mi s-a parut ca ar putea sa ma vindece in vreun fel.In orice caz pastilele astea mie mi-au facut foarte mult rau, chiar si Aryzalera de la care am acatisie si incordare.
1
08-03-2018, ora 18:25
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
In bolile psihice, nu se ''opereaza'' asa. Oamenii care cunosc si practica psihologia incearca sa te faca pe tine sa te cunosti mai bine, pentru a te autocontrola si a avea incredere in fortele tale, nu in remedii exterioare.
Medicamentele nu vindeca! Nu exista boli psihice asa cum se crede. Teoria dezechilibrului chimic in creier a ramas inca o teorie(nedemonstrata, bineinteles). Sunt psihiatrii care considera ca medicatia nu are niciun fundament, iar problemele de natura emotionala tin strict de sufletul omului. Chiar daca ei se raporteaza la creier si nu la suflet, trebuie sa intelegem ca e normal ca al nostru organ sa se dezechilibreze cand ceva nu este in regula in mediul inconjurator. Doar asa poti stii cand iti este bine si cand nu. Depresia vine in ajutorul nostru. Este un indicator care ne alarmeaza cand nu traim in armonie. Este o stare de spirit ca toate celelalte. Exista pentru a ne semnala ceva, fie acel ''ceva'' vag si neinteles. Aici e partea a doua. Trebuie sa afli tu unde este originea suferintei tale psihologice. Psihologul cauta impreuna cu tine in gandirea ta. Incearca sa depisteze cauza si sa o elimine.
Consider ca medicatia psihiatrica ar trebui folosita strict pentru a i ajuta pe cei aflati in suferinta fizica, boli grave, in care aceste medicamente pot schimba starea de spirit cum psihoterapia, de exemplu in cancer, nu poate inlatura depresia.
Daca te tratezi fara sa cunosti factorii care te duc in starea asta, s ar putea, ca urmand un tratament medicamentos, sa nu mai afli niciodata ce te deranjeaza si sa intri intr-un cerc vicios care sa ti inrautateasca starea ta mentala.
De obicei, se trateaza oamenii care isi si cunosc factorii declansatori si stiu ca nu au cum sa ii inlature sau cum sa repare ce deja s a ''stricat''.
Psihiatria ar trebui sa contribuie in ajutor medical strict pentru persoanele cu boli organice, de orice fel, nu pentru cei care au doar probleme personale ce pot fi rezolvate discutand deschis cu un psiholog sau facand psihoterapie(hipnoterapie, dramoterapie, terapie ocupationala, etc).
1
08-03-2018, ora 18:56
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Asta e clar ca medicamentele nu vindeca, pana la urma de ce sa ne vindece, corporatiile n-au nici cel mai mic interes sa faca asta. Sa stii ca m-am gandit sa merg de multe ori la psiholog insa nu am avut parca taria necesara, insa dupa ce mi-ai spus lucrurile astea as cam vrea sa merg.Chiar odata am vrut sa merg la dna doctor Mihaela Sahlean si m-am intors inapoi de rau ce imi era si mai aveam cateva statii de autobuz.As vrea sa merg la un psihoterapeut bun, poate ma ajuta sa renunt cumva la pastilele astea.
0
08-03-2018, ora 19:56
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Increderea in tine este tot ce ai nevoie pentru invincibilitate fata de conditiile astea medicale.
Poti citi carti de specialitate, atat cat intelegi, la tine acasa, de la biblioteca, unde sunt gratuite sau de la librarie, unde le poti cumpara. Sunt atatea carti care te pot initia in dezvoltare personala si te pot ajuta sa te regasesti. Dupa ce ''lecturezi'' cateva carti, poti sa mergi si la cateva sedinte de consiliere psihologica, pentru a te invata sa te descurci cu tine insuti, in primul rand. Industria farmaceutica este interesata de bani, nu de tine. Tu trebuie sa te interesezi de tine, nimeni altcineva. Increderea ta trebuie sa fie in tine si mai ales in tine, mai putin in oamenii din jur(, mai putin, nu deloc, caci si acestia ne pot ajuta, cata vreme le satisfacem si lor interesele cum am vrea sa ni le satisfaca si ei noua). Seara buna!
1
08-03-2018, ora 20:08
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Cam asta e problema ca eu mi-am cam pierdut increderea in mine, cat despre carti nu prea am rabdare tocmai din cauza anxietatii si inteleg un pic mai greu ca de obicei cred ca si datorita pastilelor.Chiar vreau neaparat sa ajung si la psiholog saptamana viitoare.Seara buna si multumesc mult de sfaturi.
0
10-03-2018, ora 14:22
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Din pacate nu pot merge la psiholog, am vorbit cu mama si nu avem bani.Asadar intrebarea ramane valabila si am uitat sa spun ca am mai luat si Coaxil cu care am intrat intr-o depresie si mai mare.
0
10-03-2018, ora 16:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Seroxat ai incercat?
0
10-03-2018, ora 18:00
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Da, mi l-au dat in spital si am zacut de la el...o rugam pe doctora sa mi-l schimbe si imi zicea sa am rabdare si am avut rabdare pana cand am ajuns acasa si l-am intrerupt.Nu pot lua deloc SSRI.
0
10-03-2018, ora 19:31
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Poti citi carti de specialitate, gasesti carti de psihoterapie cognitiv-comportamentala cate vrei, la librarii, online daca doresti sa achizitionezi sau in biblioteci, de unde le poti imprumuta gratuit.
Medicamentele ar trebui administrate doar oamenilor cu probleme fiziologice serioase, care n au de ales decat sa indure si sa astepte, cum este in cancer, nu persoanele cu probleme psihologice, ce pot fi rezolvate printr o viata organizata si deschisa. Probleme de natura emotionala au un singur doctor, psihologul si cel mai bun tratament, terapia psihoterapeutica baza pe solutii.
Cei ce isi pun baza pe medicamente, sunt oameni lipsiti de incredere. Nu am auzit de oameni increzatori care sa se pastile, daca intr-adevar aveau incredere in fortele proprii si credeau in puterea de a rezona cu universul.
0
10-03-2018, ora 19:39
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Daca nu poti citi din cauza medicamentelor, spune-i medicului tau treaba asta! Nu este normal.
Afectiunea ta nu iti afecteaza abilitatea de a citi.
Lenea si neincrederea te pot face foarte usor sa renunti sau sa astepti si intr-un final, tot tu sa fi cel dezamagit.
Este alegerea ta ce faci!
1
10-03-2018, ora 20:34
Utilizator_161642
Nu este medic/terapeut
Utilizator_161642
Stii cumva cam cat ar costa o sedinta de psihoterapie?Am inteles ca ar fi in jur de 200 lei si sa dau 1000 de lei pe 4 sedinte pe luna nu prea am atatia bani.As vrea neaparat sa ajung la psiholog dar nu stiu cum sa fac cu banii.Dupa cum am mai spus pastilele acestea mie mi-au facut foarte mult rau, foarte multe reactii adverse etc.
0
10-03-2018, ora 20:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dupa ce ca ne chinuim cu bolile noastre si cu efectele secundare ale medicamentelor, trebuie sa iti suportam si tie jignirile, @ Gabapentin...
0
10-03-2018, ora 21:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ SoundZ

Preturile difera de la un psiholog la altul. Sub 100 de lei sedinta, nu cred ca te poti astepta sa gasesti.
Cauta pe net un psiholog din orasul tau, suna si intreaba care este pretul.
E posibil ca la tine anxietatea sa fie efect secundar de la Aryzalera. Pina nu schimbi acest medicament s-ar putea sa dai banii degeaba la psiholog. Eu era sa fug din spital de la frica pe care mi-a produs-o si mi l-au scos. Mergi si vorbeste cu psihiatrul tau.
0
10-03-2018, ora 21:15
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Depinde de terapeutul la care apelezi, nr de sedinte pe o anumita perioada de timp si cam cat timp consta o sedinta.
O sedinta nu dureaza mai mult de 1-2 ore.
Poti merge o singura data pe luna. Costa in jur de 100 lei sedinta la psihoterapie sau la consiliere psihologice.
Poti merge de doua ori si sa i spui terapeutului fix ce nu intelegi, ce iti este neclar sau ce te deranjeaza. Nu trebuie sa i duci altceva si nici nu trebuie sa ramai la acelasi daca nu consideri ca nu te a ajutat in acea sedinta. Rezultatele, in ceea ce priveste gandirea ta, se vad inca de la primele sedinte. Comportamentul se schimba in mai mult timp, insa gandirea ta va fi mai clara, rationala iar tu ar trebui sa devii mai sigur pe tine odata cu gasirea solutiilor si consolidarea propriei stime si increderi personale.
Cartile iti pun la dispozitie informatiile necesare, cu psihologul te consiliezi.
Intelept ar fi sa ti faci temele pe parcursul sedintelor, sa iei notite si sa vii dinainte cu niste teme prestabilite, altfel pierzi timpul si nu rezolvi nimic. Pui intrebari, primesti raspunsuri, asa se procedeaza la psihoterapie, in schimb, un consilier psihologic va dori sa te cunoasca si sa vada cum iti gestionezi emotiile, cum cauti tu sa ti rezolvi neintelegerile din viata de zi cu zi.
Un psiholog corect, la prima sedinta, te ar scuti de plata, fiindca este foarte important si pentru el cat si pentru tine sa vezi cum se desfasoara terapia si cu cine stai de vorba.
0
20-03-2018, ora 11:18
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Tulburarea schizoafectiva are in general o evolutie mai buna decat schizofrenia si mai putin buna decat depresia. Evolutia depinde bineinteles de respectarea tratamentului medicamentos si a sesiunilor de psihoterapie. Inteleg ca ai tot schimbat medicatia. Oare macar psihoterapia a fost o prezenta constanta ?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ExerciÈ›iul fizic, o opÈ›iune viabilă pentru ameliorarea depresiei È™i anxietății la tineri
  • Terapia prin umor poate reduce simptomele depresiei È™i anxietății
  • ComparaÈ›ie între efectele sportului È™i efectele antidepresivelor în ameliorarea depresiei È™i anxietății
  •