ce fel de boala de piele e si cu ce se trateaza?

28-05-2008
keypad3210
Nu este medic/terapeut
keypad3210
Buna ziua. De vreo 3-4 ani am observat ca mi-au aparut pe piele niste pete rozalii care ma mananca, nu foarte rau. La inceput erau doar cateva in zona gatului, dar acum am vazut ca mi s-au cam intins in mai multe parti, in special din cate am observat in zonele unde pielea este mai fina si mai sensibila. M-am alarmat pt ca ultima aparitie a fost inghinal si chiar pe scrot. Atunci cand ma scarpin petele parca se curata, ca si cum piele ar fi arsa de soare intr-un fel. Doctorul de familie mi-a recomandat mai multe unguente, in special Locoid, insa nu m-am tinut de treaba, imi dadeam de cateva ori, petele dispareau insa dupa ce intrerupeam tratamentul reapareau din nou. Acum am vazut ca au inceput sa devina rezistente la Locoid. Daca puteti sa imi dati un raspuns in legatura cu ce boala de piele cu care ma confrunt si ce remediu sa folosesc. Am incercat sa dau cat mai multe detalii, astept raspunsul dvs, va multumesc.
2 comentarii
0
29-05-2008, ora 00:00
camyane
Nu este medic/terapeut
camyane
un tratament de lunga durata..poate deveni deja rezistent..daca e vorba de pitiriazis. sant si alte unguente... cu corticoid dar medicul e cel mai in masura sa le recomande..
0
30-05-2008, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Probabil ca aveti doua tipuri de "ciuperci": un tip se afla in zona gatului si se numeste Pitiriazis versicolor, celalalt, in zona scrotului si se numeste Tinea cruris. Locoidul le prieste amandurora foarte mult, fiind ca un "ingrasamant" pentru aceste ciuperci. Cred ca ar trebui sa renunti la tratamentul dat de medicul de familie si sa te adresezi unui medic dermatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pete rosii pe piele - primul ajutor
  •