ce inseamna formatiune pseudochistica ?
Am o fetita de 9 ani, si de curand i-am facut un RMN insa sunt cam nesigura in ceea ce priveste diagnosticul:
-sistem ventricular cu diensiuni normale, asimetric prin prezenta unei formatiuni pseudochistice la nivelul cornului occipital al ventriculului lateral stang de 1, 9/1, 10cm diametrul-varianta anatomica.
imi puteti spune va rog ce inseamna? multumesc.
-sistem ventricular cu diensiuni normale, asimetric prin prezenta unei formatiuni pseudochistice la nivelul cornului occipital al ventriculului lateral stang de 1, 9/1, 10cm diametrul-varianta anatomica.
imi puteti spune va rog ce inseamna? multumesc.
4 comentarii
Fetita dvs are o formatiune tumorala cerebrala pentru care trebuie sa fie vazuta de un neurochirurg pentru a stabili daca este necesara indepartarea ei. Sunt multe cauze posibile ale acesteia: poate fi o tumora beninga, un chist hidatic, etc. Neurochirurgul va va explica cel mai bine despre ce e vorba.
multumesc pt mesaj, 2 neurochirurgi mi-au spus ca asa am nascut-o si ca nu trebuie sa imi fac griji, ca nu deranjeaza creierul cu nimic doar ca trebuie sa mai fac un RMN peste 6 luni sa vedem daca a mai crescut sau daca au aparut modificari.Ce nu inteleg eu este faptul ca nici un medic nu a mers mai departe cu cercetarile, cu nalizele, pentru a stabili ce fel de chist este, de ce natura, daca este sau nu periculos(malign, belign, etc).Am citit ca pentru a stabili aceste date e nevoie de o biopsie, credeti ca e nevoie si la fetita mea?si ce presupune acest lucru?Va rog mult sa-mi raspundeti ca imi sunt foarte folositoare indiciile dvs. Multumesc din suflet!
Daca asa v-au spus inseamna ca formatiunea este benigna, nu e periculoasa si e necesara doar observarea ei pentru a se stabili daca ramane la aceleasi dimensiuni sau creste. Va sfatuiesc sa urmati sfatul medicilor care au vazut-o. Biopsia cerebrala nu e ceva care sa doresti sa ii faci copilului tau decat daca e strict necesar.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Ac celule gastrice
- 4Analize medicale usor crescute
- 2Hemoleucograma proasta după transfuzie sânge și plasma
- 2Fier cu valoare de 27, 45 umo/l, iar limitele intre 5, 4 și 18, 6, fetita de 10 ani
- 1Igm crescut
- 0Rezultate analize
- 1Analize medicale
- 1VSH și PCR marit
- 1Rezultate biopsii endoscopie si colonoscopie
- 1interstitiu pulmonar accentuat bilateral?