ce trebuie sa fac daca am hepatita cronica

13-02-2009
Daniela Vasilescu
Nu este medic/terapeut
Daniela Vasilescu
In urma unor analize banale la sange si urina, sotului meu i s-a descoperit faptul ca are hepatita cronica. Trigliceridele au valoarea de 323 TGO -24 iar TGP 48, colesterolul seric total 192. In urma mai multor ecografii abdominale ecostructura ficatului este intens hiperecogena omogena, lobul stg are 64 mm, cel drept ar 178 mm, lobul caudat 39 mm iar pe lobul stg. apare o imagine bine conturata (o pata) de 32/39 mm, colecistul ar 85 mm/25 mm, splina 147 mm(ax lung) si 53(ax scurt), pancreasul este usor hiperecogen. I s-a recomandat sa faca si un tomograf, pe care insa nu l-a facut deocamdata. As dori sa stiu daca este necesara o tomografie sau ar trebui sa tina un regim si sa i se administreze o medicatie. Mentionez ca are 39 ani, nu fumeaza, nu este consumator exagerat de alcool (dar mai consuma din cand in cand), dar are un servici in vesnica alerta si stres si nu se odihneste cat este necesar. Ce ii recomandati sa faca in acest sens si daca este necesar sa ne ingrijoram. Va multumimsi asteptam un sfat.
1 comentarii
0
14-02-2009, ora 08:02
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna dimineata!

Ar fi perfect daca ar consulta un medic de la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals, in special pe domnul dr. Adrian Streinu Cercel.
Sotul dvs., va trebui sa tina un regim alimentar, din care sa lipseasca alimentele prajite, grasimile saturate (poate sa consume acizi grasi poli-nesaturati, adica Omega 3 (ALA, EPA, DHA), Omega 6 (GLA etc.) si omega 9), alimente inalt rafinate, produse de patiserie, ratiserie si cofetarie, alcoolul, tutunul, cafeaua si bauturile carbogazoase. De asemenea, in functie de stadiul afectiunii, trebuie sa ia protectoare hepatice ca Silimarina, Essentiale forte, Aminomix (complex de aminoacizi pt ficat) etc.

Numai Bine si va rog sa consultati medicul.
Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va aiba in paza :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici