Cea mai grea decizie

28-03-2012
elenaalexandra
Nu este medic/terapeut
elenaalexandra
Sunt o femeie de 24 de ani cu o fetiţa de 3ani care s-a născut cu probleme, sunt căsătoria de 6 ani cu un barbat pe care nu îl mai iubesc si pe care l-am părăsit acum o luna.relatia noastră din păcate, de-a lungul timpului nu a evoluat in bine
, toate problemele pe care le-am avut cu micuta ne-au distantat(fetiţa are extrofie de vezica)am stat mai mult despartiti, eu cu fetiţa prin spital si el la o casa pe care o avem la tara, mă rog, toate astea si multe altele au adus relatia noastră aici, intre timp eu am cunoscut pe cineva, am ajuns sa iubesc aceea persoana enorm, si el pe mine de asemenea, tocmai de aceea am hotărât sa ne mutam împreuna, noi doi si fetita(imi iubeste enorm fetita), dar din păcate toată situaţia asta pe mine m-a dat peste cap, el fiind singurul care aduce bani, mutandu-ne cu chirie, situaţie este grea, mi se pare ca l-am obligat sa-si asume o responsabilitate care nu e a lui, toţi banii lui ii cheltuie cu noi, plus ca el are nevoie de timp pt el, vrea sa înveţe anumite lucruri, ii place sa facă spor, toate astea nu prea le-a mai putut face de cand e cu noi.problema este urmatoarea:fetiţei mele cred eu ca i- ar fi mai bine dacă ar avea un cămin stabil, (am uitat sa sun ca fetita sta 2sapt la mine si 2 la tatăl ei)si ar avea ambii părinţi langa ea, dar mie imi este foarte greu sa renunţa la omul asta, pt ca îl iubesc enorm si m-a facut extrem de fericita(nu mi-a reprosat niciodată ca i-ar fi greu sau ca nu mai poate face anumite lucruri din cauza noastră, concluzia asta am tras-o eu).nu stiu ce sa fac, nu stiu dacă trebuie sa renunţ la el, ajutati-mă va rog sa iau decizia corecta(am uitat sa spun ca soţul meu mă vrea înapoi)de fapt sunt mult mai multe de spus, dar nu am cum aici.dati-mi un sfat măcar.multumesc.
13 comentarii
0
28-03-2012, ora 15:12
MoneR
Nu este medic/terapeut
MoneR
Copilului nu i-ar fi mai bine langa doi parinti care stau impreuna din obligatie, ba din contra. Daca dvs nu va mai iubiti deloc sotul, nu vad de ce ati face un sacrificiu mai degraba inutil decat util.
0
28-03-2012, ora 16:04
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
parere:
CUM sa-ti iubeasca ATAT de mult fetita.??..el un strain pt. ea.
???????MAI MULT-OARE- CA tatal ei???????
CERT e ca, te vrea pe tine si neavand CE face.iata o vrea SI pe fetita..
intrebare:
NU cumva TU ai gasit OMUL "POTRIVIT" si din cauza asta NU il mai iubesti pe sotul tau?
asta e..
Concluzie:
CUM crezi ca-i mai bine pt. fiica ta..ASA sa faci.
Sa-ti traiasca- sanatoasa!
cele bune,
0
28-03-2012, ora 16:07
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Fara iubire, fara toleranta, fara intelegere nu merge o relatie...si sa va mai spun ceva, , ciorba reincalzita n-are acelasi gust"

In ceea ce priveste fetita...MoneR are dreptate.

Decizia va apartine, faceti ce va dicteaza inima, indiferent de consecinte, suntwet tanara...aveti suficient timp.

Personal nu m-as intoarce la sot daca nu-l mai iubesc...
0
28-03-2012, ora 17:44
elenaalexandra
Nu este medic/terapeut
elenaalexandra
Multumesc mult pt gandurile voastre, pe fetiţa mea o iubeste foarte mult, o cunoaşte de cand s-a născut si noi doi ne ştim de 4 ani, nu de o luna.asa cum am zis sunt anumite lucruri pe care nu le pot zice aici.
0
28-03-2012, ora 22:19
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Cauta sa fii fericita si daca omul cu care esti acum te respecta si iti iubeste si copilul, nu mai sta pe ganduri, fiti impreuna. Si chiar daca in timp nu va merge cumva, asta e, se poate intampla.
Dar sa te intorci la sot numai ca e tatal copilului si nici nu-l mai iubesti, nu te va ajuta cu nimic, iar copilul va creste si va intelege ca esti nefericita si se va simti vinovat din cauza asta. Ca sa nu mai spun ca sotul iti va scoate ochii cu prima ocazie ca ai plecat, ca ai fost cu altul si alte asemenea.
Da, un 'strain' poate iubi copilul altuia daca afectiv este matur, asa cum propriul tata poate fi un ticalos cu, copilul sau natural, , , Numai la romani e prostia asta primitiva: sa nu se desparta parintii, sa nu iei pe una cu copii, sa te faci ca nu vezi daca te inseala, in general sa fii doar o masina de gatit si de crescut copii, fiind multumita ca esti in randu lumii pentru ca te-a luat de nevasta chiar si un gibon... etc.
Deci fa cum iti dicteaza intuitia, nu vei gresi.
Si lasa tatal sa-si vada fetita de cate ori vor ambii, chiar daca te recasatoresti.
Numai Bine!
0
28-03-2012, ora 23:01
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Teodora...te sarut, ce faci?????
A venit primavara...
Noapte buna draga mea.
0
28-03-2012, ora 23:05
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
O, buna Vasi! Uite pe aici, imi mai dau si eu cu parerea...Ti-ai mai schimbat numele pe aici, ca parca nu te-am mai regasit?
Cand vrei putem dialoga si mai restrans, pe privat.
Esti bine? M-am gandit la tine.
Multumesc pentru gand si eu te imbratisez cu drag!
0
29-03-2012, ora 02:09
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Avand in vedere ca micuta are un singur tata si ca dv aveti un singur sot, nu mi se pare o decizie de loc grea, adica nu vad nici un echivoc. Iubirea nu este ceva asa, ca o senzatie de fluturi in stomac, ci este un act de vointa. Iar de ales, ati ales cu 6 ani in urma, copilul fiind fructul acestei alegeri. Casatoria este o alegere pentru o viata (life commitment), spre deosebire de mobila de bucatarie, care ar putea fi o alegere pentru 6 ani si pe care, daca nu va mai place, o puteti schimba cu alta.
0
29-03-2012, ora 08:28
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna dimineata d-le doctor,
felicitari pt. TOT ceeace ne scrieti si, MAI ales
AVEM ce invata
SI cei f. tineri
SI cei ca mine.
O zi frumoasa- sa aveti!
0
29-03-2012, ora 13:37
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Cam asa e, daca iti propui cu adevarat, fiind un act de vointa, poti sa iubesti si un tarnacop. Si apoi un cangur. Sau nu? A, nu, ramanem la tarnacop, noi nefiind niste fiinte care evoluam, care suntem inzestrate cu posibilitatea de a alege etc.
Daca ati fi un oarecare, dle. Dragomir, care isi exprima aici parerea, nu mai scriam nimic, elenaalexandra a inteles ca exista mai multe perspective asupra problemei si doar ea va decide ce este mai bine. Dar pentru ca sunteti medic, mi se pare foarte ciudat sa dati, din pozitia dvs. cu mai mare greutate aici, niste idei atat de, , , ciudate. Presupun ca binele doamnei si binele unui copil sunt mai presus de niste idei rigide si discutabile. Sper ca ati invatat la facultate, la un anumit curs ca: 'un copil cu parintii divortati, dar fericiti, este un copil mai fericit, decat un copil cu parintii nefericiti, pentru ca au ramas impreuna de dragul copilului'. Departe de mine sa am orgoliul ca eu am dreptate, dar zau asa, aveti niste idei...
Sper sa nu spuneti de morala, ca la argumentare n-ati iesi in castig, , ,
Parerea mea.
0
04-04-2012, ora 21:58
elenaalexandra
Nu este medic/terapeut
elenaalexandra
vroiam sa va spun ca de doua zile m-am intors la sotul meu si deja totul merge foarte prost, acum vrea, ca de obicei, o noua sansa, sansa pe care am zis sa i-o dau.
0
05-04-2012, ora 13:50
amailia
Nu este medic/terapeut
amailia
FETITEI TALE O SA II FIE BINE DOAR DACA SI TIE TI-E BINE SI PROSTIA CU CASATORIA E PE VIATA SA STAI SI SA INDURI NU EXISTA POATE IN EPOCA DE PIATRA SE PRACTICA ASA CEVA ACUM NU, TOTI MERITAM SA FIM FERICITI IAR DACA TU TI-AI GASIT FERICIREA NU STIU DE CE I-AI DAT DRUMUL!DACA POTI SA MAI FACI CEVA SA FII CU CEL PE CARE IL IUBESTI NU EZITA MAI ALES DACA ITI IUBESTE SI COPILUL.NU POTI STA CU UN OM PE CARE NU IL IUBESTI DOAR DIN CAUZA UNUI COPIL CARE O SA CREASCA SI DAC TU ESTI NEFERICITA II VEI TRANSMITE SENTIMENTUL SI SE VA SIMTI VINOVAT DE ACEST LUCRU.ITI VORBESC IN CUNOSTIINTA DE CAUZA E PREA GREU TE SACRIFICI IN VAN!FII FERICITA SI FETITA TA VA FII FERICITA CU TINE SI PENTRU TINE!
0
27-04-2012, ora 10:45
Clariss
Nu este medic/terapeut
Clariss
Buna ElenaAlexandra,

Ce isi doreste fetita ta este foarte important, dar ce iti doresti tu este si mai important. Va creste, isi va forma o familie sau doua (cine stie) iar tu vei ramane singura, deoarece te-ai sacrificat. Vorbind cu copila deschis, ca cu un om mare, sunt sigura ca te va intelege. Citind mesajul tau imi dau seama ca te cam scalzi intr-o depresie adanca, si este de inteles cu atatea ani in spate de nefericire, lipsa de iubire adevarata... Pentru a nu lua decizii propite, care iti pot afectat viata pentru totdeauna iti recomand sa vorbesti cu un psiholog. Impreuna cu acesta vei reusi sa iti dai seama care este drumul vietii tale, ce iti doreste de la familie, de la relatie. Discuta mai usor cu un psiholog prin intermediul calculatorului. TopExperti.ro este o platforma de comunicare care ofera consiliere psihologica online. Aici vei gasi peste 25 de psihlogi pregatiti sa te ajute, sa te indrume. Numai bine si gandeste-te si la tine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul