ceai verde vs marvelon

29-12-2008
yoeliza
Nu este medic/terapeut
yoeliza
as dori s stiu dak ceaiul verde scade eficacitaea ac...pls rasp mai multe pareri dak s poate...iau marvelon d aprox 6 luni.exista vreun risc??
2 comentarii
0
29-12-2008, ora 13:44
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Stimata Doamna,

"Ceaiul verde (Camelia sinensis) contine:

- uleiuri esenţiale, teină, tannini catechici, flavonoide (cuercetină, quercitrina), aminoacizi, vitamina C, teaflavina, tearubigina, proteine, calciu, fier, fluor, alcaloidi (teobromina, teofilina, dimetilxantina, xantina, adenina). Activitatea ceaiului se datorează în primul rând conţinutului de teină, de tanini si de compuşi polifenolici.

Polifenolii şi catechinele combat radicalii liberi produşi de poluare, fum de ţigară, gaze de eşapament, ultraviolete.

Alcaloizii exercită un efect de stimulare nervoasă.Teina şi cafeina stimulează arderea grăsimilor, are proprietăţi diuretice.Frunza de ceai întreagă conţine mai multă teină decât cea în pliculeţe, deoarece pentru pliculeţe sunt folosite rămăşiţele de la ceaiul vărsat.Flavonoidele protejează împotriva stresului.

Substanţele aromatice dau o savoare deosebită ceaiului.

Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor şi factor de protecţie anticancer." Sophie Lacoste, Ceaiul verde, 2004, Editura Teora - ro.wikipedia.org

Sfatul meu este sa nu consumati ceai verde cu minim 1 ora inainte sau dupa ce luati un medicament. De obicei ceaiul verde scade biodisponibilitatea sau chiar in unele cazuri scade absorbitia (in cazul antidepresivelor). Daca este administrat la diferente de timp suficient de mari, nu va faceti probleme.

Problema nu este ceaiul verde ci administrarea indelungata a anticonceptionalelor, care luate chiar si extrem de corect cresc extraordinar de mult riscul aparitiei trombozelor.pana la infarct miocardic!
6 luni de zile mi se pare o perioada foarte mare, consultati-va cu medicul ginecolog care v-a prescris Marvelon si analizati cu atentie raportul dintre beneficii si riscuri!

In speranta ca v-am putut ajuta,

Nick!
0
29-12-2008, ora 13:52
yoeliza
Nu este medic/terapeut
yoeliza
ms mult de rasp.problema e k am o cunostinta care ia diane de fff mult timp..poate chiar 5 ani de zile...sh bea acest ceai de km un an..din kte stiu eu nu a avut probleme dar..eu am baut ceai dint-asta 2 sapt k am citit undeva k ar scadea efectul anticanceptonalelor dat skunului p kre il produce...sh dupa asta l-am lasat...sh as vrea sa beau din nou k isi facea efectul..adik chiar 2 sapt kt l-am baut am slabit km 2 kg...
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul