cervicartroza c2-c3 si efilarea apofizelor unciforme c-4 c-5

11-06-2013
klaudius
Nu este medic/terapeut
klaudius
Va rog sa-mi explicati ce inseamna aceste 2 lucruri.
Tin sa precizez ca am dureri de cap, dureri dupa ceafa.cateodata ameteli, atacuri de panica dese(cu amortire maini abdomen fata picioare.acum atacurile incep cu presiune intensa in piept, sezatie de strangulare, cu presiune predominanta in golul de sub maru lui adam)deranj intestinal.stari de oboseala generala.
In romania am urmarit urmatorul tratament:betaserc, vit b6 intramuscular, ketanol si omez
In italia fac acest tratament:omeprazol, dicloreum(diclofenac) si xanax(alprazolam)picaturi anti panica.
Dar in ciuda la toate ma simt tot asa de rau
Am facut radiografia in romania cu acest rezultat:cervicartroza c2-c3 si efilarea apofizelor unciforme c-4 c-5.
am primit urmatoarele recomandari.
rmn cervical
vizita pediatrica
vizita neurologica
vizita psihiatrica
si vizita alergologica
Credeti ca toate simptomele astea se datoreaza cervicalei?
16 comentarii
0
11-06-2013, ora 13:31
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Din toate recomandarile mentionate eu va sfatuiesc sa apelati la un consult la NEUROCHIRURG.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
11-06-2013, ora 16:31
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
parere:
SI vizita la un dr. endocrinolog trebuie luata in considerare
vb din propria experienta
si
trat e ok
sanatate
0
11-06-2013, ora 20:27
klaudius
Nu este medic/terapeut
klaudius
multumesc pentru raspuns
daca pot sa expun altceva referitor laa cele spuse mai sus?
aste referitor la cele de mai sus.
Am facut analizele in ITALIA, si as dori lamuriri:
leucocite 6.4 (3, 8-10, 9)
eritrociti 5.2 (4.4-5.)
hemoglobina 15.9 (12.4-16.0)
ematocrito 46.3 (41.0-54.0)
mcv 89 (85-92)
mch 31 (27-32)
mchc34 (32-38)
rdw 13 (11-14)
trombociti 207 (150-400)
volum mediu plachetar 11.6 (9-16)

formula lecocitara
neutrofili 50.8 (50-75)
linfocite 31.4 (25-50)
monociti 8.5 (2-10)
basofili 0.5 (0.0-1.0)
neutrofiliVALOARE ABSOLUTA)-3.29
eosinofili 8.8* (1.0-5.0) *********************
Timpul de protrombina 1.0 (0.8-1.2)
p-aptt RATIO 0.90 (0.74-1.13)
p-ptt SECUNDE 31 (26-40)
p-fibrinogeno 264 (200-400)
s-glucosio 88 (75-110)
s-urea33 (10-50)
s-creatinina 0.87 (0.50-1.20)
s-ast 24 (10-50)
La S INSEAMNA SER, AST INSEAMNA ASpartato aminoTransferasi
u-albumina0 (10)
u-bilirubina 0 (0)
u-emoglobina 0 (0)
u-urobilinogeno 0* (0.2-1.0) *****************
u-densita relativa 1.024 (1.005-1.028)
rari eritrociti
, cristalli di calciu ossalato
s-alt 40 (10-50)
ADICA ALT, SGPT o alanina amino transferasi
Alanina amino transferasi
s-fosfat alcalina137(80-300)
bilirubina0.59(0.001.20)
bilirubina directa 0.18(0-0.30)
s-proteine totale6.6(6.6-8.7)
s-colesterol total 157(150-200)
s-colesterol-hdl31 (35) ******************************************
s-colesterol-ldl 9 (0-130)
trigliceride 175 (50-170)*************************
s-urato 5.4 (3.4-7.0)
s-calciu total 2.4 (2.0-2.7)
s-sodiu 144 (135-150)
s-potasiu 4.6 (3.5-5.3)
s-fier 75 (59-158)
s-ferritina 176.8 (30-400)
INSPECTIE VIZIVA :LA INSPEZIONE VISIVA DEL TRACCIATO ELETROFORESICO NU SE INTALNESC SEMNIFICATIVE ALTERARI CALITATIVE SI CANTITATIVE ALE FRAZIONI EVIDENZIABILI

s-tsh 1.29 (0.300-4.000)
r-tsh 1.37 (0.300-4.000)
Urina:
u-glucoza 010
u-ph 5.5(5.0-6.5)
u corpi chetonici 0 (0)
Analizele le-am facut acum o saptamana in urma in italia.dar totul incepe din romania iata:
Deci ma simteam rau:Dureri de cap, dupa ceafa, tensiune variabila, atacuri de panica frecvente(amortire maini picioare abdomen fata).Oboseala generala, palpitatii de inima, deranj intestinal, dureri frecvente in partea dreapta sub coaste(ficat).presiune intensa pe piept ca si cum as fi avut o piatra giganta ce presa.Senzatie de maini grele de la cot si picioare grele de la genunchi.Dureri in partea stanga pozitie inima, tendinta de sufocare in zona de sub marul lui adam.fara febra.
Ma duc la medicul de familie(romania) explicand toate de mai sus si primesc reteta calciu pastile+Adaptonic de la Levia, dar starile mele erau mereu aceleasi.
Am fost la urgenta romania explicand durerea dupa ceafa si durerile de cap, inauntru fac un atac de panica, imi amortesc mainile si se crispeaza, fata, picioarele, moleseala, dureri de cap.Mi se face o perfuzie, ma calmez.Dupa calmare ies cum am venit fara nici un diagnostic.Explic durerea dupa ceafa si de cap care nu a trecut si primesc un raspuns in zbor(poate ca ai un inceput de spondiloza).
Fac radiografia la cervicala, rezultat:Efilarea apofizelor unciforme c-4 c-5
Cervicartroza C2-C3
Merg la doctorul de familie in romania si imi spune ca nu se stie daca am spondiloza si ca tensiunea un pic mare 140-90
zice sa elimin sarea din alimentatie si sa beau ceaiuri diuretice..asta am si facut 4 zile 1litru de diuretice la zi fara a bea apa.
A-5-a zi merg la urgenta din nou cu stare de rau, dureri de cap, dar aduc si radiografia cu cervicala:explicandu-mi faptul ca ceaiurile diuretice imi faceau rau(m-am dezhidratat) si ca am spondiloza.primesc calmarea prin perfuzie si ies de la urgenta cu urmatoarea reteta:betaserc+vit b6 intramuscular+ketanol+omez.
Am continuat sa ma simt mereu rau si la 2, 3 zile faceam un atac de panica si starile de mai sus erau la ordinea zilei.
Ajung in Italia merg si aici la medicul de familie arat toate foile din romania si primesc o alta reteta asemanatoare:
omeprazen+dicloreum(diclofenac)+xanax+alprazolam picaturi antipanica.
Dar am facut si analizele mai sus expuse.
Dupa prezentarea analizelor expuse mai sus mi se recomanda o -vizita alergologica
-vizita neurologica
-rezonanta magnetica cervicala
-vizita pediatrica cu rezultatul rmn
Mai nou pe data de 8iunie chem ambulanta aici in Italia si ma duc la urgenta facand un nou atac de panica, insotit de dureri de cap amorteli, palpitatii, dureri in piept tensiune mare 190-90.
Mi se face electrocardiograma, si primesc calmant cred tranquirit 20 gtt
Ies de la urgenta cu diagnosticul atac de panica, precizez ca medicamentele date le luam punctual.
Dar mi se recomanda vizita psihiatrica
Precizez ca toate aste mi se intampla de pe 1 mai.
0
11-06-2013, ora 22:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Incerc sa inteleg un aspect, dar nu reusesc: D-voastra descrieti numeroase atacuri de panica, le recunoasteti ca atare, prin urmare de ce nu puteti accepta o evaluare clinica la specialistul psihiatru??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
11-06-2013, ora 23:17
klaudius
Nu este medic/terapeut
klaudius
multumesc de raspuns, dar mi se parea ciudat sa merg la un psihiatru, nu ma consider o persoana cu probleme de psihic.dar voi face vizita psihiatrica asa cum mi-a fost recomandat.voi face si vizita ortopedica cu prezentarea rmn-ului si vizita neurologica.chiar si testul alergologic.Banuiala mea citind pe net atacurile de panica pot fi provocate si de spondiloza?
Sunt un necunoscator...aadevarat ca si de pe net din surse nesigure poti citi si alte porcarii.
Multumesc de intelegere.
De asta m-am abonat chiar aici pt ca mi se pare un site foarte util si responsabil
0
11-06-2013, ora 23:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Calitatea dialogului este dependenta strict de calitatea interlocutorilor.
Nu înseamnă automat ca aveţi o afectiune psihica, ci doar ca atacurile de panica pot fi, oarecum, legate de simptomele enumerate in postarile precedente.
Consultul la psihiatru nu are o conotatie negativa, ci una de tip constructiv (va ajuta sa rezolvati o potentiala problema de temperament, sa va cunoasteti mai bine etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
12-06-2013, ora 10:15
klaudius
Nu este medic/terapeut
klaudius
multumesc de incurajare
0
20-06-2013, ora 22:06
klaudius
Nu este medic/terapeut
klaudius
Buna seara.Am facut vizita neurologica si mi se recomanda un RM ENCEFALO cu angio vasi intracranici
Am facut vizita ortopedica si diagnostic dupa prezentarea rezonantei CERVICALGIA.
Pe hartiile de la rezonanta in schimb scria -RIGIDITA DELL RACHIDE CON PERDITA DELLA FISIOLOGICA LORDOSI
adica coloana cervicala nu mai are curbura normala si a devenit dreapta rigida.Mi se recomanda fizioterapia.
INTREBAREcervicartroza c2-c3 si efilarea apofizelor unciforme c-4 c-5 diagnostic radiografie cervicala in Romania
face vreo diferenta celor expuse mai sus?
0
20-06-2013, ora 22:12
klaudius
Nu este medic/terapeut
klaudius
Sunt si in posesia cd/ului cu rezonanta, m-am uitat pe calculator dar normal eu nu inteleg nimic
0
21-06-2013, ora 15:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu cred ca specialistul ortoped va poate ajuta in vreun fel, fiind vorba despre o problema a neurochirurgului.
Trebuie sa consultati un neurochirurg, care va analiza si imaginile RMN.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
22-06-2013, ora 22:30
klaudius
Nu este medic/terapeut
klaudius
BUNA SEARA
Rezonanta la cervicala a analizat-o un ortoped.SI mi se recomanda un fiziolog.
Rezonanta encefalo..trebuie sa o fac pe 10 iulie deabia.dupa la neurolog
Multumesc.
0
19-07-2013, ora 20:19
klaudius
Nu este medic/terapeut
klaudius
Buna ziua D-le doctor
Am aratat rmn cervical la ortoped si m-au trimis sa intalnesc un fiziolog.
Drept urmare am inceput un fel de fizioterapie prin aplicarea de (cure tape) benzi adezive pe partea muschilor gatului dupa ceafa.
Astazi a fost ultima sedinta de aplicarea acestora.
Precizez ca o imbunatatire simt dar dupa parerea mea mai lipseste ceva...
E adevarat ca un os nu il indrepti asa cum ai vrea sau cum ai bate din palme.
Un prieten de al meu imi recomanda un chiropractor, masaje trapez, romboizi si muschii gatului
Eventual sa incep sa fac exercitii pentru muschiul trapez romboid.
Multumesc
0
21-07-2013, ora 11:31
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Se pare ca nu ati fost tocmai la specialistul care va poate ajuta, adica la neurochirurg.
Exercitiile mentionate si sfatul prietenului pot avea afecte devastatoare daca nu sunt practicate dupa examinarea clinica la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
24-07-2013, ora 21:06
klaudius
Nu este medic/terapeut
klaudius
Buna seara d-le doctor
Azi am fost programat la neurolog
Aduc cu mine rezonanta magnetica cervicala si rezonanta magnetica encefal creier plus angio
La RM CREIER
Incerc sa traduc cum pot mai bine rezultatul.
STUDIUL RM encefal a fost facut in trei planuri cu tehnica Spin-Echo.Fast Spin-Echo si inversion recovery, ponderate in T1, DP, T2
Se observa o alterare al semnalului caracterizata de hipertensita T2-dipendente de recunoscut in partea temporala, expresie de cauza hematoma.
Nu se observa nici o alta alterare a intensitatii semnalului encefalic nici in zona subtentoriale.
Structura liniei mediane in linee(asse)
Sistemul ventricular e la locul lui, simetric si cu dimensiuni normale
Normala e si structura cisterne peri axiale
Simetrica reprezentare (solchi) ale convexitatii cerebrale, care sunt de dimensiuni normale.
Se semnaleaza hipertrofia turbinati de stanga si a mucoasei celulelor etmoidali.
Se semnaleaza calibru redus al sectorului 1 a arterei cerebrale anteriore dreapta si a arterei cerebrale posterioara omolaterala.???
In regula calibrul si intensitatea semnalului de flux ale partilor ambii emisistemi carotidei.
Sper ca am tradus binisor ceea ce scria pe rezultat
Ceea ce spune doctorul neurolog este ca pana la urma nu am o cervicala asa de rea.
Ca totul este in regula...
Ceea ce scrie pe foaie RMN cervicale cervicale rectilinee
RMN ENCEFALO rezultate de focolai(focar)contusivi temporali
Angio rmn un cuvant ce nu il deslusesc...calibru ACP, ACA
Nu se observa malformationi vasculari.
Doctorul neurolog imi prescrie sa continui cu alprazolam(xanax) plus Escitalopram(1/2capsula pe seara timp de o saptamana-dupa care 1 capsula la zi timp de 3 luni)Control dupa 6 luni.
Nu mi se spune nimic ce trebuie sa fac cu cervicala
Ei ma trimit maine la fiziolog.
Exercitiile si sfaturile nu le pun in practica asta spun altii, de asta aveti dreptate sa consult un neurochirurg
Numai ca doctorul de familie m-a trimis la ortopedie nu la neurochirurgie
Totusi nu inteleg diferenta dintre neurolog si neurochirurg
Multumesc
0
24-07-2013, ora 23:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Asa dupa cum v-am precizat de nenumarate ori, doar neurochirurgul va poate ajuta.
Atat ortopedul, cat si neurologul se ocupa de cu totul alte afectiuni.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
25-07-2013, ora 11:19
klaudius
Nu este medic/terapeut
klaudius
Buna ziua doctore
Eu asta inteleg...dar nu pricep ei...
Doctorul de familie considera unde sa ma duc, nu fac eu nimic de capul meu.
Pentru asta el este doctor si eu pacient...
Inseamna ca am ales doctorul nepotrivit...
Daca incerc sa ii spun de exemplu.. sa fac un control de rutina ceva anlize, radigrafie pentru a vedea starea mea de sanatate...imi raspunde..NU CAUTA BOLI PE CARE NU LE AI.
Ce sa mai zic altceva
Cu Respect Multumesc de sfaturi
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • De ce apare amețeala?
  • Durerea de cap după somn
  • Atacul de panică
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Cum recunoști atacul de panică?
  • De ce ameţeşti când te ridici în picioare?
  • Amețeli frecvente - e normal să amețești zilnic? Despre cauzele amețelilor
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.