Chelie la o vârstă frageda

20-06-2019
Sinsen
Nu este medic/terapeut
Sinsen
Uitați care i problema mea, inca de mic, dinainte de 10 ani chiar eu începusem sa observ în vârful capului cum se face o zona rotunda fără par, nu i am acordat multă importanta initial, na, fiind și mic, dar cu timpul parul a început sa se rărească uniform de sus în jos, și era destul de rău adică în gimnaziu era foarte rar și reușeam sa l ascund când îmi lăsăm parul sa crească și mi l dădeam pe o parte, dacă ar fi fost totuși sa te apleci și sa te uiți deasupra frunții ai fi văzut scalpul... fără nicio problema tati. Treaba asta m a complexat al dracu de tare de a lungul adolescentei, astfel ca am evitat sa intru prea mult în discuții cu alții sau sa fac alte activități, și vara când e vacanta și toți ies afara eu rar ieșeam căci.. Mna de la soare ala îmi poți vedea fără prea mari probleme scalpul, deaia sunt și cam sigur acum... Am decât vreo 2 prieteni de la mine de la bloc pe care i știu inca de mic. La 16 ani, din decizia mamei am mers la un dermatolog ce m a pus pe un tratament de alopexi, da nici un rezultat, acum m am dus la un altul care a observat niște coșulețe în cap și a spus c as avea o foliculita care distruge firul de par, acul îmi dau cu zineryt în fiecare seara, iar după asta ar urma sa mi facă niște injecții în cap care sa ajute la regenerare.

Ma uit la poze cu mine de când eram mic și ma tot gândesc "of, dacă de cum am observat trageam de părinți sa ma ducă la un dermatolog... Eram altfel acum", și nu ma refer doar la par, ci si la eul meu interior, căci am înțeles ca i destul de deprimant pentru un adult sa și piardă parul, da imaginați va pentru un copil. Ani de zile am avut acesta bila grea de metal (mental vorbind)legata de picior reprezentata de parul meu rar, care a început sa tot crească cu timpul, și care chiar nu știu cât o s o mai pot trage după mine.

Spuneti mi, ce credeți, am și eu vreo șansă să am și eu în sfârșit o cantitate decenta de par în cap ca toți cei de vârstă mea? și sa ma pot și eu bucura de restul tineretii ramase cu par în cap?

Va mulțumesc foarte mult dacă ați citit pana aici!
Apropo, cad c am uitat sa specific, în prezent am 18 ani făcuți de curând.
2 comentarii
0
21-06-2019, ora 18:08
Sinsen
Nu este medic/terapeut
Sinsen
Un răspuns, ceva, va rog :(
As vrea sa aud o opinie sau ceva, treaba asta m a întristat de a lungul adolescentei, iar acum incep chiar sa fiu depresiv
As fi cel mai fericit dacă as putea sa am și eu par ca toată lumea
0
23-06-2019, ora 15:10
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Dupa stabilirea diagnosticului, se poate initia si un tratament- local solutii, mezoterapie injectabila sau PRP...
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noutăți în tratamentul cheliei - rezultate spectaculoase
  • MIT: Căderea părului se intensifică iarna
  • De ce chimioterapia produce căderea părului?
  • De ce testosteronul influențează pilozitatea?
  • Peste 200 de gene implicate în apariția cheliei
  • A fost identificată cauza genetică a albirii părului și a calviției
  • Cât de mult păr e normal să cadă pe zi?
  • De ce chelesc bărbații?
  •