Anxietate severa.Chiar funcționează Terapia cognitiv comportamentala pentru anxietate??

09-11-2024
Vern
Nu este medic/terapeut
Vern
Terapia cognitiv-comportamentala (TCC) chiar funcționează pentru anxietate generalizata E terapia cu care lucrează psihoterapeutii cel mai des.Eu am o carte cu aceasta terapie scrisa de Stephen Briers(Terapia cognitiv comportamentala-cum sa îți îmbunătățești gândirea și viața prin TCC)
Oare va funcționa și la mine sau e o pierdere de timp?
Acum anxietatea severa generalizata mă deranjează cel mai tare, nu e zi fara ea din păcate deși iau Seroxat, Anxiar, Rispolept etc
Fac anxietate și îmi crește tensiunea și pulsul cu tot cu betalok și prestarium.Mai ales când sunt oriunde altundeva decât în casă.
Doamna psihiatru îmi zice că psihologul e o soluție bună, că trebuie neapărat dar nu prea m-au ajutat cele 5+6 ședințe care le-am făcut, mă duceam la fel cu anxietate, emoții.
Mă gândesc poate cartea asta sau o alta carte care sa îți spună cum sa te ajuți singur acasă prin practicarea TCC dar nu știu dacă funcționează.
Și pe lângă anxietate mai vine și o anhedonie nasoala incercat n tratamente din 2009 până încoace.Am toc, am schizofrenie dar acum anxietatea generalizata ipohondrică și panica îmi fac zilele grele și mai ales că a apărut și un diabet pe care nu am puterea sa îl gestionez prin dietă și iau doar tratament (semaglutida și metformin)
Daca as scăpa de anxietatea asta sau as ști cum să o gestionez ar fi super dar a mea e legata de gândul:dacaor, daca mă înec cu mâncare cum era să moară tata acum ceva ani, daca fac infarct, daca mor in somn, daca leșin la dentist, daca fac hipoglicemie și am uneori stări de sufocate sau insuficienta de aer inspirat de trece cu Anxiar deci e tot de la anxietate

Voi cum ați reușit să învingeți anxietatea asta păcătoasă, panica, frica?
E o soluție sa începi să citești cărți de autoajutor despre TCC și să încerci singur sa o aplici sau e absolut necesar terapie în cabinet?

Sincer deși am 30 de ani mi-au ieșit fire de par alb de la atâta stres/anxietate și sunt foarte obosit mental și sufletește de emoțiile astea, de anxietate, de panica, de frica

Chiar nu știu ce să mai fac.

Știți cumva care este soluția cea mai buna pentru ce am eu?Anxietatea se vindeca?
Nu îmi spuneți de internare că în spital mi-e și mai rău, am incercat in trecut.

S-a vindecat cineva de anxietate de aici?
Cum?

Mi-e chiar greu și am obosit..sa nu mai zic că sunt dependent de Anxiar..:(
1 comentarii
1
12-11-2024, ora 07:37
anonim i7
Nu este medic/terapeut
anonim i7
Nu vreau sa te descurajez cu parerea mea, este bine ca citesti carti de dezvoltare personala. Eu am citit o carte despre cum sa renunti la fumat dar degeaba ca nu pot sa las tigarile pentru ca nu e atat de usor. Ai scris ca iei Anxiar, si eu il iau doar la nevoie. Medicul la care merg sa imi iau reteta de medicamente mi-a spus ca pot lua si ziua daca am anxietate sau atacuri de panica. Spor la citit acea carte si sa revii cu update daca ti-a trecut anxietatea. Numai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul