chist ovarian voluminos

10-02-2008
maddy
Nu este medic/terapeut
maddy
buna.ma numesc madalina, am37 de ani si am fost diagnosticata cu un chist ovarian stang voluminos de 6, 05cm.medicul mi-a spus ca daca nu ma voi opera intr-un an de zile pot da in cancer.varianta cu operatia nu prea ma incanta deoarece am auzit ca dupa ar putea complicatii...nu stiu ce sa fac...va rog sa ma ajutati
4 comentarii
0
10-02-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Chistele ovariene sunt de 2 tipuri: functionale (cele care dau si tulburari hormonale) si organice. Pentru cele functionale se recomanda, initial, tratament medicamentos, si a doua optiune este cea chirurgicala. Cele organice au nevoie de tratament chirugical. Despre cancerizare.nu cred ca cineva poate preciza evolutia unui chist. Imi pare rau, dar.eu nu cred in asemenea prognosticuri. Un lucru e dovedit: ce e cancer, e cancer de la capul locului si o interventie chirurgicala simpla nu rezolva problema. Daca nu e canceros, nu cred ca poate cineva stabili ce se va intampla cu el. E pentru prima data cand aud ca un medic se hazardeaza sa faca o astfel de afirmatie.
0
10-02-2008, ora 00:00
maddy
Nu este medic/terapeut
maddy
va multumesc pentru ajutor...deci sa inteleg k ar trebui sa consult un alt medic ginecolog?acel medic mia dat sa fac o analiza CA124 si as dori sa stiu care-i semnificatia acestei analize?
0
11-02-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Cred ca este vorba de un marker tumoral specific tumorior ovariene. Dar n-ar fi rau sa mai ceri o parere de la un alt ginecolog.
0
14-05-2008, ora 00:00
marcela.radu@gmail.com
Nu este medic/terapeut
marcela.radu@gmail.com
Buna, si eu am avut chisturi functionale si dereglari de ciclu menstrual cu hemoragii si dureri. Iti recomand sa suni la Revista "Formula As" si sa ceri numarul de telefon al domnului Andy Liciu (este din Bucuresti). Pentru reglarea ciclului am facut tratament 6 luni cu Diane 35, iar pentru chist tratamentul recomandat de acest domn (este vorba de ovule pentru cele care au inceput viata sexuala sau supozitoare pentru virgine dintrun anestec de plante, bai de plante) penrsonal am folosit si Bitter suedez diluat in ceai (solicita la farmacie prospectul acestuia care este sub forma de carticica) si comprese abdominale. Dupa cateva zile vei simti un discomfort in abdomen si vei elimina niste suvite gelatinoase. Eu dupa 15zile am eliminat chistul. Toate cele bune.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: