Chist pilonidal cu abces.

07-02-2019
Henix
Nu este medic/terapeut
Henix
Buna seara/ziua sau dimineata, depinde cand cititi.
Am 21 de ani iar in urma cu 1 an am fost operat de chist pilonidal cu abces. Operatia a fost lasata deschisa sa se vindece de la sine. Dupa spusele doctorului, abcesul a fost destul de mare. "Recuperarea" a durat destul de mult (vorbim aici de peste 3-4 luni pana la vindecarea completa a ranii).

Nu am avut nicio problema... asta pana dupa ce s-a vindecat.
Dupa aceea au inceput sangerari ciudate si scurgeri de lichid care banuiesc ca e puroi 1 data pe luna. Bineinteles ca dupa aceea m-am dus din nou la doctor sa ii cer sfaturi, el mi-a zis ca la o perioada asa scurta sunt normale niste sangerari. Am ascultat si am ignorat scurgerile. Dupa inca 4 luni sangerarile au inceput sa fie din ce in ce mai periodice (de 2 sau chiar 3 ori pe luna, in cantitati relativ mici dar suficient cat sa fie vizibile prin imbracaminte). In acelasi timp am observat o oarecare umflatura intr-o parte care se intareste cand stau pe scaun si se inmoaie cand ma ridic.
Am fost la acelasi doctor care m-a operat si i-am spus toate simptomele dupa care a verificat si mi a spus ca am un canal fistulos chistalizat daca nu ma insel, nu mai stiu exact termenii pe care i-a folosit dupa care mi-a precizat ca mai trebuie urmarita operatia ca inca nu se stie daca a recidivat.
Am mai fost in urmatoarele luni la control si mi-a zis ca nu mai e nevoie de o operatie. Dupa care nu m-a mai chemat la control.

Acum in ultimele zile a inceput sa sangereze zilnic si din cate imi dau seama cred ca este si niste puroi implicat, este oarecum urat mirositor.

Ce imi recomandati sa fac?
3 comentarii
1
08-02-2019, ora 06:59
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Din descrierea simptomelor, rezulta ca aveti acum o fistula local. Aceasta nu se va vindeca spontan, ci necesita reinterventie chirurgicala, cu extirparea in intregime a traiectului fistulos.
0
04-02-2022, ora 18:00
MarkXD
Nu este medic/terapeut
MarkXD
Buna, am fost operat recent de o luna cu chist pilonidal si inca nu mi vindecata operatia de cateva zile a inceput sa curga un lichid urat mirositor banuiesc ca e puroi, ce se poate face in cazul asta sau cum se procedeaza ?
0
05-02-2022, ora 08:43
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Trebuie facuta toaleta locala zilnic - spalata rana cu betadina, daca e si o fistula pe unde se csurge lichidul, trebuie mesata. Urmarita evolutia cca o luna de zile, si functie de aceasta, luata atitudinea corespunzatoare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Epilarea laser ar putea fi răspunsul la problema recurenței bolii pilonidale
  •