Cicatrici cheloide dificile

03-06-2014
Romina89
Nu este medic/terapeut
Romina89
Buna ziua, am facut acum 3 ani o operatie de ridicare a sanilor in urma careia m -am ales cu mai multe cicatrici. Cele din jurul areolei si cele transversale sunt aproepe invizibile insa cele de sub san, care sunt si cele mai lungi mi au dat f mari batai de cap. S au transformat imadiat dupa operatie in cicatrici cheloide cu forma neregulata, care ma mancau ingrozitor. La un an de la operatie am facut o interventie tot chirurgicala de scoatere a cicatricilor dar dadeau semne ca se formeaza iar. Am facut injectii locale cu Volon, hidrocortizon care a mai ameliorat situatia dar ca efect secundar mi-au aparut f multe vinisoare ca nsite capilare...destul de inestetice. M am interesat si de terapia cu laser dar fiind o zona f sensibila, operata de 2 ori nu se poate actiona decat cu ceva minim invaziv care nu are un efect spectaculos. Acum la 2 ani de la excizia cicatricilor...cicatricile mele, pe alocuri sunt inca' active' adica observ ca inca mai cresc daca nu folosesc crema pe baza de silicon. Nu stiu ce sa mai fac.exista vreo sansa sa scap de vinisoare si sa stopez macar evolutia cicatricilor? A trecut atata timp si atatea tuburi de creme cu silicon si nimic. Este deosebit de frustrant mai ales pt o persoana de 25 de ani. Va multumesc anticipat.
2 comentarii
0
05-06-2014, ora 21:40
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Cicatricile cheloide nu au tratament de vindecare definitiva, doar de ameliorare. Cremele si plasturii cu silicon alternativ cu injectiile cu corticoid dau rezultate destul de bune.
O zi buna,
Artenie,
medic dermatolog
0
26-07-2014, ora 11:44
maryyya
Nu este medic/terapeut
maryyya
buna. si eu am avut o cicatrice cheloida de la o operatie pe spate, iar dr meu mi-a recomandat injectiile cu volon. intr-adevar dupa 2 injectii cicatricea s-a tras foarte mult, iar acum a ramas doar o roseata. acum urmeaza sa fac un tratament pentru roseata respectiva. succes
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum scapi de cicatrici?
  •