cici gram pozitivi

125 comentarii 1 2 34 5 Înainte ›
0
05-03-2009, ora 18:20
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Masajul prostatic nu se face asa, pur si simplu! Probabil ca medicul ginecolog voia sa va intrebe daca sotul dvs nu are vreo scurgere care sa poata fi analizata. Daca acea scurgere nu exista, ea se poate obtine prin masaj prostatic.
Eu cred, insa, ca nu este necesara aceasta manevra, deoarece este mai simplu sa se faca analiza secretiei vaginale.
Germenii mentionati nu fac parte dintre cei cu transmitere sexuala.
0
05-03-2009, ora 18:24
ANGELA17
Nu este medic/terapeut
ANGELA17
multumesc de raspuns..pai nu are niciun fel de secretie, doar vroia sa vada daca nu e purtator de acesti germeni, sa existe posibilitatea recontaminarii. Sa faca eventual doar o urocultura? sau exudat ? clinic sotul e ok...
0
06-03-2009, ora 10:46
ciury
Nu este medic/terapeut
ciury
In urma unui contact sexual neprotejat(24 Ian 2009)...cam la 1 luna de la acesta, am sesizat o secretie uretrala deloc abundenta..dar constanta...in timpul zilei...si roseatza/mancarimi/inflamare a glandului...parca resimt si o usoara febra de ceva vreme.
Am facut un examen de secretie uretrala (pe lama...dupa o stoarcere prealabila, din varful uretrei..caci nu prea vroia sa iasa in afara) rezultatul fiind: " epitelii izolate si in grupuri mici, leucocite foarte frecvente, mucus abundent, flora bacteriana abundenta (predomina flora cocica gram pozitiva- aspect de uretrita nespecifica)".
Mi s-a precizat clar, pe loc, ca nu este gonoree (de ce imi este mai frica...caci am mai avut acum 6, 7 ani si am ramas cu o strictura uretrala sub prostata la cativa cm).
Am facut si o cultura din ce au recoltat ei din exterior..de pe gland si a iesit : Stafilococ alb coagulazo-pozitiv ( antibiograma: ampicilina, gentamicina, cefalexim, amoxicilina -28 mm cloramfenicol - 26 mm... restul rezistent)
Am facut si VDRL cam la 3 saptamani de la contact si este negativ. De asemenea din secretie...odata cu examenul pe lama mi s-a luat si pe betigase pt cultura, Clamydia, Ureoplasma si Mycoplasma...fiind negative

Dupa toate astea si dupa indelungi cautari...am primit din partea a 2 medici..profesori..(1urolog...2 dermato-venerolog)..acelashi tratament : AUGMENTIN 1 g.2 / zi.timp de 5 zile zice unul.altul timp de 7 zile.

Am inceput sa iau augmentin de pe 3 martie, dar nu stiu de ce nu am incredere in tratamentul acesta...
Parca pentru chestia de pe gland(stafilococul acela alb) ar merge..ca e sensibil la amoxicilina.dar pentru uretrita????? chiar si asa nespecifica..sa fie bun Augmentinul??? Am de ceva zile bune dureri intre anus si testicole..simt o inflamatie...parca am ceva in plus inauntru.clar in zona prostatei..sau stricturii... Plus ca secretie observ mai de fiecare data cand ma duc la toaleta (nu iese in afara decat f f rar..dar se observa la intrarea pe uretra in urma unei usoare stoarceri...si este transparenta..uneori usor opaca).
Imi vine sa intrerup tratamentul acesta cu Augmentin..am facut deja 3, 4 zile din 7...si sa iau ceva mai puternic...chiar ceftriaxona.injectabil.ca sa nu fie vreun gonococ..si merge si pe gram pozitivi.


Va rog din suflet sa ma ajutati cu orice informatie...( alt tratament mai eficient pt uretrita.sau alt tip de analize..orice)
Va multumesc din suflet!!!
0
07-03-2009, ora 09:01
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru Angela17:
Urocultura sau exsudatul faringian nu sunt de niciun folos!
Streptococii si enterococii descrisi sunt din contaminarea probei. Ar trebui sa faceti un alt examen al secretiei vaginale, la alt laborator.
0
21-03-2009, ora 22:40
marialr
Nu este medic/terapeut
marialr
iubitul meu a fost gasit cu un gonococ si m-am dus si eu la ginecolog pentru a-mi da un tratament.rezultatele analizelor vin in 2 saptamani pana atunci doctora mi-a dat sa iau in timpul menstruatiei zinnat, movolis si metronidozol pana la terminarea menstruatiei(5zile) as dori sa stiu daca tratamantul este corect sau nu
0
22-03-2009, ora 18:18
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nu este corect !!! Asemenea tratamente pot determina rezistenta gonococului la antibiotice!
Nu trebuie sa asteptati 2 saptamani pana va vin rezultatele!!
Trebuie sa mergeti cat mai repede la medicul dermatolog pentru a va recomanda inceperea tratamentului corect pentru gonoree!
0
23-03-2009, ora 20:09
marialr
Nu este medic/terapeut
marialr
in concluzie noi trebuie sa mergem la dermatolog..si nu la ginecolog? iubitului meu de la dermatolog i s-a dat sa ia timp de 10 zile de 2 ori pe zi ciprinol, este corect? iar ca idee ce medicamente ar fi recomandate pt gonoree?
0
26-03-2009, ora 22:21
maria.t
Nu este medic/terapeut
maria.t
Buna seara,
Noi dorim foarte mult sa adoptam un copil.
Problema este ca in foarte multe cazuri copii fie au avut sifilis congenital fie mamele au fost diagnosticate ci sifilis la nastere.
Va rugam sa ne spuneti daca momentan rezultatele sunt negative ce riscuri exista ca sifilisul sa reapara ulterior.
In ceea ce priveste sifilisul tardiv, acesta poate iesi pozitiv la analizele recente - adica daca solicitam acum analizele rezultatele pot fi negative si sifilisul sa apara in jurul varstei de 9-12 ani ?
Ce implicatii are sifilisul in dezvoltarea ulterioara a copilului nascut cu sifilis congenital ?
De ex. noua ni s-au prezentat copii despre care ni s-a spus ca au avut sifilis si acum sunt negativi; este posibil ca boala sa reapara la pubertate ?
Va multumim din suflet daca ne puteti ajuta cu raspunsuri
0
27-03-2009, ora 20:32
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru marialr:
Dermatologul trebuie sa va trateze pe amandoi, nu ginecologul!
Ciprinolul nu mai este de actualitate in tratamentul gonoreei.
Recomandabil ar fi Fortum sau Ceftriaxon.
0
27-03-2009, ora 20:34
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Daca serologia este negativa, boala nu mai apare decat printr-o noua infestare.
0
28-03-2009, ora 11:15
maria.t
Nu este medic/terapeut
maria.t
Va multumesc pentru raspuns si va doresc multa sanatate !
0
09-04-2009, ora 08:50
LAURSURD
Nu este medic/terapeut
LAURSURD
In urma cu 3 ani, ca urmare a unei infectii cu Chlamidia, mi s-a activat S.A. (HLA B27 pozitiv), cu dureri in soldul drept, sacroiliace. Tratamente multiple, cu Arcoxia, Salazopirin, Diclofenac, cat si antibiotice, precum Azitromicina si Doxicilina nu au oprit nici durerile si anchilozele, nici uretrita. De asemenea, frecvente afectiuni (irite, uveite) ale ochiului drept mi-au complicat afectiunea initiala. De un an, durerile au cuprins si zona coloanei verticale, preponderent lombara. Medicii (reumatolog si dermato-venerolog) au emis ipoteza unei duble afectiuni pe fiecare specialitate: S.A.+artrita septica (gonococica) si chlamidiaza+gonoree diseminata (ca urmare a incorectitudinii tratamentului initial al dermato-venerologului, doar pentru Chlamidia - gonococul nefiind depistat in acea faza). Cateva serii de cate 10 zile - 4g pe zi de Ceftriaxona si Summamed 3 luni - 5 zile+10 pauza, etc. nu si-au dovedit eficienta in tratamentul infectiilor venerice mai sus mentionate. In plus au aparut si oarece manifestari cutanate. Alternativa la Ceftriaxona (luand in considerare o eventuala rezistenta a gonococului la acest antibiotic), dar la fel de puternic, ba chiar mai..., ar fi? Ce perioada de pauza ar trebui pastrata intre seriile de Ceftriaxona? De asemenea, in locul Summamed-ului, ar putea da randament si Doxicilina? Parca prea a exagerat medicul cu aceasta prescriptie, fara a observa decat mici "dari inapoi", urmate de "recaderi", uneori mai "zgomotoase"! Orice sfat, orice recomandare medicala sunt binevenite. Multumesc.
0
10-04-2009, ora 19:59
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
in loc de Ceftriaxon se poate utiliza Fortum, flac de 1 gram, 1 flac. la 12 ore 7 zile.
Doxicilina este o altermativa la Summamed, dar eu as opta pentru klaritromicina, (Klabax), cp de 500 mg, 1 cp la 12 ore 7 zile.
0
11-04-2009, ora 22:37
LAURSURD
Nu este medic/terapeut
LAURSURD
Multumesc pentru sfaturi! Din pacate medicul meu mi-a recomandat Doxicilina si depasitul (se pare, dupa cum spuneti!) Ciprinol! Voi incerca sa-i influentez alegerea sau mai bine sa schimb medicul!?
0
11-04-2009, ora 22:39
LAURSURD
Nu este medic/terapeut
LAURSURD
P.S. Am aflat ca Fortum este si sub forma de pastile! Daca am avut probleme cu "forma" injectabila, pot apela la capsule?
0
14-04-2009, ora 20:49
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Eu nu am auzit!
0
16-04-2009, ora 22:47
LAURSURD
Nu este medic/terapeut
LAURSURD
Scuze! Aveti dreptate! Nu exista! Nu am citit prea atent articolul! Referitor la Fortum si Ceftriaxona, are importanta si greutatea pacientului la stabilirea dozei? Ma apropii de 110 kg! Se poate injecta intreaga doza zilnica o data 24 de ore, nu fractionat la 12 ore?! In prospectul de la Klabax nu am vazut referire la gonoree sau chlamidia!
0
21-04-2009, ora 18:33
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Teoretic, se poate injecta Ceftriaxonul la 24 de ore, insa pentru gonoreee doza este de 1 g la 12 ore timp de 7 zile, daca boala este mai vechge de 7 zile.
Klabax nu este eficient in gonoree, insa este eficient in tratamentul uretritei data de Chlamidia.
0
22-04-2009, ora 20:02
LAURSURD
Nu este medic/terapeut
LAURSURD
7 zile! Cumplit! Pe scurt, un istoric: in urma cu cca. 3 ani am fost depistat cu Ac IgG Chlamidia pozitiv, Ac IgM Chlamidia negativ - deci infectie cronica cu Chlamidia. La recoltarea cu ansa (chestia aceea metalica care se pune sub flacara intre recoltari succesive de probe de la diversi pacienti) - nu se facea recolatera cu betigasul steril - fostul laborator Romar din incinta Sectiei Dermato-Venerice a Spitalului Colentina - nu s-a depistat ceva "dubios" din punct de vedere medical. Dar, in urma cu cca un an, a aparut aceasta infectie gonococica - nu la acelasi laborator. La momentul respectiv (acum un an) m-a speriat ideea d-lui doctor Martinescu ca infectia era mult mai veche (perioada din urma cu cca. 3 ani - cand depistasem chlamidia), inclusiv temerea ca infectarea s-ar fi produs in urma unei tentative de recoltare cu ansa nesterilizata (netrecuta prin flacara), dupa un pacient anterior testat. Nu am urmat niciodata tratamentul cu Ceftriaxona la 12 ore, indiferent de doza recomandata si injectata in diverse serii. Nu stiu daca avea importanta, avand in vedere ca am avut si serii de 15 zile, ce-i drept cu doza doar de 1g/zi si doze mai mari la 24h. Mi-am cam pierdut speranta in curabilitatea bolii si in eficienta Ceftriaxonei.
0
30-04-2009, ora 21:31
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Incercati atunci, Fortum.
0
02-05-2009, ora 21:45
PAULPOPESCU1970
Nu este medic/terapeut
PAULPOPESCU1970
SCUZE, CACI INTERVIN IAR! Klacidul are efect asupra gonoreei? Face parte dintr-o recomandare medicala!
0
04-05-2009, ora 08:27
LV_STRAUS
Nu este medic/terapeut
LV_STRAUS
E "plina" dermato-venerologia romaneasca de medici care recomanda orice medicament despre care se spune ca are efect asupra diverselor microorganisme (Streptococcus agalactiae, Streptococcus pyogenes, Streptococcus viridans, Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Neisseria gonorrhoeae, Listeria monocytogenes, Legionella pneumophila, Mycoplasma pneumoniae, Campylobacter pylori, Campylobacter jejuni, Chlamydia trachomatis, Brahmanella catarrhalis, Bordetella pertussis, Staphylococcus aureus, Propionibacterium acnes, etc.) pentru gonoree sau chlamidia. Dar nu tot ce are oarece efect vindeca, dimpotriva exista posibilitatea de a croniciza, de a dezvolta rezistenta la antibiotic. Mergi rapid la medic, dar o medicatie necorespunzatoare iti poate croniciza afectiunea. Am intalnit medici care la gonoree cronica recomanda o doza de Ciprofloxacina, care, de asemenea, la chlamidia cronica recomanda 10 zile de doxicilina. Alergam de la unul la altul, facem experiente pe noi. D'le dr. Mihalache, scuzati permanenta mea interpelare, ne puteti recomanda un site "medical" (in care sa se specifice recomandarea Ministerului Sanatatii, ca gonoreea cronica sa se trateze cu Ceftriaxona sau Fortum, cate 1g la 12h, timp de 7-10 zile; chlamidia cronica cu Azithromicina - doza recomandata...) spre care sa indreptam si noi, pacientii, medicii care ne recomanda cele mai "ciudate" tratamente, chiar si pentru novicii, care mai rasfoim cateva "pagini" de internet ???!!!
Cu stima,
Vocea pacientului "romanesc"
0
05-05-2009, ora 20:30
LAURSURD
Nu este medic/terapeut
LAURSURD
In cazul unei gonorei cronice (eventual de ani de zile!) este suficienta doar o singura saptamana de Ceftriaxona sau Fortum? Este posibil persistenta infectiei chiar daca in urma analizei secretiei prostatice nu iese in evidenta nimic? Imi puteti recomanda un medic competent, cu exceptia Spitalului-Policlinicii Colentina?
0
05-05-2009, ora 20:31
LAURSURD
Nu este medic/terapeut
LAURSURD
Ma cam sperie discutiile de pe acest forum!
0
07-05-2009, ora 16:53
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru LV_STRAUS:
Nu pot indica un site, insa va pot spune un act normativ : Ordinul MSF nr. 385/31.05.2009 ce contine un ghid de diagnostic si tratament al infectiilor cu transmitere sexuala.
Acest ghid este revizuit periodic de catre o comisie de medici specialisti de pe langa Ministerul Sanatatii.
0
07-05-2009, ora 16:56
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru PAULPOPESCU1970:
In general, Klacidul nu se utilizeaza in tratamentul gonoreei pentru un motiv foarte simplu: nu are efect!
0
07-05-2009, ora 16:59
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru LAURSURD:
In principiu, o saptamana de tratament este suficienta, insa medicul curant poate aprecia daca tratamentul trebuie prelungit sau nu.
Nu va pot recomanda un cabinet particular in Bucuresti!
0
09-05-2009, ora 19:19
LV_STRAUS
Nu este medic/terapeut
LV_STRAUS
Ma scuzati, dar :Ordin nr. 385 din 26/03/2009 (Ordin 385/2009)
pentru aprobarea preturilor la medicamentele cuprinse in Catalogul national al preturilor medicamentelor de uz uman autorizate de punere pe piata in Romania.
Am gasit Ordin nr. 385 din 30/05/2002 (Ordin 385/2002)
pentru aprobarea procedurilor de diagnostic si tratament prevazute in Ghidul de diagnostic si tratament al infectiilor cu transmitere sexuala, dar este abrogat.
0
12-05-2009, ora 20:13
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Am spus ca acest ghid este revizuit periodic si actualizat de o comisie de specialitate. Este normal ca vechiul ordin sa fie abrogat, deoarece lucrurile se schimba de la an la an ! Oricum, ghidurile terapeutice sunt de stricta specialitate si nu cred ca le veti gasi pe vreun site!
Eu v-am trimis catre un act normativ orientativ.
0
19-05-2009, ora 08:00
slickboy
Nu este medic/terapeut
slickboy
Buna ziua!Am apelat la dvs pentru ca am si eu o problema.:in urma cu ceva timp am avut dureri la urinare...nu le-am luat in seama.si dupa ceva timp au inceput sa imi apara mancarimi la nivelul scrotului si in jurul penisului.ciudat este ca acestea se amplifica la ejaculare.iun afara de asta am mereu o stare de ameteala.dureri de cap.gust amar...gura uscata mai mereu.Mi-am facut testul pt gonoree dar nu mi-au depistat nimic.ce-i drept am facut doar un singur test cel cu spatula...am fost la 4 dermatologi...si fiecaremi-a dat diferite tratamente impotriva :foliculitei, uretrita.dar mancarimile nu s-au diminuat.si inca ceva au inceput sa imi apara si cosuri purulente pe fata...ce este de facut?Astept un raspuns, va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns
125 comentarii 1 2 34 5 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Infecția cu Neisseria gonorrhoeae (N. gonorrhoeae, gonococcus, gonococ) - infecția gonococică
  • Cazurile de gonoree înregistrează o creștere printre femeile tinere din Europa (studiu)
  • Vaccinul meningococic s-a dovedit a fi rentabil în protejarea bărbaților împotriva gonoreei
  •