Ciocuri la calcaie continue si fara nicio ameliorare

35 comentarii 1 2
0
21-06-2010, ora 08:27
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Acele orteze la care va referiti reprezinta o catastrofa biomecanica, in masura sa va accelereze evolutia monturilor si sa grabeasca cu 10-15 ani aparitia degradarii articulare.
De vreo 7 ani, pe la toate congresele internationale, ma straduiesc sa conving fabricantii de periculozitatea acestor dispozitive, dar factorul comercial este mai puternic.
DR. Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
10-08-2010, ora 16:54
alin85
Nu este medic/terapeut
alin85
Buna ziua!
D-nule dr. Marius Uscatu, acum o luna de zile mi-am rupt mana, m-am internat in spital Mures si s-a pus diagnosticul urmator- FRACTURA SPIROIDA 1/3 DISTALA HUMERUS DREPT CU PARALIZIE DE NERV RADIAL-VECHE DE 3 ZILE.S-a intervenit chirurgical si se practica: neuroliza nervului radial si se descopera un aspect elongat al acestuia pe fragmentul distal al fracturii humerale;reducerea fracturii si osteosinteza cu placa si suruburi.Vreau sa zic ca a trecut 5 saptamani si inca nu imi pot ridica palma de la incheietura si nici degetul mare nu il pot ridica.Oare mai sunt sanse de revenire? Practic nu prea observ nici o imbunatatire din acest punct de vedere.Mana o simt putin urzicata inca, varful degetelor le pt misca sus, jos si lateral, practic nu functioneaza comanda de deschidere a mainii.In cat timp ar tebuii sa isi revina daca nai sunt sanse?Am 24 abi. Multumesc anticipat!
0
10-08-2010, ora 17:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In principiu, daca nervul nu a fost grav afectat, isi revine in cateva luni, avand un potential enorm de regenerare.
Situatia insa trebuie analizata clinic cu atentie, iar cel mai in masura sa raspunda este ortopedul care v-a operat, el fiind singurul care cunoaste situatia intra-operatorie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
10-08-2010, ora 19:46
vladvlad
Nu este medic/terapeut
vladvlad
Domnule Dr Uscatu, tatalui meu s-a amputat de curand piciorul drept cam la 30 cm de genunchi in sus. Este diabetic, dependent de insulina, arterita sau artrita (imi cer scuze ca nu sunt bine informat) este diagnosticul. A facut in prealabil un by-pass la clinica de chirurgie vasculara Iasi cu Dr Radu POPA. Nu a fost cu succes, a trebuit sa treaca prin o serie de interventii chirurgicale(4), ajungand pana la urma la 30 cm mai sus de genunchi. Credeti ca se poate proteza acel picior? multumesc
0
10-08-2010, ora 22:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Raspunsul depinde de cateva zeci de factori.
Ce varsta si ce greutate are pacientul??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns
35 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul corect al călcâielor crăpate
  •