Pinteni calcaneeni

04-07-2023
Mioa
Nu este medic/terapeut
Mioa
Am fost diagnosticata cu, , pinten calcaneen, , motivul apariției, zic eu, exagerarea, probabil, cu, , alergatul, , .Am sistat de o perioada acest sport dar incă simt durere când pășesc. Ce tratament de recuperare as putea face și dacă mersul cu bicicleta este recomandat. Va mulțumesc.
4 comentarii
0
04-07-2023, ora 22:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Nu se pune problema, in 2023, de un diagnostic de "pinteni calcaneeni", nici macar nu merita sa pierdeti timpul cu asa o gugumanie.
Este vorba, mai curand, de o dezinsertie a aponevrozei plantare (aponevrozita plantara insertionala), provocata sa solicitarea mecanica excesiva (greutate excesiva, efort exagerat).
Tratamentul este cat se poate de logic: reducerea drastica a solicitarii mecanice a piciorului.
Am dat nenumarate interviuri in aceste sens, le puteti gasi pe canalul meu you tube.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
05-07-2023, ora 14:54
Mioa
Nu este medic/terapeut
Mioa
Va mulțumesc pt răspuns. Am urmărit toate interviurile Dvs. si ma bucur ca nu trebuie sa recurg la...situații extreme. Sunt în repaos total la..., , alergat, , de 2 luni. Am sistat o luna și intr o zi, cand credeam ca sunt bine am reînceput acest..sport. 7 km /zi la 66 ani.Din nou au reînceput durerile. Cred ca am exagerat dar simt ca asta îmi face bine. Dar nu cu orice sacrificiu! Dimineata atletism iar seara..ciclism. Doresc totuși, sa-mi spuneți dacă pot folosi bicicleta în aer liber. Zona în care locuiesc este superba și asta ma incarca pozitiv. Pozitionarea pe pedala nu este, , călcâiul, ,. Port și...talonete în adidas pt a amortiza impactul. Mi am pus o sticla cu apa în congelator pt exerciții... Greșesc ceva..undeva??!! Va mulțumesc, am totala încredere în sfaturile Dvs.!
0
07-07-2023, ora 20:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Ciclismul este infinit mai putin agresiv pentru structurile membrului inferior decat atletismul (jogging, etc).
Dar durerile semnifica ruptura aponevrozei plantare, iar cicatrizarea (vindecarea) acesteia necesita reducerea drastica a oricarui efort fizic, pana la limita disparitiei acesti dureri (logic).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
08-07-2023, ora 13:50
Mioa
Nu este medic/terapeut
Mioa
Va mulțumesc mult ca va faceți timp pt.noi, cei suferinzi. Asa ca o sa va urmez sfaturile, oricât de greu îmi va fi. O fac pt.mine, in primul rand! Cu multa stima!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.