circulatie cerebrala proasta?

21-11-2016
clausa
Nu este medic/terapeut
clausa
Buna ziua,

va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu problema mea: in urma unor ameteli care le am in sezonul rece, ameteli care apar mai ales cand ma ridic din pat in sezut, cand intorc capul intr-o directie, cand ma opresc din mers(am descoperit eu ca ametelile se agraveaza mai ales la manevra dix-hallpike, am fost la consult la orl si neurologie. Mai departe mi s-a recomandat un rmn cervical si angio rmn cebral in urma carora mi s-a depistat o mica hernie c5-c6, modificari degenerative discuri, la rmn cerebral totul in regula, iar la angio un mic punct la artera bazilara, pe care neurochirurgul ar zice ca 99% ar fi artefact si spre linistea mea ar trebui sa-mi mai fac o tomografie cu substanta de contrast.
Ce nu a vazut insa, in punctul in care apare aceasta neregularitate, ar fi trebuit sa plece arterele posterioare comunicative care fac legatura cu arterele carotide. Dar aceste artere nu apar la angio-rmn. Ar trebui sa ma ingrijorez daca nu apar? Ar putea sa fie aceasta cauza problemelor mele?
1 comentarii
0
07-12-2016, ora 09:22
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Buna ziua. Probabil dvs v-ati documentat despre poligonul arterial Willis, care face legatura intre circulatia anterioara, data de arterele carotide interne si circulatia posterioara, data de arterele vertebrale. Dar trebuie sa stiti ca acesta nu este functional la toti oamenii, si exista multe variante anatomice ale acestuia. Presupunand ca ceea ce spuneti dvs este corect (adica faptul ca arterele comunicante posterioare nu apar la RMN - lucru care trebuie confirmat de un specialist radiolog), - deci presupunand aceasta, este foarte posbili sa aveti o varianta anatomica a acestui poligon.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  • Terapia fizică poate scădea riscul de accidentare cazată de amețeală
  • Amețeala - un simptom asiciat cu un risc crescut de deces
  •