cistita sau infectie genitala? | Forumul Medical ROmedic

cistita sau infectie genitala?

12-11-2009
taniap
Nu este medic/terapeut
taniap
Buna seara, am si eu o problema: dupa cateva zile de urinari dese si durerose (simptome de cistita) am facut un sumar de urina si urocultura. De mai multi ani am probleme cu infectiile renale (in urma cu 2 ani am avut piatara). La urocultura - nu s-au dezvoltat germeni, in schimb la sumarul de urina urmatoarele puncte sunt in afara parametrilor:
eritrocite (BLD) - 2+
leucocite (LEU) -25
densitate SG -1035
epitelii plate - rare
leucocite - relativ frecvente
hematii - frecvente
Mentionez ca usturimea si durerile au aparut dupa un contact sexual. (Partenerul este acelasi si am uneori cistita dupa contact insa analizele nu aratau asa.)
Am fost la medicul de familie si mi s-a recomandat CECLOR 7 zile 7, 5 ml la 12 ore si spalaturi cu Tantum Rosa - seara.
Doresc sa stiu daca tratamentul este corect, sau daca puteti sa-mi recomandati altceva.
Va multumesc
4 comentarii
0
12-11-2009, ora 22:26
aym
Nu este medic/terapeut
aym
Incearca un tratament cu argila.Eu stiu pe cineva care a scapat de infectii urite in urina (nici nu puta tine urina) doar cu argila. Iti doresc sanatate!
0
12-11-2009, ora 23:38
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Nu exista semne de infectie urinara, in schimb rezultatul sumarului pare a sustine mai degraba existenta unei (micro)litiaze renale.
2. Sumarul pare facut prim metoda rapida a dipstickului (un fel de banda de hartie pe care sunt aplicati diversi reactivi), metoda care e aproximativa si incompleta. Rezultatul trebuie privit sub titlu de inventar.
0
19-11-2009, ora 13:00
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Personal sunt de acord cu tratamentul prescris de medicul de famile. Insa trebuie neaparat efectuat si un control ginecologic, obligatoriu in acest caz, si un control ecografic. Este adevarat ca sumarul este efectuat prin dipstick dar sedimentul nu, si este graitor dupa parerea mea umila.
Nu va impacientati, cistitele dupa contact nu sunt un lucru neobisnuit, pot fi uneori foarte suparatoare, si sunt descrise in literatura ca "cistita lunii de miere". Posibil sa aveti nevoie de tratament antibiotic a la long, eventual chiar administrat profilactic dupa contact. Toate acestea le va hotari medicul dvs curant.
Multa sanatate
0
19-11-2009, ora 21:12
taniap
Nu este medic/terapeut
taniap
Multumesc pentru raspunsuri. Azi am fost si la ginecolog, dupa ce am facut si o radiografie renala simpla unde a aparut doar putin nisip (ca deobicei), si mi-a spus ca este si o inflamatie a ovarului drept - nu foarte grava. Intr-adevar a fost doar o cistita mai urata. In cazul in care o sa apara si ceva semne de candida tb sa fac apoi spalaturi cu bicarbonat si eventual Lomexin. Mi s-a spus sa urmaresc evolutia dupa cetermin antibioticul si sa revin cu alt sumar de urina + urocltura peste 2-3 saptamani.
Sanatate tuturor!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dacă ai cistită îți poÈ›i infecta partenerul sexual?
  • DiferenÈ›a dintre infecÈ›ia urinară È™i infecÈ›ia genitală
  • Tratarea cistitei - medicamente, remedii, sfaturi utile
  • Cistita în timpul sarcinii
  •