cojite pe scalp la copil de 5 ani

19-06-2007
begonie
Nu este medic/terapeut
begonie
am o fetita de 5 ani, careia in urma cu un an si jumatate i-a aparut la nivelul scalpului, in special frontal si la nivelul cefei, un fel de crusta din coji, care daca nu este curatata capata o culoare galbuie.
am consultat dermatologul, ne-a recomandat Dermovate -sol capilara.Au disparut dar reapar la interval de 1-2 luni.Ce pot sa fac?
5 comentarii
0
20-06-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
La varsta de 5 ani cojitele de pe scalp pot fi datorate unui psoriazis sau unei streptococii uscate a pielii capului. Are si alte leziuni pe corp ?
0
21-06-2007, ora 00:00
begonie
Nu este medic/terapeut
begonie
fetieta mea nu are nici o leziune pe corp.Singurele sunt la nivelul scalpului.De fapt leziunile apar dupa ce ii curat crusta aceea.Dermatologul la care am fost mi-a spus ca are o seboree mai accentuata.
Ar trebui sa mai consult si alt dermatolog?
0
21-06-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Cu certitudine trebuie sa consultati alt dermatolog! In primul rand este o eroare de diagnostic ! Dermatita seboreica nu apare la varsta de 5 ani !!! Aceasta afectiune poate aparea incepand cu pubertatea, deoarece glandele sebacee isi incep activitatea odata cu stimularea lor de catre hormonii sexuali. Fetita dvs. are ciclu? Daca nu, nu poate avea nici dermatita seboreica !
0
21-06-2007, ora 00:00
begonie
Nu este medic/terapeut
begonie
multumesc frumos pentru ajutor, am sa consult alt dermtolog si m sa va tin la curent cu recomandarile pe care mi le va face.
0
14-01-2014, ora 10:52
tatianab70
Nu este medic/terapeut
tatianab70
buna ziua! vreau sa ma ajute cineva cu fetita mea care are o probleme cu scalpul de cateva luni are pe scalp cojite care nu mai dispar fetita are 5 ani si are o dermatita atopica de cand avea 1 anisor este si alergica la acarieni.Pe corp o dau tot timpul cu crema de la avene trixera sau cu exomega.Pe cap am dato cu pediatril de la avene dar tot degeaba nu stiu ce sa mai fac cu ce sao dau ca sa-i dispara cojitele parca scalpul secreta tot mai multe cojite in fiecara zi oricat de mult as curata. Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sfaturi pentru cei ce doresc să se radă în cap
  •