Congestie nazala-Otita repetata

25-05-2011
esprit
Nu este medic/terapeut
esprit
Copilul meu a facut prima otita la urechea stanga la o luna jumatate. I-am administrat Augmentin Bis ( 1 ml la 12 ore) timp de 7 zile si Colargol o picatura de 2/zi 5 zile. Timp de 4 luni a avut mereu nasul infundat desi ii pulverizam Sterimar de mai multe ori pe zi si foloseam ulterior batista bebelusului. Mentionez ca lasam cam 3-5 minute de la pulverizare apoi aspiram. Mai curand scoteam Sterimarul decat secretiile nazale care lipseau cateodata cu desavarsire. Copilul intampina dificultati la alaptare, in pozitie culcat fornaia, se oprea si inspira profund ca sa poata suge in continuare. Acum La 6 luni mi-a fost diagnosticat cu otita medie seroasa acuta(bilateral). Am urmat trat cu Cedax 36mg/ml 2ml la 24 ore timp de 7 zile si Colargol dupa trat 5 zile 2 pic/zi apoi o picatura de Vitamina A timp de 10 zile seara doar. Inainte cu 10 zile de stabilirea diag de otita a fost diag cu Rinofaringita acuta avand secretii nazale foarte apoase, tratament cu Rhynatiol 2mlx3/zi. Dupa Rhynatiol mucii s-au solidificat si iar a inceput fornaiala si respiratia greoaie in pozitie culcata. De la ORL mi-a spus ca face otita de la muci.
As vrea sa stiu cum se administreaza corect Sterimarul si de cate ori pe zi? Pentru ca momentan iar are nasul congestionat
Totusi 2 otite in mai putin de 2 luni..care ar fi cauza lor? Se poate face otita si de la alimentele care-i intra din gat in nas ? poate fi vorba de vreo alergie care sa-i cauzeze otita ?
Exista vreun tratament pentru combaterea uscaciunii nazale? Cu toate ca are imunitatea foarte scazuta in urma analizelor si ni s-a recomandat evitarea pers bolnave si sa fie ferit de frig, umezeala. Exudatul faringian Cultura Streptococ beta-hemolitic, Cultura Arcanobacterium haemolyticum Negativ, Exudat nazal Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes Negativ
Pana la o luna n-am avut probleme cu secretiile nazale, uneori stranuta, insa am pus pe seama faptului ca se curata si e normal si nici nu era fornait, insa de la nastere tine mereu gurita deschisa si de vreo 2 luni stranuta sanatos de foarte multe ori pe zi atat afara cat si in casa.
Va rog sa ma indrumati domnule doctor ca sunt disperata cu otita. MULTUMESC ANTICIPAT !
3 comentarii
0
25-05-2011, ora 13:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. la 6 luni copilul ar trebui sa manance numai lapte si putine alimente.
la ce alimente va referiti ca pot sa ajunga in urechi? are regurgitari dupa masa?
2 Sterimar.. nu e alceva decat apa cu sare.. cat credeti ca poate sa reziste o mucoasa nazala la apa cu sare???
va recomand insistent sa nu mai folositi. Spalaturile nazale sa fac cu ceai de musetel caldut
3, da otitele seroase se fac de la nas infundat si secretii care se scurg spre rinofaringe
copiul trebuie alimentat numai pe sezute..si sa doarma pe o perna mai inalta.. cu capul mai sus casecretiile sa nu ajunga indreptul urechilor
nasul se aspira inainte de masa si inainte de somn
4 Aerius sirop seara inainte de culcare obligatoriu pe termen lung pana la vindecarea otitei
0
28-05-2011, ora 14:14
floriba
Nu este medic/terapeut
floriba
buna ziua, d-le doctor! Copilul meu are 2 ani si de aproape o luna de zile are nasul infundat. Totul a inceput de la o simpla raceala pe care am tratat-o cu panadol sirop de 3 ori pe zi si betabioptal 2 pic de 3 ori pe zi, ser fiziologic, nazomer. Dupa terminarea tratamentului (3 zile tratament cu panadol si 5 zile cu betabioptal), copilul avea tot nasul infundat (specific faptul ca pe toata durata tratamentului cu betabioptal nasul se desfundase si totul parea in regula), iar dupa cateva zile mi-a facut febra si a vomat. Medicul de familie mi-a recomandat in continuare inca trei zile panadol sirop alternat la 4 ore cu nurofen sirop si betabioptal inca 5 zile, ser fiziologic, si supozitoare de novocalmin (o jumatate de supozitor). Insa cand am crezut ca s-a vindecat si dupa ce am incheiat cele 5 zile de betabioptal picaturi in nas, copilul mi-a facut din nou febra si nasul i s-a infundat din nou si a devenit plin de mucozitati(asta se intampla la o sapt dupa prima febra). Am reluat tratamentul dat de medicul de familie, gandidu-ma ca poate este doar o viroza. Dupa 2 zile de febra care scadea doar la supozitorul novocalmin si dupa ce am mers la medicul de familie care ne-a spus ca nu are nimic si ne-a dat un sirop ce se numeste Imunorezistan, am decis cu sotul meu sa mergem la urgenta. Aici a fost diagnosticat cu un inceput de otita, ni s-a recomandat de medicul specialist un tratament care a constat in Augmentin ES 5 ml la 12 ore, LIV 52 o lingurita la 12 ore, Biotics pliculete, 1 plic la 12 ore, Nurofen 6 ml la 8 ore si betabioptal 3 pic de 3 ori pe zi. Dupa 7 zile de tratament copilul meu parea in regula nu mai facea febra, nu mai avea nas infundat, nici mucozitati, am mers la acelasi medic specialist Orlist si ne-a spus ca totul este in regula, nu mai are otita sa nu ii mai administram nimic.(tratament terminat marti, 24.05.2011) Cand totul credeam ca e in regula, a doua zi spre seara (adica miercuri seara) au aparut din nou mucozitatile in nas si are nasul infundat. Ce sa fac? I-am administrat ser fiziologic, nazomer miercuri si joi, apoi de vineri am inceput si cu Olynth 1 pulverizare in fiecare nara de 3 ori pe zi. Se desfunda pe moment si apoi o luam de la capat. Mentionez faptul ca mucisorii ii aspiram cu batistuta sugarului si sunt uneori verzui, alteori albi. M-am gandit sa mergem si la o salina aici in oras, poate ii va face bine. Ce credeti? Va rog sa ma ajutati ca suntem disperati nu stim ce sa mai facem. Va mutumesc anticipat.
0
29-05-2011, ora 18:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca toate probleme sunt din cauza Betabioptalului
contine BETHAMETASONUM ( diprofos)
este un preparat hormonal.. care reduce mult imunitatea locala a mucoasei...
Toata lumea indica..fiindca vrea un rezultat rapid a vindecarii, se forteaza mucoasa.. se opreste infamatia.. dar la intreruperea lui.. se reau simptomele.
UN proces inflamator pe mucoasa odata instalat.. trebuie sa dureze 7 zile pana la ameliorarea simptomelor si inca 2-3 saptamani pana la vindecarea completa.
Organismul trebui eajutat.. prin antiinflamatoare, inhalatii sau aerosoli local, spalaturi nazale..s.a dar nu trebuie fortata vindecare ain 3 zile...este contra naturii
da salina este bine.. si un aparat de aerosoli acasa este si mai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă tehnică pentru tratarea infecţiilor urechii medii
  •