Constipație cronica de la medicamente - Sunt disperată!

15-11-2022
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Bună seara! M-am externat din spital vinerea asta care a trecut.
În urma externarii, am primit tratamentul următor:

Injectie Xeplion 150 mg;
Neurotrop(Carbamazepina): 1-0-1 ;
Solian 200 mg:1-1-0 ;
Famotidina: 1-0-1.

În urma acestei scheme de tratament, am ajuns constipata complet :((. M-am îndopat cu câte laxative am știut, cu pastile Forte, supozitoare de Dulcolax și de alea cu glicerina, am mâncat mere, pere, m-am plimbat și nimic! Am băut câtă apa am știut. Nimic!
Efectiv mi-e blocat tot intestinul. Nu am tranzit, nu mi se mișca intestinul.

Știu ca mi-a spus doamna Clara cândva sa-mi fac clisma, sa cer un aparat de făcut clisma de la farmacie.
Alta soluție chiar nu există? Clisma doare rău?

Credeți-ma ca sunt disperată. Maine fac 10 zile de când nu am mai fost la toaletă. Va rog sa ma ajutați cu un sfat! :'((
11 comentarii
1
15-11-2022, ora 21:34
360
Nu este medic/terapeut
360
daca laxativele nu te-au ajutat, e neaparat nevoie sa mergi la dr de fam. el iti poate prescrie medicamente care sa te usureze (exista medicamente speciale pt asta). daca nu ai dr de familie in zona, sau nu poti apela la dr de fam, atunci cred ca poti incerca la urgente, dar nu sunt sigur... din cate stiu clisma nu doare. trebuie neaparat rezolvat problema cat de repede poti, pt ca 10 zile e muuult

dupa ce faci clisma (sau rezolvi problema), consuma zilnic seminte de in (vreo 2 linguri macinate. la inceput o lingura) si ~3 mere. probabil ar fi bine sa eviti lactatele, pt ca sunt proconstipante... cel putin o perioada, pana se obisnuieste corpul cu medicamentele. poti sa consumi cel mult 100g carne pe zi (carnea rosie si organele le eviti pt ca sunt foarte constipante)

eventualo si intrebi pe dr de fam ce poti face sa previi constipatia, stiind situatia medicamentelor pe care le iei. poate ea stie ce noi nu stim

pana ajungi la dr de familie, vezi daca te ajuta senna de 500mg de la parapharm. luat seara, inainte de culcare

poti incerca si crusin (care e mai slab). pe cutia de ceai de crusin, recomanda sa se ia ceaiul de crusin dimineata pe stomacul gol, si seara inainte de culcare
1
16-11-2022, ora 01:23
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Nu doare clisma dar nu trebuie să îți faci neapărat. Poți încerca irigatoarele. E o diferența între ele și clismă. Uită-te puțin la poze, scrie pe Google "Pilulka irigatoare nr" (sunt pe numere, în funcție de câţi ml au). Poți să-ţi iei nr cu cei mai mulți ml dacă așa consideri. Sunt de obicei albastre cu alb. Poți să ceri și de la farmacie.
1
16-11-2022, ora 03:47
Anonim077
Nu este medic/terapeut
Anonim077
Clisma nu doare, iar daca nu poți să îți faci singură acasă, mergi la spital, te ajuta ei și scapi.Eu mi-am făcut acasă și a fost ok.Mai sunt și mini clisme de cumpărat de la farmacie cu soluție și alea sunt bune.
1
16-11-2022, ora 07:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Zacusca vesela

Daca nu ai iesit de 10 zile cu nimic nu poti sa iti faci clisma zilnic ca sa iesi. Trebuie schimbat tratamentul azi. Nu mai sta asa ca poti face ocluzie intestinala. Sunt niste dureri infioratoare.
Eu am trecut prin asa ceva de doua ori si am schimbat pe loc tratamentul. Era sa mor.
1
16-11-2022, ora 10:12
Anonim077
Nu este medic/terapeut
Anonim077
Și eu cred că ar trebui sa schimbi tratamentul. Sau cel puțin să nu iei atâtea pastile.Sanatate!
1
16-11-2022, ora 11:59
360
Nu este medic/terapeut
360
eu zic sa nu schimbi tratamentul, decat daca fibrele nu te ajuta. dupa ce faci o clisma, vezi cum e cand consumi fibre. daca te constipi din nou, desi consumi fibre atunci da, schimbarea tratamentului e probabil indicata. foarte important sa consumi 2 L apa pe zi cand cresti fibrele, pt ca fibrele au nevoie de apa ca sa creasca in volum. recomandat e sa consumi 40g fibre pe zi.

cred ca toata lumea ce ia astfel de medicamente are probleme de tranzit.
sa schimbi tratamentul fara ca macar sa vezi daca exista solutii ocolitoare, e nonsens

si cuta sa faci miscare... macar mers pe jos... pt ca si asta e important
1
16-11-2022, ora 18:48
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Va mulțumesc tuturor de sfaturi! Am fost aseară la toaletă, până la urmă, și m-am golit, într-un final. O sa ascult sfaturile lui xtreme, în prima instanță, apoi voi încerca cu clisme sau irigari odată pe săptămână (nu în fiecare zi) dacă nu funcționează sfaturile lui extreme.
Știu ca am fost la un medic gastroenterolog acum 4 ani și mi-a prescris Ibutin de doua ori pe zi(pentru motilitatea intestinelor) și Forlax. Am luat o perioada și am fost bine. De aproximativ trei ani, iau niște pastile laxative forte pe baza de ceai verde, importate de la maghiari sau chinezi, habar nu am, mi-a spus de ele o doamna care ia olanzapina pentru schizofrenie și e și ea constipata la fel ca mine. Sunt foarte bune, chiar își fac efectul, doar ca de data asta nu am avut tranzit, deși efectul laxativ chiar s-a produs foarte bine. Aseară am fost la plimbare o oră, am mâncat mere și pere și am stat în apă fierbinte. Așa am reușit sa merg până la urmă.

Legat de tratament, sunt mulțumită de el, atâta doar ca dorm foarte mult, de la 9 seara până la dimineața la 7-8, apoi din nou la prânz trei ore. Îmi imaginez și eu ca dormitul asta mult mi-a agravat considerabil constipația.

Îmi pare rău, dar momentan nu am cum sa schimb tratamentul, abia ce m-am externat din Cluj cu el. Eu eram constipata și după injecția cu Xeplion, chiar foarte constipata. Alt antipsihotic de baza, în afară de Xeplion, nu am cum sa iau. Știu că alta alternativa ar fi Abilify, dar pentru mine e prea slab.
Motivul pentru care mi-au adăugat și alte pastile, pe lângă Xeplion, a fost tocmai faptul ca injecția aceasta devenise prea slaba pentru mine. Trebuie sa caut alte soluții pentru constipație, deoarece, ca tratamente psihiatrice, nu am prea multe opțiuni.

Va mulțumesc încă o dată pentru sfaturi! Sănătate și vouă!
1
06-12-2022, ora 04:45
riadna
Nu este medic/terapeut
riadna
Buna,
Pt constipatie iti recomand (din experienta) ca la micul dejun sa mananci in fiecare dimineata un bol cu cereale amestecate cu o lingura de miere si iaurt natural.Dupa citeva zile vei vedea diferenta
1
06-12-2022, ora 14:02
360
Nu este medic/terapeut
360
@riadna... stii vreo reteta de iaurt natural ? (prin natural banuiesc ca te referi la cel facut de casa)
1
06-12-2022, ora 18:46
riadna
Nu este medic/terapeut
riadna
Noi folosim iaurt din comert la galetusa de 900gr (Boni, Napolact etc )cu grasime de max 2, 5 % si Musli cereale integrale cu fructe.Intr-un bol (cam cit pt o supa) punem cca. 3-4 linguri cereale, 3-4 linguri iaurt si o lingura de miere.Asta-i masa de dimineata.
Cind a inceput tratamentul cu Invega am vazut ca are ca efect secundar constipatia si am si citit aici pe forum ce probleme sunt asa ca am gasit aceasta solutie. Zi de zi fica mea maninca aceasta combinatie si nu a avut nici o problema.
1
06-12-2022, ora 21:32
360
Nu este medic/terapeut
360
am gasit eu reteta iaurt cu lapte din comert pe youtube. are titlul asta
REȚETĂ DE IAURT NATURAL FĂCUT ACASĂ CU LAPTE DIN COMERȚ
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Termeni ca depresia și schizofrenia ar putea deveni învechiți
  • Genele pot indica persoanele care răspund la tratamentul cu litiu
  • Xanax - medicamentul care pune viața tinerilor în pericol
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • Auto-medicația cu medicamente psihotrope - efectele negative ale consumului necontrolat
  •