Construirea unui caracter puternic

20-02-2013
Mihai999
Nu este medic/terapeut
Mihai999
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi despre cum pot sa imi construiesc un caracter puternic. Am nevoie de un caracter puternic deoarece sa simt slabit psihic si vreau sa fiu mai puternic in fata problemelor de care ma lovesc.
4 comentarii
0
20-02-2013, ora 19:08
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Draga Mihai, un caracter puternic inseamna sa te respecti pe tine si pe cei din jur. Creste-ti stima de sine, mergi la sala, poarta pantaloni mulati :))). Fii increzator in fortele proprii, incearca sa fii cat mai bun in ceea ce faci si nu lua in seama toate prostioarele cotidiene care sunt o sursa de stress fizic si psihic. Acorda timp propriei persoane, acorda importanta lucrurilor care-ti fac placere, petrece timp cu oameni valorosi de la care ai ce sa inveti, ajuta-ti semenii care au nevoie de tine si relaxeaza-te la fiecare sfarsit de saptamana impreuna cu familia sau persoana iubita la un gratar si un pahar de vorba. Fii un om drept, intelept si incearca sa vezi mereu partea buna a lucrurilor mai putin bune care ti se intampla.
0
21-02-2013, ora 23:22
Mihai999
Nu este medic/terapeut
Mihai999
Multumesc.
Cum pot sa ma apar daca cineva incearca sa ma intimideze sau daca cineva ma jigneste ? Cum pot sa rezist in fata intimidarii si jignirilor ?
0
24-02-2013, ora 19:29
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Pai...cea mai buna aparare e sa ignori! De obicei, cel care te jigneste asteapta sa-i raspunzi in acelasi mod, pentru ca lucrurile sa degenereze in ceva urat. Daca il ignori, vei evita complicatiile. Vezi-ti linistit de viata ta, unii oameni se ocupa pur si simplu cu chestii de genu' din invidie, rautate sau proasta-crestere. Nu le da satisfactie si nu te cobora la nivelul lor, raspunzandu-le in acelasi mod. Tu esti mai bun de-atat. In orice loc unde vei merge vei intalni astfel de oameni, lipsiti de substanta/esenta. Daca iti sunt colegi, saluta-i cu respect si zambeste-le atunci cand incearca sa te intimideze. Arata ca esti un om valoros si educat, comportamentul lor fata de tine nu face decat sa le arate adevarata fata. Prin ceea ce fac si spun, se dezonoreaza singuri. Prin comportamentul lor isi arata nivelul.
0
19-03-2013, ora 19:57
Mihai999
Nu este medic/terapeut
Mihai999
Am gasit pe internet termenul de detasare emotionala. Imi poate explica cineva ce inseamna ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: