Contuzie genunchi la copil de un an

08-11-2011
ema_k
Nu este medic/terapeut
ema_k
Buna ziua! Am un baietel de un an si o luna. Merge tinut de o manuta si de-a busilea. Jucandu-se in picioruse la un sertar, s-a dezechilibrat si a cazut in genunchi pe parchet. Pe moment a fost bine, a dormit dupa amiaza si apoi am observat ca nu mai poate merge de-a buselea. La spital i-au facut o radiografie si d-ra mi-a zis ca nu se vede nimic suspect, asa ca l-a pus sa mearga putin de mana si nu calca bine pe piciorul stang. Preventiv a decis sa-i punem piciorul in ghips pentru o saptamana, cu diagnosticul de contuzie. Chiar era necesar ca piciorusul sa fie imbracat in ghips? Nu exista metode alternative(creme, gimnastica, alte suporturi mai usoare de 'tinut', ca si greutate), din moment ce nu s-a vazut nimic pe radiografie si este un tratament preventiv?
Multumesc.
1 comentarii
0
08-11-2011, ora 22:58
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
scrieti..."Atat ghipsul cat si radiografia sunt masuri exagerate, pt. o astfel de cazatura, cred eu."
...si eu CRED si CHIAR SUSTIN...acest fapt pt. ca,
am avut pe cineva dintre rude..a procedat exact ca-n acest caz..si respectivul are si acum..la aprox.25 ani..un picior mai scurt..

Cititi pe forum..s-au scris multe despre aceste cazuri si
multi medici au fost de principiu ca,
NU se pune ghips..la o varsta asa frageda.

Sa va traiasca-sanatos.

Doamne ajuta!
Adaugă un comentariu / răspuns