Fractură cominutiva calcaneu
Buna seara!Am fost diagnosticata cu fractura cominutiva calcaneu pe 6 aprilie urmand sa ma operez pe 17 aprilie.Am citit pe forum tot felul de situatii si cazuri.Din ce am citit am inteles ca operatia este obligatorie si nu exista loc de interpretat datorita complicatiilor ce pot surveni fara aceasta interventie chirurgicala.Intrebarea mea este cat de dificila este aceasta operatie pe o scara de la 1 la 10? (Intreb doar ptr confortul meu pshic)Si daca exista risc de infectie dupa operatie (adica organismul sa nu acepte corpurile straine /șuruburile desi am mai trecut printr o interventie chirurgicala acum cativa ani, dar la incheietura mainii unde mi -a fost pusa o placuta de titan cu 7 suruburi, interventie ce a decurs extrem de bine)
1 comentarii
Buna ziua
Va raspund punctual:
- dificultate 9-10 pe o scala de la 1 la 10;
- da, sunt multe complicatii post-operatorii. Din acest motiv, trebuie sa cautati un chirurg cu mare experienta in fracturile articulare ale calcaneului.
- materialul de osteosinteza utilizat la ora actuala este extrem de performant (nu am mai auzit de foarte mult timp de vreun caz de intoleranta la materialul metalic modern).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Va raspund punctual:
- dificultate 9-10 pe o scala de la 1 la 10;
- da, sunt multe complicatii post-operatorii. Din acest motiv, trebuie sa cautati un chirurg cu mare experienta in fracturile articulare ale calcaneului.
- materialul de osteosinteza utilizat la ora actuala este extrem de performant (nu am mai auzit de foarte mult timp de vreun caz de intoleranta la materialul metalic modern).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 76Fractura de calcaneu
- 5plaga infectata dupa fractura de calcaneu cu dislocare
- 76fractura de calcaneu + dureri accentuate
- 3Fractura calcaneu
- 3Recuperare fractura de calcaneu
- 19Fractura de pilon, peroneu, calcaneu!
- 9Tatal meu a suferit fractura de calcaneu
- 8Fractura fara deplasare calcaneu... dupa 2 saptamani tot nu puteam sa calc
- 3Fractura de Calcaneu cu probleme
- 10Fractura bilaterală de calcaneu
- 5Fractura calcaneu
- 2Recuperare postfractura calcaneu cu grefă tibiala
- 4Fractură de calcaneu cu înfundare talamica
- 2Fractură de calcaneu
- 2Recuperare fractura de calcaneu
- 3Fractură calcaneu - incizia încă nu se închide total la 2 luni de la operație!
- 3Recuperare factura de calcaneu
Mai multe informații despre: fractura de calcaneu fractura calcaneului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: