Leziuni menisc grad 2, netratate | Forumul Medical ROmedic

Leziuni menisc grad 2, netratate

22-10-2025
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, ma numesc Daniela, am 35 ani, 1.6m si 54kg.
Mereu am avut aceeasi greutate, am gastrita cronica, sinuzita cronica, cred ca am un proces inflamator generalizat. Analizele crp, vsh, si celelalte ce nu le tin minte, legat de inflamatie au iesit bune.
Am doar aslo pozitiv si fosfataza alcalina putin sub nivel.

In februarie 2025 am avut dureri de solduri si genunchi, 2 saptamani, au trecut, au reaparut in luna mai, dureri foarte mari de toate articulatiile din corp, mari si mici, redoare, fara inflamatii, tumefactii.
La genunchi aveam o slabiciune mare, simteam ca ma imprastii acusi, aveam si durere, spasme musculare gamba, coapsa, urate, crampe, diferite senzatii, arsuri, mancarimi, la nivelul genunchilor, mergea durerea si spre femur si tibie.

Dupa multe analize de sange, inclusiv pt poliartrita reunatoida si endocrinologice pt boli autoimune, toate au iesit bune!
La rmn genunchi mi-au gasit fisuri pe menisc grad 2, fina plica mediala sinoviala(doar la stangul) si fisuri rupte pe ligamentul anterior incrucisat, elongat dar continuitate pastrata.
La solduri am coxartroza grad 1 dar durerile sunt zilnice, nu pot merge pe bicicleta decat cu durrri uneori mari. Mai am si un chist sclerotic pe capul femural drept, 5mm.

Abia dupa 5 luni am aflat ce am la genunchi, am continuat munca, miscari repetitive, am stat o iarna in frig cumplit, mereu am crezut si inca cred ca acel frig m-a afectat tare.
Eram aproape de degerare, nereu am fost foarte friguroasa, mai ales la extremitati.

Nu am tinut nici un tratament pt genunchi ot ca nici nu am stiut ce am.
M am lasat de munca din cauza durerilor, a oboselii, extenuarii.
Legat de toate articulatiile, durerile se muta dar la genunchi si solduri, spate, raman cam constante.

Mai am la spate, coloana lombara, l5 l6, inelele fara acel spatiu intre ele. Diagnoatic ceva in genul lombo..artroza.

Ce sfaturi imi dati? Dnul ortoped ar vrea s ama opereze, dar eu as incerca cu fizio si kineto terapia prima data.
Am inceput sa fac acasa pt ca nu sunt asigurata acum si oricum nu mi -ar permite programul (daca as lucra)si finantele sa fac decat acasa.
Ar ajuta fizioterapia? Merita sa incerc sa fac? Ce perioada ar trebui sa fac?
Am fost si cu artofie musculara cred, am coapsele si gambele foarte slabite, am stat la pat dupa orele de munca, timp de 5 luni, din cauza extenuarii cauzate de durerile mari ce le aveam.
Acum durerile s-au diminuat dar stau acasa, nu muncesc, nu ridic, nu stau in picioare 8h, dorm bine, ma hranesc bine.
Fac exercitii acasa de 1 saptamana si ma simt mai bine muscular mai ales, durerile s au diminuat dar la fel poate fi un episod de pauza de la intensotatea aceea a durerilor.
Va rog sa i.i dati un sfat.

Analizele ca, mg, fe, au iesit si ele bune, ptoteina c reactiva.
Multumesc!
1 comentarii
0
22-10-2025, ora 17:24
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Am uitat s amentionez ca am avut acum un an nivelul de vitD 19 iar acum il am 39.
Analiza dexa inca nu am facut o. Ma banuiesc si de osteoporoza.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul cu celule din măduva osoasă grăbeÈ™te vindecarea leziunilor de genunchi - ligament È™i menisc
  •