Copil 5 ani jum "atractie nefireasca" fata de mama? | Forumul Medical ROmedic

Copil 5 ani jum "atractie nefireasca" fata de mama?

08-01-2022
Gabriela
Nu este medic/terapeut
Gabriela
Buna,
Am un băiețel de 5 ani jumate, de la o vreme, uneori se excita in preajma mea. Concret, vine la mine, ma ia in brate, ma mangaie, ma pupa si observ cum se excita.
Cum gestionez? E normal? Nu stiu ce sa ii zic, cum sa ii zic si daca sa ii atrag atenția. El este un băiețel foarte inteligent si deschis.
Mulțumesc
3 comentarii
0
09-01-2022, ora 13:40
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Intr-o anumita masura aceste reactii sunt firesti. Este important sa intelegeti ca baietelul dumneavoastra se dezvolta, este normal sa aiba astfel de reactii, dar trebuie sa fiti atenta si la stimulii pe care, fara sa vreti, ii aduceti sau ii lasati in relatie: mangaieri, pupaturi, atingeri, imagini la care copilul este expus (in familie, in mass media), substante la care copilul este expus (prea multe sucuri/dulce, ciocolata, vitamine, ceai verde sau negru, cola) etc.
Atentie si la felul in care spalati copilul, igiena intima, caci este exact zona pe care, fara sa va dati seama o puteti stimula, si astfel copilul asociaza mama cu excitatia.
Atentie si la felul in care va expuneti corpul in fata copilului, sau alta nuditate la care copilul este expus (alte femei din familie, la TV, in joculete video, etc.
Nu uitati ca o forma sanatoasa de a descarca excitatia este miscarea/sportul
0
09-01-2022, ora 14:18
Gabriela
Nu este medic/terapeut
Gabriela
Mulțumesc frumos pt raspuns. De ceva timp se spala singur, tocmai fiindcă am considerat ca este baiat mare deja, si cumva anticipam situatia asta.
M-am gândit ca poate e doar o perioada de-a lui, de cunoastere de sine si curiozitate. Cu atat mai mult, ca eu sunt de sex opus si probabil sporeste curiozitatea. Mereu ma urmărește, spioneaza cu privirea cand vede ca merg la baie, iar cand usa e inchisa cauta tot felul de motive sa intre.
Este controlat in permanenta la ce se uita pe tableta/ tv, iar intre mine si sot nu a vazut decat gesturi inocente de iubire si afectiune, nimic vulgar sau care sa depaseasca limite. Ba din contra, momentele de tandrete sunt de cele mai multe ori in 3.
Alimentația nu este exagerata in privinta dulciurilor, sucurilor. Eu am fost exagerata cu el, tot timpul am vrut sa manance cat mai sanatos posibil.
S-a intamplat de 3 ori sa observ aceasta excitatie in preajma mea, insa daca continua situatia asta, ce ar trebui sa fac sau sa ii zic? Ori sa ma fac ca nu vad? Nici nu as vrea sa ii creez vreo repulsie. Credeti ca ar fi cazul sa consult in psiholog impreuna cu baiatul? Multumesc
0
09-01-2022, ora 14:20
Gabriela
Nu este medic/terapeut
Gabriela
Chiar nu stiu cum sa gestionez astfel incat sa fie cat mai bine posibil pentru el.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: