Copilărie zbuciumata, adult depresiv

17-10-2020
C.const
Nu este medic/terapeut
C.const
Buna ziua!
Am ales sa scriu aici pentru ca ma aflu intr-o perioada foarte proasta și simt ca nu mai găsesc scăpare.
Am 25 de ani și datorită unei copilării intr-o familie unde scandalurile și bătăile erau la ordine zilei am ajuns astăzi sa fiu un adult care nu se poate integra in Societate. Un adult anxios și depresiv.
Problema mea cea mare este ca nu pot avea o relație, nu pot avea parte de sex, sunt foarte timid, nu știu cum sa ma comport cu o fata și după o grămada de încercări am ajuns sa-mi fie frica de relație. Precizez ca am suferit după fiecare fata cu care am avut tendința sa formez un cuplu. Suferințele mele sunt antrenate și de gelozii excesive și de frustrări ca nu am reușit sa ma culc cu niciuna dintre ele.
Sufăr de anxietate de performanța, overthinking, depresie.
Am realizat după multă vreme ca toate astea mi se trag de la lipsa paternă din viața mea.
Părinții mei s-au despărțit când eu aveam 8 ani și de atunci eu nu am mai avut niciun model masculin in viața mea pentru ca am rămas cu mama care de altfel a plecat 8 ani mai târziu și ea in Italia, eu crescând mai mult singur și trist.
Sunt efectiv la capătul puterilor, m-am saturat pana peste cap sa fiu frustrat și sa ma lase toate fetele cu care interacționez cu buza umflata. Nu am avut in viața mea, relație stabilă deși in momentul de fata am ajuns sa-mi doresc mai mult decât orice aceste lucru.
Pe plan sentimental am avut numai eșecuri și suferințe.

Va rog din suflet sa ma îndrumați cumva. Nu știu ce sa mai fac.

Ps: am fost la o grămada de psihologi, Terapii peste Terapii... însă sunt la fel.

Am un gol in suflet pe care nu-l pot umple cu nimic.
1 comentarii
1
17-10-2020, ora 10:11
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Imi pare rau pentru ce simti. Sunt descrise probleme vechi, dat si mai recente. Trecutul ne influenteaza viata, insa nu trăim doar o dimensiune temporala, ci 3: trecut, prezent si viitor. Ai spus ca ai facut "terapii peste terapii" si ca ai mers la mai multi psihologi. Mai sunt oameni care au facut asta si totusi au ajuns sa gaseasca un psihoterapeut cu care sa rezoneze. Poate e nevoie si de tratament psihiatric sa poti functiona eficient. Nu stiu daca ai tras concluziile realiste, nu putem sti aici sursa suferintei tale indelungate. Un psiholog clinician, care e si psihoterapeut, te-ar putea ajuta sa intelegi care e de fapt sursa acestor probleme si sa le rezolvi adecvat. Uneori, depresia, sau alte tulburari psihice, sunt pe fond organic aparute, deci fara pastile, nicio sansa de rezultat. De ce sa te chinui singur, cand sunt solutii?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul