creatina si sala

24-06-2009
andreyinho
Nu este medic/terapeut
andreyinho
salut am 17 ani si sunt slab ma duc la sala si iau creatina creatine ph x de la BioTech USA insa am vbit cu mai multi prieteni si imi spun ca nu e asa de buna astept o parerea de a voastra Multumesc
23 comentarii
0
10-07-2009, ora 18:52
Arc.Norm.
Nu este medic/terapeut
Arc.Norm.
Daca ai 17 ani nu ai nevoie de Creatina.Antreneazate calumea ! inainte de antrenament cu 30 minute daca esti sanatos bea o cafea iar dupa Dextroza(glucoza) cam 35-70g pentru refacerea energiei.Eu iau creatina de mult timp dar am 41 ani si multi ani de sport si documentare in spate.Daca nu te poti abtine si nu ai probleme cu rinichii ia creatina dar nu cu perioada de incarcare(este inutila) obtii aceleasi rezultate si fara incarcare.Nu lua mai mult de 5 grame pe zi si sa fie simpla fara mofturi adica creatina monohidrat.Ia 3g cu 30g dextroza inainte cu 30 minute de antrenament(renunti la cafea)si dupa antrenament 2g cu 35-70g in functie de greutate si inaltime.Dextroza prin raspunsul insulinic pe care il da va ajuta creatina sa ajunga in muschi.Daca mananci multa carne creatina o ai deja in corp iar surplusul de creatina se tansforma in creatinina si o elimini prin urina, deci bani aruncati.Am facut culturism de performanta pe vremea lui Ceausescu si pe atunci nu existau atatea sublimente nutritive adica deloc, aveam varsta ta si mancam 2 table de glucoza, una inainte de sala alta dupa si aveam 45 cm in brat, deci se poate si fara.Doar tu si munca ta la sala te vor ajuta!!!!!!!!Obligatoriu trebuie sa ai 5-7 mese pe zi cea ce nu inseamna ca trebuie sa mananci mult sa rupi frigiderul.Fructe, legume cat mai multe.Nu astepta rezultate peste noapte.In culturism trebuie rabdare, determinare, consecventa, Daca le ai nu ai nevoie de suplimente!Spor la treaba si baga mare!Grija sa nu te supraantrenezi!Nu lucra acelasi muschi fara o pauza de 48 ore intre antrenamente.Daca te lovesti de alte probleme posteaza aici si am sa te ajut moca!
0
29-07-2009, ora 14:14
DK
Nu este medic/terapeut
DK
SALL AM 15 ANI SI AS VREA SA MA APUC SA IAU CREATINA SI PROTEINE.CE SFAT IMI PUTETI DA?? RASP PLS
0
29-07-2009, ora 17:54
Arc.Norm.
Nu este medic/terapeut
Arc.Norm.
La 15 ani nu ai nevoie de suplimente nutritive!Nu suplimentele te ajuta sa faci muschi!Intre 14 si 25 de ani hormonii de crestere sunt in faza lor de glorie!Fa sala si antrenamente inteligente, mareste greutatile lunar.Daca tot ai cazut in capcana prarfurilor miracol, atunci ia carbogidrati dupa antrenament.CREATINA poti sa o uiti.NU PICA IN CAPCANELE FORUMISTILOR.Ai 15 ani.IN AFARA DE ANTRENAMENTMANCARE SI SOMN NU AI NEVOIE DE NIMIC.Mai bine mananci o ciocolata cu alune dupa antrenament.NU TE SUPRAANTRENA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mai repede cresc muschi daca nu te antrenezi foarte mult decat daca te antrenezi zilnic si nu depasi 1ora si 15 minute pe antrenament!Succes!
0
07-08-2009, ora 22:06
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
CREATINA este toxica pt rinichi!
Urmati indeaproape sfaturile dnului Florinilie...toate cele bune!


P.S. Sa nu apelati la steroizi anabolizanti pt ca va vor stopa cresterea si veti ramane pitici precum cei din desenele clasice Disney! (plus multe alte efecte adverse indezirabile).
0
20-01-2010, ora 19:39
HuMaNo1D
Nu este medic/terapeut
HuMaNo1D
Salut am 17 ani, ma duc la sala de 2 sapt si cateva zile si miam cumparat sa iau pe o perioada de 1 luna creatina.
Vreau sa stiu parerea voastra. sa continui sa iau, sau. ?!
0
20-01-2010, ora 23:43
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sugestie: Humano1d, nu îţi recomand. Sunt suficiente mesele regulate şi echilibrate...decizia îţi aparţine. Toate cele bune!
0
03-04-2010, ora 19:27
Allyann
Nu este medic/terapeut
Allyann
Buna tuturor. Ma numesc Alex si implinesc in luna iulie 17 ani. Ma antrenez la sala de aprox. 6 luni de zile. Nu am apelat la niciun supliment nutritiv. Acum, am decis totusi sa iau pe o perioada de cca. o luna si ceva dextroza monohidrata, creatina (AMS), carbohidrati (energocarb) si proteine din zer (matrix protein). Aceste produse mi-au fost recomandate de colegul meu de antrenament care practica acest sport de vreun an jumate si care a consultat la randul sau un antrenor cu experienta. Aceste produse le-am achizitionat dar inca nu am inceput sa le folosesc. Am incercat sa ma informez cat mai mult. Ce sfaturi mi-ati putea da ? Astept un raspuns. Multumesc anticipat.
0
13-04-2010, ora 21:09
Arc.Norm.
Nu este medic/terapeut
Arc.Norm.
Daca tu crezi ca poti sa cumperi proteine din Romania te inseli amarnic, cat despre dextroza????la ce ti-ar folosi?nu i-ti place ciocolata, iar despre creatina am scris mai sus, pe cutiile de proteina daca scrie 70% proteina gasesti maxim 20% la o analiza de laborator, mai bine aminoacizi dar de la firme cu peste 20 ani vechime, Izolatul de proteina este singurul ok dar este scump si trebuie cumparat de afara, mananca piept de pui si oua si ai si proteina si aminoacizi de calitate iar ca energizant mananca o ciocolata cu alune, nu baga in tine prafuri minune ca nu faci nimic, va veni o zi in care vei fi deacord cu mine.Ce ai vrea sa auzi de la un antrenor?normal ca te indoapa cu prafuri ca doar de acolo ii vin si lui banuti.De fructe ai auzit?dar de legume cat despre creatina o gasesti din belsug in carnea rosie.Nu vezi ca prin sali marea majoritate cara baga prafuri au si burta si aspect de parizer la brate, si apoi vine o vreme cand ficatu incepe sa te restrictioneze, de ce sa astepti momentul asta.Toti zic 2 sau 3 grame de proteina pe kg/corp pe zi, sa zicem ca ai de unde sa o iei, in cazul meu ar fi cam 300 de grame, cum poti sa asimilezi 300 g asta e intrebarea?Nu poti binenteles, asa ca baga:nuca, ou, carne, branza, ciocolata(amaruie daca se poate), fructe, ulei de masline sau de nuca de macadamia(gasesti mai greu dar gasesti pe net), mananca diversificat dormi 8 ore, si nu uita ca felul in care te antrenezi este pe locul 1.
0
14-04-2010, ora 18:04
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

D-rule Allyann, creatina sintetică este TOXICĂ pentru rinichi şi ficat, deci...dar, evident, efectele negative apar pe termen lung (se evidenţiază în mod lent şi sunt inaparente, adică sunt relativ asimptomatice).
Cel mai indicat ar fi să aveţi o alimentaţie cât mai sănătoasă (ţineţi cont de piramida alimentelor), să faceţi sport regulat, să dormiţi între minim 6-7 ore şi maxim 8-9 h şi să aveţi o activitate mentalo-psihică pozitivă (gândire şi sentimente pozitive) :-).


Toate cele bune şi Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
14-04-2010, ora 20:55
Allyann
Nu este medic/terapeut
Allyann
Domnilor Florin Ilie si Mr.Nick va dau cea mai mare dreptate, sincer. Acum daca tot am " cazut in plasa " sa zic asa, simtindu-ma asadar foarte dezamagit de mine insumi... am sa termin luna aceasta sa consum aceste " prafuri ", apoi voi continua, evident, sa practic acest sport care m-a atras pe cale naturala fara tot felul de suplimente nutritive. Sunt de acord 100% ca mesele variate sunt cea mai buna varianta si recunosc asta. Va multumesc mult pentru sfaturi.
0
14-04-2010, ora 21:00
Allyann
Nu este medic/terapeut
Allyann
Drept sa zic... a simtit mereu ca voi gresi in aceasta privinta, nerabdarea de a arata bine intr-un timp scurt m-a depasit.
0
08-05-2010, ora 09:58
Flavius25
Nu este medic/terapeut
Flavius25
Buna!
Am 17 ani
1, 82 m
63 kg
as vrea sa iau niste creatina.ce imi puteti recomanda ?:D
0
09-05-2010, ora 03:18
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Domnule Favius, eu NU vă recomand creatină. Vă rog doar să aveţi o mentalitate pozitivă, să fiţi cât mai echilibrat în toate şi să respectaţi piramida nutriţiei sănătoase. Alimentaţia corectă, cea ortomoleculară, presupune un consum complex de:
- carbohidraţi complecşi (pâine, cereale integrale, rădăcinoase, paste făinoase, etc.);
- legume şi fructe (mâncaţi zilnic legume şi fructe de diferite culori);
- alimente bogate în proteine (carne de peşte, de pui şi de vită, ouă, produse lactate cu conţinut scăzut de grăsimi, etc.);
- grăsimi (de preferat grăsimi vegetale (din nuci, seminţe, cereale integrale, legume, uleiuri vegetale nerafinate sau ulei de peşte purificat de substanţe toxice (în special mercur) - grăsimi polinesaturate (omega 3 şi omega 6) şi grăsimi monosaturate (omega 9));
- dulciuri (îndulciţi-vă hrană cu puţină miere sau puţin zahăr nerafinat. Folosiţi-le cât mai rar, pentru că alimentele dulci furnizează rapid energie şi doar uneori mici cantităţi de minerale sau vitamine).

_
EVITAŢI consumul de CAFEA, TUTUN, ALCOOL (să nu mai vorbesc de DROGURI) şi alte produse nocive pentru organism.
_


Să fiţi binecuvântat! Toate cele bune.
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
30-09-2010, ora 12:28
klaudiuu
Nu este medic/terapeut
klaudiuu
daca tot le spuneti copiilor de o masa sau mai bune si de ciocolota... tot o sa bage prosti in corp pt ca azi citeste aici maine in alta parte. datile un program de antrenament sa l incerce poate o sa se convinga..
0
05-08-2011, ora 01:50
k1do
Nu este medic/terapeut
k1do
Salut...am 16 ani si am 55 kg (am metabolism rapid)..fac sala de aproape 5 luni...pun masa musculara foarte greu..am alimentatia urmataore..(dimineata cereale, lactate, sau mezeluri... la pranz carne, , , seara o salata consistenta + alte gustari intre mese)...ma gandeam sa iau niste proteine...astept niste sfaturi...
0
09-08-2011, ora 19:02
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle K1do, proteinele vi le furnizaţi organismului prin intermediul alimentaţiei pe care o aveţi. Puteţi să vă suplimentaţi alimentaţia cu proteine, dar doar la sfatul unui medic endocrinolog şi/sau nutriţionist, nu altfel, pentru că vă puteţi dezechilibra digestia şi sistemul endocrin.
Consultaţi medicul, faceţi sport cu moderaţie, alimentaţi-vă sănătos şi aveţi răbdare.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
0
16-09-2011, ora 15:34
Stefan Angel
Nu este medic/terapeut
Stefan Angel
Mi-am facut cont pe acest site din dorinta de a ajuta.Am citit din intamplare aceste intrebari, apoi aceste raspunsuri, daca le pot numii asa.O sa fac cateva "back up-uri" la ce s-a scris doar ca in varianta corecta:

1. NU AVETI NEVOIE de un nutritionist pentru a lua proteine, doar necunoscatorii le numesc "prafuri", ele sunt pudre proteice si sunt de 10 ori mai sanatoase decat mezelurile, sau o felie de paine, ca sa nu mai spun de sucuri sau altele.Pudrele proteice nu o sa va mareasca sau te miri ce o sa va creasca, doar suplimenteaza proteinele indispensabile cresterii masei musculare pe care din alimentatie, daca practicati culturismul NU LE PUTETI OBTINE. Pe scurt fara purele proteice nu o sa atingeti numarul de proteina pe kg zilnic niciodata.Asta in caz ca nu mancati 2-3 kg de carne la o masa, care are si grasimi pe langa.

2.Creatina NU AFECTEAZA RINICHII, exista o posibilitate sa le ingreunezi activitatea DACA DEJA AI O BOALA LA RINICHI.(Atunci nu este indicata folosirea creatinei)Un om sanatos niciodata nu o sa aibe probleme de la creatina, luata asa cum scrie pe cutie.

Cei care vreti informatii despre suplimente intrati pe un forum de specialitate, nu intrebati lucrurile acestea pe orice site, nu toata lumea stie, dar isi da cu parerea.
Cum am mai spus vreau doar sa ajut, si o sa va raspund cat de des pot la intrebari, pentru ca din cate am vazut nu a raspuns cineva care practica sportul acesta si cred ca o parere de la cineva trecut prin astea si care inca trece este binevenita.Sper ca nu am suparat pe nimeni prin modul de abordare al subiectului.Astept intrebari.
Toate cele bune!
0
02-02-2012, ora 14:12
nechitabogdan
Nu este medic/terapeut
nechitabogdan
Salut am 17 ani jumate, as vrea sa stiu cum se administreaza creatina monohydrate de la pro nutrition pe cutie scrie 1 data pe zi 5 grame si cu 250ml apa, iar mie un antrenor mi'a spus sa iau de 3 ori pe zi ce sa cred? si as mai vrea sa stiu daca in zilele fara antrenament cum se ia? folosesc si dextroza asa mi'a fost indicat, eu am 68 de kg si 1. 77 inaltime si practic rugby si as vrea sa mai pun ceva pe mine, ma puteti ajuta?
0
05-09-2012, ora 06:39
dan crapu
Nu este medic/terapeut
dan crapu
salutari!!
sum zice si Stefan Angel..mi-am facut si eu cont sa va raspund la intrebarea asta care ii macina pe multi!! CREATINA
Creatina...NU afecteaza in vre-un fel rinichii (doar dak este depasit DZR doza zilnica recomandata) asta se calculeaza in aport cu greutatea
nu am asa de multa experienta in domeniu si nu am asa o mare activitate la"sala" cum se zice dar eu am consumat creatina inca din prima zii de antrenament si a dat rezultate...am 2 luni de sala si deja efectele sunt vizibile.dupa parerea mea creatina este foarte buna dak e administrata cu carbohidrati.sau dextroza..sau sucuri natulae bogarte in zaharuri.dac a nu aveti posibilitatea sa cumparati dextroza puteti sa o inlocuiti cu ciocolata neagra sau amara..
creatina se administreaza dimineata pe stomacul gol si cu ! ora inainte de antrenament...iar in zilele libere ! doza dimineata pe stomacul gol...sper k v-am fost de ajutor macar putin.va astept cu alte intrebari...stima si bafta la toti!!!!!
0
04-01-2013, ora 23:19
Alin Tuhut
Nu este medic/terapeut
Alin Tuhut
Buna, am 19, 1.78 inaltime, 68 kg si merg la sala de forta de aproximativ 3 luni. Am vrut sa iau creatina dar m-am razgandit cand am citit comentarile din acest post. As dorii, daca se poate un plan alimentar, sau macar niste idei in legatura cu nutritia pentru crestere in masa musculara. Daca sunt doritori care vor sa ma ajute le multumesc anticipat!
0
15-03-2013, ora 22:53
Muscle Nerd
Nu este medic/terapeut
Muscle Nerd
Buna ziua,

Am cumpărat creatina -*
si as dori sa îmi sugerati dacă se poate un mod optim de administrare, bazat pe următoarele date:

Sex: M;
Înălţime: 185cm;
Greutate: 90kg;
Vârsta: 21 ani ;
Grupa sangvina: B3;
Perfect sănătos din punct de vedere medical.

Programul meu de antrenament este :
- Luni, Miercuri, Vineri: Gimnastica anaeroba (forţa), durata de 1.30-2 ore pe zi. Lucrez toate grupele musculare, fără excepţie.
- Duminica: antrenament de rugby, cca 2 ore.
Acest ciclu se repeta in fiecare săptămâna.
Am practicat sport de performanţa (rugby) din 1999 pana in 2011, după care am urmat exercitii fizice anaerobe, dar si aerobe fără a utiliza insa vreun supliment.

Va multumesc anticipat.


(*modificat de admin)
0
17-04-2013, ora 12:06
anabolizante
Nu este medic/terapeut
anabolizante
Buna ziua are ceva daca iau creatina cu apa minerala? si nu cu apa simpla? astept raspuns
0
27-04-2013, ora 19:33
mariusik1234567
Nu este medic/terapeut
mariusik1234567
Va rog ajutati-ma fac de cca 8 luni de zile sala si am rezultate doar in partea superioara a corpului de la trunchi in sus nu stiu ce sa fac:| fac asa numitele picioare in fiecare saptamana antrenament diversificat va rog ajutati-ma mult si cu asa numita zisa creatina as vrea s-o iau doar din aceasta cauza "Picioarele" am o mare problema cu acestea am prins doar forta nimik mai mult! Va rog frumos sa-mi dati sfarturii Multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cafeina și/sau creatina: impactul asupra performanțelor cognitive și fizice
  •