Crepitatii oase torace?

30-03-2009
Maria82
Nu este medic/terapeut
Maria82
Buna ziua,

Am 27 ani si de cativa ani buni am probleme cu spatele. La ultimele investigatii am aflat ca am spondiloza cervicala, deshidratarea discurilor.
Problema mea este ca in ultimul timp se tot agraveaza aceste probleme: durerile sunt destul de mari si am tot felul de noi simptome, pe care nu le-am mai avut.
Mai nou, la anumite miscari, atunci cand ma indrept simt niste crepitatii la nivel de stern, coaste, torace? nu pot localiza exact, dar acolo se simte. E ca si cum coastele sau cartilaje freaca ceva. As vrea sa mentionez ca nu simt durere atunci cand simt ca se freaca ceea ce eu presupun ca ar fi cartilajele.
As dori sa aflu daca acest simptom se asociaza cu problemele mele de spate?
Ce as putea sa fac, in afara de exercitii pentru a incetini deteriorarea coloanei vertrebrale?
2 comentarii
0
31-03-2009, ora 19:11
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
E posibil sa fie legat de problemele cu coloana.Fizioterapie ai mai putea face.
0
22-06-2011, ora 18:41
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
exista mese de elongatie, pacientul se intinde pur si simplu pe o masa, vertebrele se pun la loc prin elongarea coloanei, este cea mai buna metoda, restul sunt paleative si nu dau rezultate pentru ca sunt doar pentru dureri.
Exista o romanca care a inventat un sistem de elogatie, cautati pe net, cu informatiile descrise aici de mine.
Eu am facut si exercitii la sol intro statiune, si mi-au prins foarte bine, mai puteti face exercitii in bazin cu un profesor de gimnastica dar care sa aibe cunostinte de anatomie aprofundate, chiar medic daca se poate.
Nu stiu daca ati facut radiografie si de stern pentru ca multe ori si sternul poate avea fisuri sau din cauza demineralizarilor sa sufere transformati.
In cazul in care vi se propune operatie sa nu acceptati, exista metode moderne, am citit ceva despre adaugarea lichidului dintre vertebre sau suflat de aer, ceva care intervine intre vertebre n-am luat toata informatia, cu siguranta o gasiti pe net, va doresc sanatate si sunt sigura ca va vor ajuta.
Proceduri fizioterapie puteti face si in bucuresti nu trebuie sa mergeti neaparat in statiuni, dar atentie astea sunt numai si numai pentru atenuarea durerilor, pentru nimic altceva, pe cand gimnastica si sistemele de elogare va ajuta cu adevarat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.