Crize bulimice!!!

22-01-2018
Ecat01
Nu este medic/terapeut
Ecat01
Bună seara,

Am 24 de ani și de mai bine de un an sunt bulimică. După ani de dietă și de atenție la alimentație pentru a nu mă îngrășa, acum mănânc haotic și mult (atunci când mănânc). Bineînțeles că m-am îngrășat câteva kilograme, că încrederea în sine e aproape inexistenta, la fel și viața socială. Am avut zile și cu câte trei crize bulimice (ingerarea unei mari cantități de mâncare urmată inducerea vomei). Nu știu ce să fac să scap de această boală. A devenit un chin. Uneori mă gândesc că e o pedeapsă pentru că nu am fost mulțumită de greutatea mea când eram mai slabă.
Menționez faptul că la locul de muncă programul este de 12 ore, ture de zi sau de noapte. Am făcut această precizare pentru a ști dacă revenirea la un program normal (în fiecare noapte să dorm măcar 8 ore) mă va ajuta măcar să mai reduc din frecvența crizelor bulimice.
Orice sfat este binevenit.
3 comentarii
0
23-01-2018, ora 00:10
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna seara,

Va sfatuiesc sa incepeti sa faceti psihoterapie pentru a va rezolva conflictele psihologice care au provocat si intretin aceasta tulburare de alimentatie. Trebuie sa intelegeti ca aceasta obsesie de a manca are in spate anumite nevoi emotionale neimplinite, temeri si traume, care dateaza poate inca din primii ani de viata, sau din copilarie. Hipnoterapia este foarte recomandata in tratarea tulburarilor de alimentatie, fiind o forma de terapie blanda, cu rezultate intr-un timp mai scurt si fara efort constient sustinut, schimbarile vizand direct subconstientul. Si ca sa va raspund la intrebare, orice stres suplimentar prezent in viata dvs ( cum ar fi un program solicitant sau obositor )poate accentua tulburarea, asadar, daca asta simtiti ca va afecteaza, va recomand sa incercati o reechilibrare a programului de lucru si un stil de viata cat mai pliat pe satisfacerea nevoilor dvs autentice.

Toate cele bune si succes!
0
23-01-2018, ora 01:47
Ecat01
Nu este medic/terapeut
Ecat01
Vă mulțumesc pentru răspuns. Voi încerca să îmi fac o programare la psiholog. Mi-e dificil să vorbesc cu cineva despre problemele mele, dar trebuie. Am citit efectele pe care bulimia le are asupra organismului și mi-a dat de gândit.
0
23-01-2018, ora 18:13
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,

"Cea mai buna" forma de psihoterapie va fi cea potrivita dumneavoastra. Toate reusesc sau rateaza in egala masura. Daca una nu functioneaza nu inseamna ca este "proasta" ci ca nu va este potrivita. Desigur felul in care relationati cu psihoterapeutul este esential.
Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bulimia la adolescenti
  • Dependența de alimente
  •