crusta la nivelul nasului

05-07-2012
AneMarie1
Nu este medic/terapeut
AneMarie1
Buna ziua, este a doua oara cand din cauza prafului ( asa am dedus eu ) mi se imflameaza nasul si se intinde spre pomete, acea imflamatie este ca un fel de crusta si foarte rosie ( pielea devine dealtfel foarte aspra, nu fina cum este in mod normal si porii se deschid foarte mult ).Precizez ca pielea mea in general este uscata.v-as ruga din suflet daca mi-ati putea da un sfat. Va multumesc anticipat!!!
2 comentarii
0
05-07-2012, ora 20:24
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
Buna ziua!
Trebuie sa va vada un medic ORL, si trebuie efectuate: analiza sectretiilor nazale(poate fi o infectie cu stafilococ auriu sau alti microbi);un exudat faringian, si tratament conform cu antibiograma.De asemenea, trebuie efectuata si o radiografie de sinusuri anterioare ale fetei, pt.ca poate fi si o sinuzita supurata, si infectia poate proveni de acolo.Se poate face si o biopsie locala, fiindca poate fi si altceva mai grav, apoi un CT/RMN.Ca tratament, local, puteti sa va ungeti cu un betisor de urechi cu betadina gel, apoi cu Fluocinolon NX3/zi si antibiotic (Ciprofloxacin 0, 500g-1 tb la 12 ore, dupa masa+ketonal forte 2 tb/zi, dupa mese, biorinil spray -1 pufx2-3/zi in nas, 10 zile(atentie la Tensiunea arteriala).Sanatate,
cu stima, E.L.
0
05-07-2012, ora 20:33
AneMarie1
Nu este medic/terapeut
AneMarie1
va multumesc din suflet
Adaugă un comentariu / răspuns