CT Torace

20-01-2012
helen2012
Nu este medic/terapeut
helen2012
BUNA am o problema a tatalui meu care au inceput cu dureri la nivelul plamanilor si cu o stare generala care se inrautatea cu fiecare zi constand in dureri de spate, burta si greturi fara pofta de mancare slabind in 7 luni 23 de kg iar acum este internat facanduise un RX toracic care indica o tumoare la plamanul drept, azi a fost examinat computer tomograf iar acum stim ca este vorba de un cancer pulmonar pentru care s-a indicat o bronhoscopie dar asi dori daca se poate sa imi descifrati rezultatu CT toracic si asi dori sa imi spuneti ce sanse mai exista tatal meu avand varsta de 66 de ani.Rezultatul CT..FORMATIUNE TUMORALA PULMONARA DR SITUATA 1/3 MEDIE, APROX.8-10 CM DIAM CENTRATA IN HIL SI AVAND CONTACT PLEURAL PERIFERIC. ADENOPATIE HILARA DR, APROX 2 CM DIAM.NODULI TISULARI SUPRARENALIAN BILATERAL DE 1-2 CM.ZONA DE OSTEOLIZA INTERESAND UNUL DIN ARCURILE COSTALE DR, BAZAL, EXTREMITATEA POSTERIOARA. DIAGNOSTIC FINAL TU PULMONARA DR CU DET SEC GGL MEDIASTINALE.DET SEC SUPRARENALE SI OSOASE. ASI DORI SA VA ROG SA IMI DATI CAT MAI MULTE DETALII VA MULTUMESC
99 comentarii 12 3 4 Înainte ›
0
20-01-2012, ora 22:42
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
detaliile ma tem ca sunt de rau augur. pana la bronhoscopie nu se va putea stii sigur, caci diagnosticul de cancer se pune doar pe baza unei biopsii si un examen histopatologic, la microscop. dar din pacate lucrurile par inalt sugestive, la cum povestesti si ce indica CT-ul, pentru un cancer bronhopulmonar care din pacate se afla in faza metastatica (stadiul IV), deci nu poate fi vindecat. tot ce se poate face este, prin bronhoscopie, o precizare a tipului de tesut (caci si cancerele sunt de mai multe feluri), plus eventuale alte testari speciale, detectia de diverse mutatii genetice, etc, astfel incat sa se ghideze un tratament oncologic cat mai bine adaptat, care sa-i confere o prelungire cat mai mare a vietii si un control al simptomelor. tratamentele vor putea fi de mai multe tipuri, chimioterapie, iradiere, terapie tintita, terapie suportiva, simptomatica, etc.

imi pare rau pentru vestile primite, sper ca bronhoscopia sa imi infirme spusele (totusi sansele sunt doar teoretice ca asta sa se intample, aproape de zero...). vorbim mai multe cand ai si rezultatul buletinului histopatologic, sa ni-l furnizezi.

ai vorbit cu vreun medic ? ce ti s-a mai spus despre acest caz ?
0
21-01-2012, ora 08:46
helen2012
Nu este medic/terapeut
helen2012
MULTUMESC PENTRU RASPUNS.DA AM VB CU MEDICUL DE LA INTERNE DAR EL MIA ZIS CANU SE MAI POATE FACE NIMIC DAR MEDICUL ONCOLOG A CERUT SA I SE FACA BRONHOSCOPIA DAR NU MIA DAT PREA MULTE DETALII.EU ASI DORI SA STIU CE SIMTOME VA AVEA SI CAT DUREAZA EVOLUTIA BOLI ASTA LA DECES PENTRU CA TREBUIE SA INCERC DE PE ACUM SA IMI FAC PUTERI SA INFRUNT TOT CEA CE URMEAZA.VA MULTUMESC O ZI BUNA VA DORESC
0
21-01-2012, ora 17:46
BiancaBarb
Nu este medic/terapeut
BiancaBarb
pentru chimio sau radioterapie va recomand spitalul gral. acolo sa intrebati de prof. zielinski, care vine regulat din Viena pentru consult si va poate recomanda chimio - sau radiotherapia necesara.

toate cele bune,

Bianca Barb
GoldenMed
0
21-01-2012, ora 20:34
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
bianca barb, sa stii ca apreciem foarte mult poza ta de la avatar. o prezenta atat de blonda si diafana nu poate decat sa amelioreze spiritele pe acest forum.

cam care sunt preturile la gral, de exemplu pentru consultatii sau cele mai elementare scheme de chimioterapie sau iradiere ?
0
21-01-2012, ora 23:02
helen2012
Nu este medic/terapeut
helen2012
multumesc de raspuns dar tata este de cluj /napoca si cred ca d-voastra vb de bucuresti d-soara bianca barb
0
21-01-2012, ora 23:51
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
helen2012, din acest punct inainte, cu oncologul va trebui sa tii legatura. internistul ti-a zis ca nu se mai poate face nimic cu scop de vindecare, dar dpdv oncologic exista solutii pentru a tine sub control progresia bolii, uneori chiar pe parcursul a mai multor luni sau chiar ani de zile. prognosticul vital in aceasta boala se masoara in luni. ele pot fi putine sau mai multe, asta depinzand de tipul de cancer, certificat prin bronhoscopie, starea generala actuala, precum si analize, ce simptome are momentan, care este indicele lui de performanta si, foarte mult, ce tratament va urma si cum il tolereaza.

repet: din acest moment oncologul este medicul care va va ajuta cel mai mult, chiar daca el, din pacate datorita problemelor de sistem, nu va putea sa stea prea mult la discutii cu voi. in schimb orice informatie oficiala primiti si nu o intelegeti, sau vreti sa o discutati mai departe, referitor la rezultatul diverselor analize, tratamentele pe care le urmeaza, etc, le putin discuta mai pe larg aici.

iti urez succes !
0
22-01-2012, ora 10:29
helen2012
Nu este medic/terapeut
helen2012
BUNA DIMINEATA VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU RASPUNS SI CAND O SA AM VREUN REZULTAT O SA V-IL COMUNIC O ZI BUNA VA DORESC
0
22-01-2012, ora 10:58
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
numai bine!
0
22-01-2012, ora 11:30
helen2012
Nu este medic/terapeut
helen2012
va rog sa ma scuzati doream sa va intreb ceva tatal meu nu doreste sa faca aceasta proba pt ca el ar fi vb cu nu stiu ce persoana si i-ar fi zis ca dupa proba de bronhoscopie se moare el inca nu stie de diagnosticul pe care il are si nici nu doresc sa afle.Dar eu asi dori sa stiu riscul acestei probe si in cazul in care nu se lasa sa io faca ce tratament se poate administra si daca ar fi benefica sau nu acesta proba avand in vedere rezultatul de la CT.VA MULTUMESC DIN SUFLET PT ATENTIA ACORDATA SI RASUNSUL PROMT PE CARE MI L-ATI DAT.O ZI BUNA
0
22-01-2012, ora 12:41
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
sincer nu-mi amintesc sa fi vazut, auzit, citit despre vreun caz unde s-a murit din cauza unei bronhoscopii, vreodata.

nu este o procedura placuta, dar este singura alternativa in care se poate adapta un tratament pentru tipul de cancer pe care il are, fie ca va face chimioterapie, radioterapie, combinatii, tratamente tintite, etc.

trebuie sa-i explici ce boala are pentru ca el sa stie pentru ce lupta.
0
22-01-2012, ora 22:39
helen2012
Nu este medic/terapeut
helen2012
VA MULTUMESC DIN SUFLET O SEARA PLACUTA
0
25-01-2012, ora 18:31
helen2012
Nu este medic/terapeut
helen2012
BUNA SEARA ASI FI DORIT SA VA INTREB IN LEGATURA CU TATAL MEU.IN ZIUA CAND SA INTERNAT CANTAREA 101 KG LA INALTIME DE 1, 88 SI AZI LA 1 SAPTAMANA DE LA INTERNARE AM MERS SI L-AM CANTARIT DINOU PE ACELASI CANTAR SI AVEA 106, 5 KG PUTETI SA IMI EXPICATI DE CE.URINEAZA DESTUL DE DES DOAR PT SCAUN II ADMINISTREAZA PT CA NU MERGE.AZI SA SIMTIT FOARTE RAU SI CULOAREA PIELI ERA SCHIMBATA MAI INSPRE VINETIU NU DURERI FOARTE MARI DE BURTA.IERI I-AU FACUT UN ECO ABDOMINAL SI MIA COMENTAT MEDICUL CA FICATUL ESTE CURAT DAR PANCREASUL SI GLANDELE SPRARENALE SUNT DESCHISE DAR NU AM INTELES VA ROG SA MA AJUTATI IN A INTELEGE CE DOREA SA IMI SPUNA.VA MULTUMESC O SEARA PLACUTA VA DORESC
0
25-01-2012, ora 19:26
helen2012
Nu este medic/terapeut
helen2012
AM UITAT SA VA INTREB DACA TATAL MEU ARE CANCER PULMONAR NOI COPII SUNTEM PREDISPUSI A FACE ACCEASI BOALA TREBUIE SA NE FACEM RX TORACIC ANUAL
0
25-01-2012, ora 21:27
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
din pacate nu pot sa emit ipoteze despre de ce pare a avea cu 5 kg mai mult in 7 zile. poate fi o simpla eroare la cantar sau diferente intre cantare. altfel singura ipoteza valabila este legata de retentia de lichide. despre cauza si mecanism, nu pot emite nici o idee fara sa cunosc cazul indeaproape. ma tem ca nici ce voia ecografiestul sa spuna nu am de unde sa stiu, pana nu vad la randul meu buletinul ecografic. nu stiu ce inseamna "pancreas si suprarenale deschise", nu este o exprimare medicala.

nu este dovedita o predispozitie anume si cuantificata la copii pacientilor care au avut cancer pulmonar. daca a facut aceata boala la o varsta inaintata, sa zicem peste 60 de ani, este cu atat mai putin probabil. nu este nevoie sa faceti Rx anual, poate dupa 45 de ani daca sunteti fumatori sau cand apar anumite simptome, dupa cum decide medicul vostru de familie.
0
27-01-2012, ora 22:50
helen2012
Nu este medic/terapeut
helen2012
BUNA SEARA ACUM NU PREA AM MULT SA ZIC DEOARECE AZI AM FOST PT PROBA DE BRONHOSCOPIE DAR TATAL MEU A REFUZAT CA SA I SE IA BIOPSIE SI-A FACUT DOAR PROBA FARA BIOPSIELA CARE AM PRIMIT REZULTATUL PE LOC SI CARE DORESC SA MI-L EXPLICATI PUTIN..TRAHEEA LIBERA.P TRAHEAL NORMAL.ARBORELE BRONSIC STG.LIBER.BPD LIBERA.PINTENELE LARGITE LA EMERGENTA LSD.BR. SEGMENTARE LSD LIBERE.PROCES PROLIFERDIV VEGETANT CU OBSTRUCTIE TOTALA A BR. LM, LID.MUCOASA ASPECT DE BRONSITA CR.IAR ACUM MAI AM SI REZULTATUL ECOGRAFIC, , , , ECOGRAFIE ABDOMINALA [DET.SEC.HEPATICE] FICAT -LS-95/112 MM, LC-28MM, LD-165MM ECOSTRUCT INOMOGENA FIN GRANULAT FARA IMAG EVIDENTE FOCALE RD-127/55MM, IP-20 MM. SUPRARENALA DR-NODUL HIPOECOFAS, 38/20MM. CBP, CBI NEDILAT VP 13MM.CONTUR HEPATIC DISCRET NEREGULAT ECOGENIT USOR CRESCUTA.DOAR ATAT POT SA VA SCRIU DIN ECO DEOARECE AM CUVINTE INDESCIFRABILE DACA D-TRA GASITI GRESELI IN TEXT ESTE PENTRU FAPTUL CA NU AM REUSIT SA DESLUSESC CE SCRIE.VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNSU D-TRA
0
28-01-2012, ora 12:04
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
bronhoscopia si ecografia sunt inalt sugestive pentru diagnosticul de cancer pulmonar cu metastaze in ficat si posibil glanda suprarenala, deci vorbim de stadiul IV.
in mod evident ca NU a murit la bronhoscopie, iar procedura a fost simpla si fara incidente. din pacate, refuzand practicarea unei biopsii, si-a refuzat sansa de a avea un tratament adaptat, a refuzat deci cea mai buna sansa care sa-i prelungeasca supravietuirea. de ce a facut asta ?
0
28-01-2012, ora 21:11
helen2012
Nu este medic/terapeut
helen2012
BUNA SEARA CE POT SA ZIC DE CE NU A DORIT SA I SE RECOLTEZE BIOPSIA EL ESTE UN OMFOARTE DIFICIL DAR STIIND CUM ESTE AM MERS CA SA IL PROGRAMEZ PT PROBA SI AM VB CU MEDICU SI I-AM EXPLICAT TOTUL SI AM RUGATO SA NU II SPUNA CA VA TREBUI SA II RECOLTEZE BIOPSIE DE LA PLAMANI DOAR STIAM CA EL NU ESTE DEACORD SA IO FACA DAR MEDICUL MI-A PROMIS CA NU O SA II ZICA NIMIC DAR NU A FOST ASA CA A INCEPUT SA II EXPLICE PROCEDURA SI I-A SPUS CA O SA II RECOLTEZE IAR RASPUNSUL TATALUI MEU A FOST NU SI A SI SEMNAT CA REFUZA.NU STIU DACA FARA REZULTATUL DE LA BIOPSIE AR PUTEA SA II FACA UN ANUMIT TRATAMENT ONCOLOGIC.VA MULTUMESC O SEARA PLACUTA VA DORESC.
0
29-01-2012, ora 00:20
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ar putea sa ii faca, dar sansele la a ADAPTA mai bine acest tratament raman foarte mici, ca si raspunsul asteptat. desigur ca omului nu i s-a explicat bine faptul ca are cancer, gravitatea situatiei, ce se va intampla fara diagnostic si tratament corect, si ce se poate intampla si care sunt avantajele abordarii corecte dpdv medical. daca aceste lucruri ar fi fost discutate cinstit si corect si cum trebuie, poate ca ar fi inteles mai bine si ar fi cooperat. din start abordarea voastra de a face lucruri "pe la spatele lui" si de a nu-l implica in decizii, a fost gresita si a considerat o zadarnicire a demersurilor corecte.
despre faptul ca i-ati zis medicului sa NU ii spuna ca ii face biopsie, asta e o alta greseala si o imposibilitate din start. medicul nu poate face practic NIMIC fara acordul pacientului, caci este ilegal, oricat de mult v-ati dori asta.
0
29-01-2012, ora 06:20
helen2012
Nu este medic/terapeut
helen2012
BUNA DIMINEATA DA ESTE ADEVARAT CA NU I S-A SPUS DE CE SUFERA PENTRU FAPTUL CA ESTE MAI DIFICIL INCLUSIV MEDICUL ONCOLOG M-A AVERTIZAT SA NU II SPUN PENTRU A NU SE AJUNGE LA O ALTA EXTREMA A SITUATIE DAR STIE CA ARE O RANA SAU PATA NU SE STIE DE CE NATURA ESTE SI TREBUIE FACUTA BRONHOSCOPIA PENTRU A SE STII SI PUNE UN TRATAMENT ADECVAT DAR RASPUNSUM MI-A FOST CA DACA TREBE SA MOARA V-A MURI ASA CA SUNT INTR-O SITUATIE FOARTE GREA.AM SPERANTA CA MEDICUL ONCOLOG LA CARE TREBUIE SA IL DUC LUNI MA V-A AJUTA IN V-A CONVINGE SA O FACA, LUNI VA INCEPE CEVA CHIMIO NU STIU EXACT CEVA MAI SLABA SI SPER CA SITUATIA SA SE SCHIMBE IN BINE SI SA REUSIM SA FACA PROBA.NU STIU CE O SA I SE ADMINISTREZE IN SPITALUL DE ONCOLOGIE VOI VEDEA MAINE.
0
29-01-2012, ora 11:13
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
va urez succes ! totusi abordarea asta de a "nu-i spune" si nu stiu ce, este o mare greseala si o ineptie, in primul rand din partea medicilor. toti oamenii sunt la fel de dificili, toti oamenii au aceleasi capacitati de a accepta, si in mare parte de a intelege elemente critice despre soarta lor. legal vorbind, nici nu poti administra chimioterapie unui om care nu-si da un consimtamant informat. daca nu stie ce boala are, la CE ANUME isi da el consimtamant ?
0
30-01-2012, ora 21:54
helen2012
Nu este medic/terapeut
helen2012
BUNA SEARA AZI A FOST O ZI IMPORTANTA DEOARECE AM FOST CU TATAL MEU LA ONCOLOGIE SI PROFESORUL DE ACOLO A REUSIT SA IL CONVINA SA FACA BIOPSIA MAINE DIMINEATA VOI MERGE SA II IO FACA.TOT CE MA INGRIJOREAZA ESTE FAPTU CA DE 3 ZILE NU PREA MANANCA MAI BINE ZIS CA NIMIC, SI DURERILE SUNT TOT MAI MARI DAR TOTUSI AM SPERANTA CA TOTUL O SA FIE BINE.CE DOREAM SA VA INTREB CAT TIMP V-A DURA SA SA STIM REZULTATUL DE LA BIOPSIE.VA MULTUMESC SI VA DORESC O SEARA LINISTITA
0
30-01-2012, ora 21:56
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
de ordinul zilelor sau cateva saptamani, putine.
0
30-01-2012, ora 21:59
helen2012
Nu este medic/terapeut
helen2012
VA MULTUMESC
0
31-01-2012, ora 17:09
helen2012
Nu este medic/terapeut
helen2012
BUNA ZIUA ASI DORI SA VA PUN O INTREBARE DEOARECE AZI I-AU FACUT TATALUI MEU BRONHOSCOPIA DAR I SA FACUT RAU NECESITAND SA II FACA 2 FIOLE DE ADRENALINA DE CE PT. CA ATUNCI CAND IA FACUTO FARA BIOPSIE TOTUL A DECURS NORMAL..SI MAI AM O INTREBARE DUPA ACEASTA PROBA CARE I-AU TERMINATO LA 9, 30 DIMINEATA DUPA APROXIMATIV 8 ORE ESTE NORMAL SA SCUIPE SANGE SI SA AIBA DURERI IN SPATE PE CARE LEA AVUT INAINTE DE TRATAMENTUL CU ANTIBIOTIC SI NU POATE SA MANANCE SE SIMTE FOARTE SLABIT.VA MULTUMESC
0
01-02-2012, ora 20:24
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
daca inainte de bronhoscopie NU scuipa sange, iar acum scuipa si e in cantitate mare, nu, nu e foarte normal! trebuie revazut de medic. daca dureri a avut si inainte, nu se coreleaza cu bronhoscopia.
despre partea cu adrenalina, nu stiu ce sa-ti spun. poate ca a avut nevoie de resuscitare...
0
01-02-2012, ora 21:02
helen2012
Nu este medic/terapeut
helen2012
buna seara de dureri ce sa va zic dureri in spate nu a avut inainte de proba si se vede ca este foarte iritat pe piept si gat deoarece are dureri, iar sange ii mai vine dar in cantitati mici de mancat nu poate sa manance are o stare de greata si rau de la stomac iar de cele 2 fiole de adrenalina sau administrat pentru ca i sa facut rau in timpul bronhoscopiei speriind inclusiv pe medicul ce i-a facut proba.VA DORESC O SEARA PLACUTA
0
03-02-2012, ora 16:42
helen2012
Nu este medic/terapeut
helen2012
BUNA ZIUA AZI A VENIT REZULTATUL DE LA BIOPSIE SI IMI PUNE ASA MACROSCOPIE 1, 5 FG 2. FROTIU, MICROSCOPIE 1.CARCINOM CU CELULE MICI 2.FROTIUL EXAMINAT CONTINE MULTE HEMATII, GRUPURI DE CELULE CILINDRICE SI MICI ARII BAZOFILE IN CARE SE DECELEREAZA UN CONGLOMERAT DE CELULE MICI CU MARGINI SLAB DISTINCTE. CONCLUZIE.. CARCINOM CU CELULE MICI.VA ROG FRUMOS DACA PUTETI SA MA INFORMATI CE SE POATE FACE IN ACEST DIAGNOSTIC DEOARECE A AJUNS REZULTATUL CAND MEDICULONCOLOG NU MAI ERA.VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNS DE LA DUMNEAVOASTRA.
0
03-02-2012, ora 21:07
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
din pacate varianta "cu celule mici" este cea mai agresiva forma de cancer bronhopulmonar, care din start e o forma foarte grava de cancer. din pacate vindecarea iese din discutie, iar fara tratament de nici un fel, prognosticul lui de viata se masoara in cateva saptamani, imposibil de spus exact cate, dar din experienta intregii lumi cu aceasta boala, acesta este parcursul.
singurul lucru care poate fi facut este tratamentul oncologic (cu citostatice), dar asta numai daca starea lui generala si analizele de rutina o permit: sa nu fie imobilizat la pat, sa aiba o hemograma in limite normale, transaminaze la fel, creatinina normala, etc. sansele sa raspunda la tratament sunt foarte mari, daca acest tratament poate fi inceput, undeva peste 80 sau chiar 90 la suta. daca "raspunde" la tratament, poate intra in ceea ce se cheama REMISIE, adica o micsorare a tuturor tumorilor, care poate fi aproape completa, deci cu disparitia simptomelor, lucru care poate dura multe luni de zile, uneori chiar si un an sau doi. variantele cel mai des folosite de chimioterapie sunt cu ceea ce se cheama ETOPOSID si CISPLATIN, eventual CARBOPLATIN, dar mai sunt si alte citostatice care se folosesc.

din pacate este o boala care metastazeaza si in creier si poate da manifestari si de acolo: alterarea constientei, crize "epileptice", tulburari de comportament, pareze/paralizii, etc. in acest caz metastazele cerebrale, cand sunt suspicionate, trebuiesc dovedite (CT sau RMN) si iradiate (deci tratament cu RADIOTERAPIE). radioterapia este o varianta si pentru problemele respiratorii ce nu cedeaza la chimioterapie, eventual.

cam acestea sunt vestile, din pacate. asteptam sa vorbiti cu medicul oncolog si sa ne spuneti si noua ce s-a discutat/hotarat. unde se afla in tratament ?
0
03-02-2012, ora 22:34
helen2012
Nu este medic/terapeut
helen2012
AZI POT SA VA ZIC CA AM OBSERVAT CA ESTE FOARTE SLABIT NU ARE PUTERI NU STIU CE SE POATE DA PENTRU ASTA.VA MULTUMESC FOARTE MULT PT RASPUNSURILE DATE CU MULTA RAPIDITATE.VA DORESC O SEARA PLACUTA.
0
03-02-2012, ora 23:09
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai nu se poate "da" nimic, este in contextul bolii care nu poate decat sa se incerce sa fie tratata cum am zis mai sus, altfel va progresa pana cand va omora bolnavul, si asta in scurt timp. ai citit mesajul meu de mai sus ?

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
99 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.