Cum imi pot salva casnicia!?

07-03-2019
Saranda
Nu este medic/terapeut
Saranda
Nu stiu cum sa incep...sunt casatorita de 11 ani..pana cam acum 4 ani relatia mea cu sotul a fost una normala.acum patru ani, din motive economice am stat departe unul de cealalta cam 1 an jumatate.la intoarcerea in tara, dupa cateva luni a existat o tentativa de separare, dar, dupa doua zile de discutii am hotarat sa o luam de la capat!!am plecat impreuna in italia, in noiembrie si pana in februarie, am stat intr-un hotel!! Cand insfarsit am gasit o casa, el si-a gasit si o alta femeie!la trei zile dupa ce a hotarat ca vrea sa o tina doar din interes, a venit singur si mi-a spus!!l-am amenintat ca il parasesc..ca nu pot accepta..dar el mi-a explicat ca el este gata sa o lase in orice moment si ca nu vrea sa ma piarda!!vreau sa precizez ca noi nu am mai facusem dragoste deja app un an! Dupa ce am acceptat cu greu situatia..am facut dragoste!!dupa nici o luna aceea fata l-a lasat.si noi am ramas impreuna incontinuare..dar din martie 2017 si pana acum sotul meu a mai facut dragoste cu mine o singura data!!acum o luna, dupa multe tentative din partea mea, de a remedia viata sexuala, mi-a zis ca el a incercat dar ca nu poate sa ma vada ca pe nevasta lui, ca nu poate face dragoste cu mine pentru ca ma vede ca pe o ruda apropiata, si ca, cu toate ca nu vrea sa ma piarda, si ca ma iubeste si ma va iubi mereu vrea sa ne despartim pt ca nu vede un viitor cu mine sub acel aspect!!vorbim incontiuare la tel zilnic..in fiecare zi imi spune ca ma iubeste si ca vrea sa fie cu mine dar nu poate!!va rog din suflet, , ajutati-ma cu un sfat, ce ar trebuii sa fac, sa pot sa imi recapat sotul!!il iubesc nespus si simt ca si el ma iubeste, dar nu stiu cum pot face!!AJUTATI-MA!!!
6 comentarii
1
07-03-2019, ora 08:48
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Propuneți-i să mergeți la terapie de cuplu pentru a depista adevăratele cauze ale problemei. Nici-o problemă nu apare din senin, are o cauză, care odată depistată poți să lucrezi la remedierea ei.
Doi oameni care se iubesc de-abia așteaptă să fie împreună, dar la voi a existat tendință de separare tocmai atunci când puteați fi împreună.
S-ar putea ca și în cei 4 ani când spui că lucrurile mergeau bine, să fi fost anumite semnale pe care nu le-ați conștientizat. Pentru că 4 ani e o perioadă destul de lungă, ar fi trebuit să vă construiți relația, să aveți niște obiective comune.
Faptul că în loc să vă zbateți împreună să găsiți soluții el și-a găsit o altă relație naște semne de întrebare. Dacă te iubește așa cum crezi, atunci nu te minte și nu te rănește.
1
07-03-2019, ora 10:40
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cum iti arata ca te iubeste Saranda? E doar faptul ca o spune? Nu ar putea fi mai degraba un soi de vinovatie ce-l tine alaturi de tine? Ai fi impacata sa traiesti cu el daca relatia voastra s-ar baza pe aceasta vinovatie si doar pe faptul ca el simte nevoia de a avea o ruda la care sa mearga in clipele grele? Daca nu esti impacata cu asta, e poate cazul sa-i spui clar ca e nevoie de o schimbare in relatia voastra. Terapia de cuplu poate fi un sprijin in gasirea schimbarii dorite.

Dr Rares Ignat
Terapie de cuplu - Sexologie
0
07-03-2019, ora 11:13
Saranda
Nu este medic/terapeut
Saranda
Nu este doar faptul ca o spune.in tot acest timp a fost tot timpul langa mine, nu ma inselat, am avut respect unul pt celalalt. indemnarea mea..in aceeasta luna mers singur la un psiholog..dar..si acum dupa tot..el spune ca incearca sa treaca peste acest bloc(faptul ca nu poate avea relatii intime cu mine).il iubesc..sunt dispusa sa astept, cu toate ca am o foarte mare frica ca el va renunta...
0
07-03-2019, ora 11:24
Saranda
Nu este medic/terapeut
Saranda
Din momentul in care acum doi ani a avut aceea relatie, si pana acum..nu a mai avut o alta..am fost mereu apropiati si am avut parte de multe dar mereu am fost impreuna!!in momentul on care am luat decizia de a sta despartiti pentru un timp pt a vedea cum merg lucrurile, am plans impreuna ca doi copii, iar si acum spune ca isi doreste din tot sufletul sa poata depasii acest bloc si sa ne intoarcem impreuna dar nu reuseste!!nu stiu cum pot face sa il ajut, pt ca imi este frica ca singur nu va reusii si va renunta!!il simt ca ma iubeste, ca si.lui ii este foarte greu..nu stiu cum as putea sa il fac sa ma priveasca si sa ma doreasca din nou..sa nu simta rusine in momentul on care se gandeste la mine in aceel sens!!va rog sa imi dati un sfat!sunt disperata
1
07-03-2019, ora 13:10
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E important de stiut daca el are sau nu dorinta sexuala. Cat timp ati stat despartiti cum si-a satisfacut dorinta? E posibil ca asta sa influenteze si acum lipsa dorintei lui de a face sex? Sunt multe intrebari iar pe net e dificil de evaluat cazul tau Saranda

Dr Rares Ignat
Terapie de cuplu - Sexologie
0
07-03-2019, ora 13:58
Saranda
Nu este medic/terapeut
Saranda
Da are! In timpul discutiilor mi- a marturisit ca dorinta are! Dar nu pentru mine!si ca, cu toate ca ar fii avut ocazia nu si-a satisfacut aceste dorinte din iubire si respect pt mine!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul