Cum pot sa il fac sa treaca peste infidelitate?

16-08-2022
Ioana Bianca
Nu este medic/terapeut
Ioana Bianca
Buna ziua, sunt intr-o relatie de 4 ani, de un an suntem si casatoriti nu avem copii sotul meu are 29 iar eu 26.Sotul meu a aflat in urma cu o luna ca am vorbit cu un alt barbat si am trimis cateva poze sexy, repet doar am vorbit, nu m-am intalnit niciodata cu respectivul nici nu as fi vrut, vorbeam pentru ca ma plictiseam si nu ma simtem apreciata. Iar acum sa va zic de ce s-a ajuns aici. In urma cu un an (dupa casatorie) sotul meu a avut cateva luni in care lucra foarte mult adica de la 9 dimineata la 12-1 noaptea iar cand venea nici nu dormea cu mine si de aici eu nu ma simteam apreciata ma simteam ca o menejara si ca mereu il deranjez daca vorbesc devenisem foarte irascibila, el voia in weekend cand nu lucra sa iesim tot cu prietenii in loc sa fi stat impreuna sau sa fi iesit doar noi doi si credeam ca nu ma mai iubeste am avut multe discutii pe tema asta inca fara sa ajungem la un numitor comun. El intre timp s-a mai schimbat eu am renuntat la a mai vorbi cu cineva si relatia mergea oarecum bine. Acum dupa ce a aflat el a vrut sa ne despartim eu nu am incercat sa salvez ceva am fost la un psiholog de cuplu si doamna psihlog a zis sa nu dam cu piciorul unei relatii frumoase din cauza unei prostii pentru ca se vede ca regret ( de o luna plang in continuu), i-a dat motivele pentru care am facut-o si sa incercam sa trecem peste, iar el a doua zi avea o atitudine de parca am fost degeaba si tot voia sa ne despartim. Apoi am urmat sfatul doamnei si am facut diverse activitati dar el era mai mult pe telefon decat cu mine si uneori chiar ma privea cu scarba. Neam dat seama ca amandoi avem partea noastra de vina si fiecare a gresit, dar nu este suficient. Am hotarat sa luam o pauza pentru m-a durut si pe mine sa ma priveasca asa desi nu m-am intalnit cu nimeni, el zice ca nu se simte bine cu mine cu el insusi, dar avem momente cand radem glumim si apoi el devine brusc trist eu ce sa fac si cum sa il ajut sa treaca peste? Ma gandeam sa plec la parintii mei poate daca sta singur o perioada se gandeste la cum era cu mine. Oare este bine? Si ce as putea sa fac sa treaca peste? Cam cat tiomp o sa stea asa suparat? ( Va rog fara raspunsuri de a merge la terapie de cuplu, am fost deja si am observat c anu il ajuta indiferent ce ar spune)
2 comentarii
1
19-08-2022, ora 20:12
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Spuneți că ați fost la terapie de cuplu, dar nu menționați la câte ședințe. Nici-o terapie nu dă rezultate dacă nu urmezi un program întreg.
In primul rând ar fi trebuit să mergeți la o terapie individuală să înțelegeți de ce neapărat aveați nevoie de validare, pentru că o femeie este valoroasă prin ceea ce este și face ea, nu prin atenția ce i se acordă de ceilalți.
În condiții normale nu ajungi să te plictisești pentru că timpul liber poți să-l folosești pentru ceva util și sunt atâtea de făcut...Femeile în general se plâng că nu le ajunge timpul și ar da orice să găsească mai mult timp pentru ele. Nu spuneți dacă aveți o ocupație, dacă vă pasionează ceva, ce alte lucruri faceți decât să vă așteptați soțul care vine târziu de la muncă. Sunt atâtea persoane care ar da orice să aibă un loc de muncă, nu știu unde lucrează soțul dvs. dar sunt situații când angajatorii le solicită mai multe ore, le dau mai multe sarcini și se dispersează de cei care nu sunt disponibili.
De obicei când pierzi încrederea în cineva, e greu să o mai recâștigi. În timpul unei căsnicii sunt destule momente în care unul e solicitat mai mult. Cred că nici dumneavoastră personal nu credeți că nu veți mai face astfel de lucruri dacă chiar din primul an de căsătorie trimiteți poze la alți bărbați.
De aceea eu recomand terapia individuală ca să înțelegeți ce vă doriți ci adevărat, ce presupune o relație și dacă puteți gestiona situațiile dificile, astfel încât pe viitor să nu mai cădeți în astfel de capcane.
0
08-07-2023, ora 14:56
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
Nu poti, se simte tradat acum si nu mai are incredere in tine. Plus de asta, daca lucrurile mergeau mai departe puteai sa il inseli. Deci asta inseamna ca in ochii lui vei fii mereu predispusa sa il tradezi. Barbatii sunt teritoriali, in momentul in care tu ai dat o poza cu intimitatea ta altcuiva, ceva ce trebuia sa fie numai pentru el, si el a aflat, crede.am ca l.ai lovit grav in masculinitate si in orgoliu. Si ai grija cu atitudinea asta. Poti intalnii pe cineva, care, daca afla ca ai facut un gest de tradare de genu asta sa nu fie asa de prietenos ca el.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semne că te înșală
  • De ce înșelăm?
  •